boekenlente

By dorine on March 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on boekenlente

Hallo allemaal,

Het wordt een interessante lente (en start van zomer) wat betreft boeken die uitkomen. Ik kom steeds meer spannende verwachte en onverwachte vervolgen op bestaande boeken tegen. Om te beginnen komt op 17 april een nieuw boek van Tolkien (die al vijfendertig jaar dood is, het is afgemaakt door zijn zoon) uit, the The Children of Hurin. Het verhaal staat in het kort al in andere boeken van Tolkien, de Silmarillion en Unfinished Tales, maar dit boek lijkt toch meer een uitgewerkte versie a la Lord of the Rings te zijn. Ik ben heel benieuwd en moet nodig eens checken hoe laat de boekwinkel op 17 april open gaat.

Verder kwam ik vandaag op de website van Trouw een berichtje over een nieuw kinderboek van Jan Terlouw tegen, een vervolg op Koning van Katoren, één van mijn favoriete kinderboeken. Het boek, dat Zoektocht in Katoren gaat heten, komt in Juni uit.

Natuurlijk ben ik ook in hoopvolle afwachting van het laatste deel van de Harry Potter Serie, dat in juli in de winkels ligt, en ook in juli komt het laatste deel van de Age of the Five trilogy van Trudi Canavan, een schrijfster waarvan ik de laatste tijd veel heb gelezen, uit.

Ik ga alvast sparen!

groeten
Dorine