Midzomernacht

By dorine on June 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Midzomernacht

Hallo allemaal,

Het is vandaag midzomernacht, hier ook wel Solstice genoemd. Niet echt een groot feest, maar wel de dag waarop het grootste radiostation van Londen, dat de hele dag (en nacht, als ik er niets aan doe) staat te jengelen bij ons op het lab, een grote actie voert om mensen bewuster te maken van het broeikaseffect. Daarom werd er gevraagd om vanavond tussen negen en tien uur de lichten en alle niet-essentiele apparatuur uit te zetten. Dat vond ik wel een goede actie, dus bij mij in huis bleef het donker. Alhoewel donker, het is de langste dag van het jaar, dus erg donker was het niet (al wordt het hier wel veel eerder donker dan in Nederland (in verhouding dan), we zouden hier in Londen eigenlijk in de Nederlandse tijdzone moeten zitten. Het bleek prima vol te houden, alleen het laatste kwartiertje werd het wat lastig om de was op te hangen in het bijna donker.

Het was sowieso een effectief dagje. Voor mij dan, ik had een hoop werk te doen want over twee weken moet ik op congres en daarvoor moet ik een presentatie en een poster over twee verschillende onderzoekslijnen maken. Geen vervelend werk, maar het moet af. Ik was dus hard aan het werk vandaag, in tegenstelling tot een aantal van mijn collega’s. De kat was namelijk van huis (Chris was op de andere vestiging van het instituut), dus de muizen dansten (volgens mij in de winkelstraat van Sutton). Het was een grote periode rond lunch tamelijk uitgestorven op het lab en in het kantoor, al hadden er gelukkig wel een paar mensen de winkelverleiding weerstaan. Ach, mijn presentatie is af, en mijn poster bijna, dus komende dagen ga ik genieten van het gekreun van twee van de winkelende dames, die naar hetzelfde congres moeten, en bij wie het presentatiemaken volgens mij nog niet zo wil vlotten….

Na een flinke sessie in de gym (yes, mijn tweede deze week), heb ik thuis ook flink huisgehouden, gekookt, taart gebakken, gewassen, was opgehangen, afgewassen enz. Ook spotte ik op een gegeven moment dat de benedenbuurvrouw in haar tuin aan het snoeien was. Aangezien ik weet dat ze last van haar rug heeft, ben ik haar een poosje gaan helpen. We hebben heel gezellig samen een flinke heg gesnoeid, ze was helemaal verbaasd dat ik ook iets van tuinieren wist (stopte als klein kind al zaadjes in de grond, is verder nooit meer goedgekomen).

Dat was het wel weer, ik ga nog snel mijn taart even afwerken…

groeten
Dorine