storm

By dorine on January 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on storm

Hallo allemaal,

Het waait een beetje hard hier vandaag. Toen ik vanochtend wakker werd, raasde wind om het dak heen. Het besluit om maar niet te gaan fietsen was snel genomen, nadat ik uit het raam had gekeken. Op mijn werk kwam ik op de nieuwswebsites die ik altijd raadpleeg als ik niet al te druk ben, de nodige weerwaarschuwingen tegen, zowel voor Engeland als Nederland. Op het lab staat altijd de radio aan, en daar werden de fileberichten steeds langer. Overal zijn er in de loop van de dag wegen afgesloten, en tegen de avondspits waren er op alle trein en metrolijnen hier in de buurt ernstige vertragingen. Als ik zo’n filebericht hoor, ben ik altijd erg blij dat ik op slechts 25 minuten lopen van mijn werk woon.

Ik heb deze week mijn werktempo wat afgezwakt. Het laatste gedeelte van mijn proeven moet namelijk ergens anders gedaan worden (dat doe ik niet zelf), en daar bleken mijn monsters in een enorme wachtrij terecht te zijn gekomen. Al dat overwerken heeft dus helemaal niet zoveel zin. Inmiddels heb ik de eerste resultaten terug, wat er op het eerste gezicht redelijk uitziet, maar de echte analyse moet ik nog gaan doen. Overigens¬† heb ik volgens mij nog niet uitgelegd wat het doel van al deze werkactiviteit is: ik ben van 60 hersentumormonsters en 12 cellijnen de DNA-code aan het bepalen voor 11 verschillende stukken DNA (voor de insiders:exons van het EGFR gen). Veel werk dus, met zo’n 100 monsters ben ik twee dagen bezig en het totaal is dus 72 x 11 x 2 (alles wordt dubbel gedaan) = 1584 reacties. Ik ben ongeveer op √©√©nderde en zoals het er nu naar uitziet moet ik aan het eind nog wel het nodige overdoen.

Dat was wel weer genoeg over het werk. Wat verder nog leuk is om te melden is dat ik gisteren een dineetje van de kerk bleek te hebben met alle vrijwilligers en vaste medewerkers. We hebben elkaar ontmoet in de kerk, waar er al het nodige te drinken klaar stond. Na een uurtje zijn we naar een chinees restaurant vlak bij de kerk geweest, waar we heerlijk hebben gegeten. Ik heb zelfs jacobsschelp gegeten! Het was erg gezellig en ik heb veel mensen gesproken.

Ik hoop dat jullie in Nederland niet te veel last hebben van de storm!

groeten

Dorine