kerst (vervolg)

By dorine on December 20th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on kerst (vervolg)

Hallo allemaal,

Ik blijf in de kerststemming. Dat komt doordat er deze week op mijn werk weer de nodige kerstactiviteiten waren. Afgelopen maandag hadden we secret santa met alle collega’s. Secret Santa is de equivalent van een hollandse sinterklaas met lootjes trekken. Iedereen had een lootje getrokken met daarop een naam. De bedoeling was om voor 5 pond een leuk (of lullig) cadeautje te kopen. Ik kon het natuurlijk niet laten om mijn cadeautjes (waaronder een dinkytoy voor Ola die op zoek is naar een kleinere auto) van de nodige prikkelende teksten te voorzien en het geheel vervolgens in de grootste doos die ik met goed fatsoen leeg kon gooien op het lab, te stoppen, uiteraard in combinatie met de complete oud-papierbak verscheurd en in proppen gefrommeld. Ik blijf toch Nederlands. Mijn collega’s konden het waarderen, ook Ola heeft gelachen. Ikzelf kreeg een knalpaarse nepveren waaier. Die staat nu stof te vangen boven mijn bureau.

Gisteren had ik weer een kerstlunch, deze keer in de kantine op mijn werk. Om elf uur zijn Olga en ik nog even naar buiten gevlucht om een paar flessen wijn te kopen (en mijn wijnopener uit de keuken te halen). Het is altijd leuk om onder werktijd op plaatsen te staan waar je niet hoort te zijn, zoals de slijterij. De mensen van de kantine hadden lekker voor ons gekookt, ik kreeg kalkoen (uiteraard) met wintergroenten en gebakken aardappeltjes. Als toetje was er christmas pudding, een echt engels kersttoetje wat dus geen pudding is, maar een soort vruchtencake die eerst maanden moet rijpen en dan een poos in de magnetron moet. Het viel me niet tegen. We hebben ons overigens ingehouden met de wijn, er moest nog gewerkt worden.

Vandaag hadden we uitvoering van ons gelegenheidswerkkerstkoor, tijdens de kerstdienst in de kapel van het ziekenhuis. Er waren aardig wat mensen op afgekomen, waaronder een aantal collega’s. Het zingen ging goed, het was verbazingwekkend hoe zo’n gelegenheidskoor fantastisch vierstemmig zingt. Overigens zingen de meeste mensen ook in andere koren en kenden ze daar de meeste alt-, tenor- en baspartijen van. Het was heel leuk om te doen en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Overigens is voor mij de kerstdrukte elders (lees: in de kerk) een beetje afgelopen. Dat is maar goed ook, want de moeheid waardoor ik zondag bijna van mijn computerkruk viel, heeft tot gisteren aangehouden. Elke dag ging rond een uur of drie ‘s middags het kaarsje uit. Heel vervelend als je dan nog tot minimaal vijf uur moet werken. Gelukkig had ik alle dagen ‘s avonds geen andere afspraken, en kon ik dus vroeg in mijn bed kruipen.

Het weer is hier niet om over naar huis te schrijven. Sinds gisteren hangt er een dichte mist, waardoor er vandaag grote problemen op de vliegvelden rond Londen waren. De mist schijnt nog tot en met het weekend te blijven hangen, dus ik houd mijn hart vast, ik vlieg op zondag naar Nederland. In het ergste geval vier ik kerst op Gatwick airport, gelukkig vliegt Ilja, een jongen die ik ken uit de kerk, toevallig met de zelfde vlucht, dus zit ik in ieder geval niet alleen. Naast de mist is het ineens ook significant kouder geworden. ‘s Nachts is er nachtvorst. Vanmiddag toen ik terug naar huis fietste was ik even heel bang dat het glad zou zijn. Glad, mist, donker en auto’s die niet op fietsers letten, het is allemaal niet zo’n goede combinatie om veilig thuis te komen. Gelukkig bleek het mee te vallen met het gladde, maar ik denk toch dat ik morgen mijn fiets thuis laat staan.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine