donderdag

By dorine on March 9th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal

Ik ben deze week begonnen aan een Londen-zesdaagse. Dat betekent: elke dag, meestal na mijn werk, Londen-centrum in. Gisteren was de eerste avond, ik ben naar de vierseizoenenkring in de kerk geweest. Daar zijn we met een groepje jongeren bezig geweest om te praten over een thema dat we ook in een kerkdienst willen gaan gebruiken, dit naar aanleiding van 2 popsongs: “I still haven’t found what I am looking for” van U2 en “One of us” van Joan Osbourne. Ook deze liederen willen we gaan gebruiken in de kerkdienst die ergens in april gaat komen. Het was wel grappig dat Henk, de dominee, het meest enthousiast was over het gebruik van deze liederen, van mijn meeste leeftijdsgenoten hoefde het niet zo nodig, een aantal had zelfs liever klassieke muziek. Deze twee liederen zijn ook niet mijn favoriet, maar ik denk dat ze goed bruikbaar zijn in een kerkdienst.

Naast al dat op en neer gereis naar Londen moet er ook nog gewerkt worden. Vandaag had ik mijn presentatie, waar ik geloof ik al eerder over verteld heb. Een redelijk informele presentatie over de resultaten van afgelopen jaar. De afgelopen dagen ben ik druk geweest met het in elkaar zetten van de powerpoint-slides. Dat was wel heel goed, ik heb mijn onderzoeksproject nu een stuk helderder in mijn hoofd zitten. De presentatie ging goed, al had ik erg lang niet meer gepresenteerd (mijn laatste presentatie was tijdens het sollicitatiegesprek voor deze baan, meer dan een jaar terug). Daardoor liep het soms ook een beetje stroef. Ook was mijn engels niet op zijn best vandaag, het is grappig, dat kan van dag tot dag erg verschillen. Ik geloof wel dat iedereen me begrepen heeft. Na de presentatie kwam een aantal collega’s vragen of ze mijn slides mochten hebben, dus dat betekent doorgaans dat het wel goed zit.

Na het werk ben ik wederom afgereisd naar Londen-centrum, deze keer naar het conservatorium waar David werkt. Ik moest daar oefenen voor een duet dat ik zondag in de kerk mag zingen samen met Gertie, een ander meisje uit de kerk. Het is erg mooie muziek, van Michelangelo Grancini (een begin-zeventiende eeuwse componist uit Italie) en ik had er wel een avond voor over om dat goed te oefenen. Steffen en Ilja (Steffens broer die ook in Londen woont) waren er ook om ons aan te moedigen. Het oefenen ging prima en David was tevreden. Na afloop zijn we nog wat met elkaar gaan eten, waarbij we gezelschap kregen van vier van Davids studente, afkomstig uit Rusland, Griekenland, Frankrijk en Duitsland. Heerlijk, zo’n internationale groep! Het was erg gezellig en het wasbest jammer dat ik toch weer enigszins op tijd weg moet om niet afhankelijk te zijn van de laatste trein.

Nu ga ik snel naar bed, want morgenochtend moet ik weer gewoon werken. Eén voordeel, het reizen naar Londen mag morgen onder werktijd, want de reden van het Londen-centrum bezoek is dan een meeting in de andere vestiging van het instituut.

groeten
Dorine