Zondag

By dorine on April 30th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Zondag

Ook in Sutton is zondag een rustige dag (er rijden namelijk minder auto’s door de straat en ik heb vanmorgen zowaar kerkklokken gehoord). Kerken hebben ze hier genoeg, maar de twee grote zijn van de baptisten en de methodisten en daar zal ik me denk ik niet zo snel laten zien. Ik ben nog op zoek naar een fatsoenlijke anglicaanse kerk, maar had daar vandaag nog even geen zin in.

Inplaats van kerkbezoek heb ik me vanochtend eens goed ingelezen op mijn nieuwe baan. Ik krijg steeds meer zin om te beginnen! Als ik een paar weken bezig ben, zit ik er iets meer in, dan zal ik eens uitgebreid beschrijven wat ik ga doen.

Vanmiddag heb ik de omgeving eens verkend. Ik ben eerst naar het centrum van Sutton gegaan. Sutton is een voorstad van Londen met een erg dorps karakter. In feite bestaat het uit een stuk of acht dorpen die aan elkaar gegroeid zijn. Ik zit in het hoofddorp, Sutton zelf. Ook Sutton bestaat weer uit een aantal wijken, maar voor nu zal ik het houden op Sutton-Centrum (het gedeelte dat ten noorden van het spoor ligt) en Sutton-Zuid (waar ik woon). Sutton-centrum bestaat grotendeels uit gebouwen die zo te zien in de jaren zeventig en tachtig zijn neergezet. Volledig niet interessant dus. Ik was daar al snel uitgewandeld toen ik toch nog iets leuks ontdekte. Midden tussen de grote kantoren en hotels stond een oud victoriaans kerkje met daaromheen een nog ouder kerkhofje (de jongste graven waren zo’n hondertvijftig jaar oud). Dit kerkhofje fungeert als een soort klein parkje en het is een oase van rust in het drukke centrum. Ik heb er in de paar minuten dat ik er was zeker zes soorten vogels gezien (roodborstjes, koolmeesjes, duiven, merels, pimpelmeesjes en kauwtjes en nog wel meer geloof ik) en over de onleesbare grafstenen huppelde eekhoorntjes. Het was erg jammer dat ik mijn fototoestel niet meehad, maar ik zal er vast nog wel eens heengaan om een en ander te vereeuwigen.

Verder is dit gedeelte van Sutton zoals gezegd totaal niet interessant, tenzij je wilt winkelen, dat kun je er redelijk goed doen. Er zitten twee extreem grote supermarkten en de nodige ketens die we ook in Nederland kennen. Ik weet er inmiddels redelijk goed de weg, nadat ik de afgelopen dagen zo ontzettend veel spullen moest inslaan. Ik ben dan ook snel teruggegaan naar Zuid-Sutton

Zuid-Sutton is heel anders. Het bestaat voornamelijk uit brede lanen met bomen aan weerszijden waaraan grote vrijstaande huizen staan (ik woon in zo’n vrijstaand huis dat is onderverdeeld in een aantal appartementen). Tot zover de voortuinen niet als oprijlaan fungeren (het is betaald parkeren op straat) zijn de tuinen op z’n Engels onderhouden, overal staan bloemen! Gek genoeg staan er ongeveer alleen maar huizen, er is geen enkele winkel of officieel gebouw te vinden, alleen een paar kleine kerken. De wijk is duidelijk ingericht op autobezitters. Ik woon redelijk aan de noordkant van zuid-Sutton. Verder naar het zuiden, aan de rand van Sutton bevindt zich mijn toekomstige werk. Ik ben verder die kant opgelopen,want naast mijn werk is een klein natuurgebiedje, de Banstead Downs. Het bestaat voornamelijk uit dicht loofbos met een hoop klimop op de grond, afgewisseld met grasvelden. Die grasvelden waren erg mooi op het moment, ze stonden vol met sleutelbloemen en vergeetmijnietjes, bloemsoorten die je in Nederland nauwelijks in het wild meer vindt. Door het natuurgebied liep welgeteld 1 breed wandelpad en daarop ben ik niemand tegengekomen. Waarschijnlijk is iedereen in de auto gestapt en naar de grotere natuurgebieden in Surrey gereden. Die wil ik ook nog gaan onderzoeken, maar pas als ik een fiets heb.

Morgen wil ik nog een en ander gaan verkennen, dus dan meer nieuws.

groeten
Dorine