droog

By dorine on January 28th, 2007
Posted in Nieuws | No Comments »

Hallo allemaal,

Het is hier het hele weekend droog geweest, dat heb ik al weken niet meer meegemaakt. De temperatuur is ook weer een eind omhoog, de opleving van de winter afgelopen week was blijkbaar zeer tijdelijk.

Afgelopen zaterdag was er zowaar zelfs wat zon. Ik ben ‘s middags eens stuk door Londen gaan lopen met Robert, die inmiddels een goede vriend aan het worden is. We hebben Battersea park verkend, een park waar ik nog niet eerder geweest was. Ook hebben we nog een poosje schilderijen gekeken in Tate Britain, een museum waar ik nog niet eerder geweest was. Zelfs na negen maanden Londen zijn er hier nog nieuwe dingen te doen! ‘s Avonds zijn we naar de film Pan’s Labyrinth (El laberinto del fauno) geweest (het was een soort deal, ik wilde naar zwartboek, hij naar Pan’s labyrinth, dus hebben we ze maar allebei gedaan). Deze film draaide echter alleen in Londen Centrum. Het is een spaanse film over een meisje die in een fantasiewereld beland waar ze opdrachten moet uitvoeren om aan te tonen dat ze prinses van de onderwereld is. Naast de fantasiewereld is er de harde realiteit van de spaanse burgeroorlog in 1944. Dit levert heel heftige scenes op, die qua shock-effect en bloederigheid niet onderdoen voor Zwartboek (speelde die film ook niet in 1944?). Een vreemde combinatie van oorlogs- en science-fiction film dus, maar toch heel indrukwekkend. Net als zwartboek een aanrader!

Vanochtend ben ik, na een week afwezigheid, weer naar de kerk gegaan. Halverwege had ik afgesproken met Albertha, een au-pair die nu in de familie werkt waar Diny ook au-pair was. Ze ging voor het eerst naar de Nederlandse kerk. Na een goede dienst en het koffiedrinken was er nog een orgelconcert van één van onze organisten. Die toonde aan dat op het orgel van de Nederlandse kerk best modernere muziek dan Bach gespeeld kan worden zonder dat het raar gaat klinken. Hierna heb ik met Albertha nog wat rondgekeken in de stad.

Inmiddels ben ik weer lekker thuis, heb ik gekookt en opgeruimd, en ga ik nog even lekker relaxen voordat morgen weer een nieuwe drukke werkweek begint.

groeten
Dorine

No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam is automatically removed and submitted to RBLs. Spamming here will effectively lower your visibility on the web.

(required)

(required)