Sinterklaas en nog veel meer

By dorine on December 9th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Sinterklaas en nog veel meer

Hallo allemaal

Na een aantal dagen radiostilte weer eens een berichtje. Die radiostilte heeft doorgaans twee oorzaken: óf er gebeurt helemaal niets óf er gebeurt veel te veel. Het laatste is nu van toepassing. Ik was afgelopen dagen dusdanig laat thuis dat ik niet meer de fut had om de computer op te starten en iets te schrijven. Ook nu is het na twaalven, maar vind ik dat ik eigenlijk niet langer kan wachten.

Goed, er is dus veel gebeurd. Allemaal leuke dingen trouwens. Laten we maar beginnen bij woensdag. De werkdag was redelijk normaal, wel met een hoop geklier met fototoestellen op het lab, ik zal hier later nog wel wat foto’s van plaatsen, naast de film zijn er nu ook prachtige foto’s van mij in witte jas. Ik moest het pand al vroeg verlaten voor de volgende afspraak. Die afspraak betrof Sinterklaas. Met een aantal mensen van de vierseizoenenkring, een gespreks en activiteitengroep in de kerk voor iedereen die jong is of zich jong voelt, hebben we Sinterklaas gevierd. We hadden digitaal lootjes getrokken en voor iedereen was er een cadeautje met gedicht. Er waren ook een aantal surprises. Zo had ik een prachtige boot in elkaar geknutseld en die werd met veel plezier ontvangen. Ikzelf had een leuk gedicht een een aantal tweedehands boeken, erg fijn, weer flink wat leesvoer, al kom ik aan het lezen niet echt toe op het moment. Na de bijeenkomst ben ik nog wat (warme chocolademelk) gaan drinken met een paar andere mensen die niet bij het Sinterklaas vieren waren, maar 10 minuten verder bij de Messiah in st Pauls Cathedral zaten. Dat was leuk napraten. Uiteraard was ik niet vroeg thuis.

Op donderdag wederom een normale werkdag, waarop de sfeer wel vrij onrustig was met veel koffiedrinken en lang lunchen. ‘s Avonds zijn we met de hele groep naar Soho (een wijk in het hart van Londen) gegaan, naar een Jazzcafé. Eén van mijn collega’s, Sandra, nam afscheid, en ter gelegenheid daarvan gingen we lekker eten met life-muziek. Het was erg gezellig, al was het eten niet fantastisch. Ook van andere afdelingen waren er mensen meegekomen, dus het was een grote groep. Suzie was er ook weer, het was leuk om haar nog even te spreken. Ook deze keer was het niet vroeg. Ik had weer de nodige moeite om mijn collega’s het café uit te krijgen om de laatste trein te halen, al werd er deze keer wel luidkeels verkondigd dat als ik riep dat het tijd was om te gaan, dat we ook echt wegmoesten. Ik ben er nog niet achter of dat een compliment is. Uiteraard moesten we weer stevig doorhaasten, maar via een alternatieve route belandden we uiteindelijk toch in de laatste trein naar Sutton (we hadden geen twee minuten later moeten zijn). Op station Sutton hebben we nog een half uur staan wachten op een taxi. Het was erg laat en zelfs ik had er weinig trek in om naar huis te lopen, ook al is dat nog geen tien minuten te gaan. Sutton mag dan weliswaar vrij veilig zijn, het is rond die tijd toch stil op straat. Uiteindelijk was ik rond een uur of één thuis.

Vanochtend bleek het opeens alweer vrijdag te zijn. De tijd gaat vreselijk hard. Over twee weken kom ik alweer naar Nederland. Ook is het inmiddels een jaar terug dat ik promoveerde, het lijkt gisteren, al is er, als ik eens ga nadenken, wel veel gebeurd in de tussentijd.

Anyway, het was weer een normale werkdag waarop er ook normaal gewerkt werd, inplaats van rondracen over het lab met fototoestellen, of filmcrews die het werk kwamen verstoren. Ik dacht in eerste instantie een vrije avond te hebben, maar ik bleek nog ergens vaag een afspraak te hebben om met Diny te gaan eten bij iemand anders uit de kerk, Thea, die ook in het zuiden van Londen woont. Ik had daar niets meer over gehoord, maar vandaag bleek dat dat toch doorging. Rond een uur of zes ben ik dus richting Tooting gegaan, waar ik met Diny had afgesproken bij het metrostation. Vandaar zijn we naar Thea’s huis gegaan. Daar werden we heel hartelijk ontvangen. Thea had heerlijk gekookt en het was erg gezellig. We hebben heerlijk bijgepraat en voor we het wisten was het alweer elf uur. Het werd dus weer laat. Overigens was ik vandaag voor twaalven thuis, vandaar dat ik de computer nog even heb aangezet.

Komend weekend wordt het ook weer niet rustig, maar daarover later meer. Over twee weken is het vakantie, dan heb ik weer tijd om te lezen, voorlopig blijf ik genieten van alle leuke dingen die gebeuren!

groeten
Dorine