zondag

By dorine on May 14th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal,

Vanochtend ben ik weer afgereisd naar de Nederlandse kerk. Deze zondag waren er wat meer mensen dan vorige week, rond de dertig, het normale aantal voor een gewone zondag als deze. Het was weer een mooie dienst en na afloop heb ik weer met een aantal aardige mensen kennisgemaakt. Ook was er na afloop een lunchconcert door 1 van de organisten. Het was erg goed, maar ze is dan ook een professional. Het was wel fijn om weer even wat muziek te horen, ook al was het mozart. Dat mis ik toch wel heel erg thuis, ik heb helemaal niks om muziek mee af te spelen, en dat is afzien, want ik was gewend om altijd wel iets op te hebben staan. Op het moment dat het heel stil is in huis ga ik dan maar een beetje zingen.

Het was hier vandaag grijs en koud. Oorspronkelijk was ik van plan om weer op tijd naar huis te gaan en nog een stuk te fietsen, maar dat zag ik met de dreigende luchten die er boven Londen hingen toch niet zitten. In plaats daarvan ben ik op zoek gegaan naar een goede fietskaart van Surrey, het graafschap waarin Sutton ligt. Die was in Sutton helemaal niet te krijgen. Ook de VisitBritain had niets, maar ze attendeerden me op een winkel in de buurt van Covent Garden die alleen maar kaarten en reisgidsen verkoopt. Ik ben daarheen gegaan, heb daar flink rondgevraagd (want ik had geen precies adres gekregen) en heb de winkel uiteindelijk gevonden. Daar hadden ze een mooie 1:50000 kaart van het gebied ten zuiden van Sutton, wat mijn fietsterrein gaat worden. Helaas zijn er niet heel veel fietspaden, er loopt 1 lange afstands fietstocht doorheen, dus die zal ik binnenkort wel gaan uitproberen. Wel zijn er heel veel lange afstands wandelpaden (waar ik helaas op de fiets niet overheen mag, overigens denk ik dat dat ook niet heel slim is gezien mijn dunne racefietsbandjes). Die wandeltochten lijken door mooie gebieden te lopen, dus logees: wandelschoenen mee!

Hopelijk wordt het weer snel wat beter zodat ik alle mooie gebieden kan gaan bekijken!

Verder heb ik niet veel meer gedaan in Londen. Ik miste helaas net mijn trein, en heb dus maar de stoptrein genomen. Dat waren veel stops! Het gebied ten zuiden van Londen heeft een heel dicht spoornetwerk, dat is handig straks met het wandelen, maar op weg naar huis duurt het dan toch wel lang. Wel heb ik, vlak voordat de trein station Sutton inreed, een vos gespot naast het spoor! Ik wist dat ze hier voorkwamen, maar het is toch wel bijzonder om er 1 op klaarlichte dag in de bebouwde kom te zien.

Morgen ga ik weer lekker aan het werk. Ik heb wel weer zin om te beginnen nu er flink wat labwerk op me wacht!

groeten
Dorine