Naar Engeland

By dorine on April 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar Engeland

Beste familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden,

Ik ga verhuizen naar Engeland! Ik wist al een aantal jaar dat ik na mijn promotie onderzoek wilde gaan doen in Engeland of Schotland, maar het was lastig om daar ook daadwerkelijk een baan te vinden. Uiteindelijk is het gelukt! Per 1 mei ga ik starten aan the institute of cancer research in Sutton, een voorstad van Londen. Ik ga daar drie jaar lang onderzoek doen naar de biologie van een bepaald soort hersentumoren bij kinderen.

De afgelopen tijd ben ik ontzettend druk geweest met het regelen van de oversteek. Daar komt nog best veel bij kijken: een huis vinden, bankzaken regelen, nieuwe verzekeringen vinden en nog veel meer. Begin april ben ik met mijn zusje (Renske) twee dagen naar Sutton geweest om daar een aantal huurflatjes te bekijken. De meeste waren erg klein en duur, maar uiteindelijk heb ik toch een leuke tweekamerflat gevonden, op tien minuten lopen van mijn werk. De flat is gedeeltelijk gemeubileerd, dat scheelt een hoop verhuiswerk.

Mijn huisje in Dordrecht is inmiddels helemaal leeg, alleen de vloerbedekking moet er nog uitgehaald worden. Bijna al mijn spulletjes zijn opgeslagen, want in eerste instantie vertrek ik met slechts 20kg bagage naar Engeland. Op donderdag 27 april ga ik vertrekken.

Omdat ik jullie veel minder zal zien de komende tijd, wil ik jullie via deze blog op de hoogte houden van mijn belevenissen in Sutton. Ik hoop snel over een internetverbinding te beschikken in mijn nieuwe huisje, zodat ik regelmatig iets kan melden.

Rest mij nog om een aantal mensen te bedanken die mij de laatste tijd heel veel hebben geholpen. Ten eerste mijn ouders, voor alle hulp de laatste tijd, Jeroen en Anne voor het helpen met het maken van deze blog, de verhuisploeg die mijn huis heeft leeggehaald: mijn ouders, Jan, Jeroen, Anne, Hessel en Paulien, iedereen die met een gedeelte van mijn spulletjes opgescheept zit: mijn ouders (waar het huis nu echt volledig volgestapeld is), mijn tante Lia (voor het gebruiken van haar garage) en mijn oma (voor het mogen neerzetten van een aantal spulletjes op haar zolder).

De komende tijd zal ik jullie veel minder gaan zien, maar ik zou het toch wel heel leuk vinden om van jullie te blijven horen. Jullie kunnen hier een berichtje achterlaten, maar emailen mag natuurlijk ook! Helemaal verdwenen uit Nederland ben ik natuurlijk niet, Londen is maar een uur vliegen dus ik zal nog regelmatig in Hendrik-Ido-Ambacht of omstreken te vinden zijn.

groeten
Dorine