maandag

By dorine on May 22nd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

Vandaag was een hele saaie dag. Ik had vrijdag een aantal monsters van mijn proeven weggestuurd naar de andere vestiging van het instituut, waar mijn proef afgemaakt zou worden (het apparaat waarmee we dat hier normaal mee doen was kapot, daar was ik trouwens niet rouwig om, het is namelijk echt rotwerk (voor de insiders: sequencen)). Vandaag zou de uitslag komen dus daar heb ik min of meer de hele dag op zitten wachten. Een half uurtje geleden zijn ze pas binnengekomen, dus nu kan ik hard aan de analyse (al lijkt het er voorlopig op dat meer dan de helft niet is gelukt, maar ik ben begonnen met de slechtste monsters en ben nog niet klaar). Het analyseprogramma werkt trouwens alleen als je een speciale key (dongel) op een USB poort schroeft, en we hebben daar maar 1 van op de afdeling en laat nu net iemand anders daar hard mee bezig zijn. Het schiet dus allemaal niet heel erg op.

Vanochtend hebben we twee keer kort achter elkaar een stroomstoring gehad. Voor mij geen ramp, de eerste keer had ik net mijn koffie gekocht (nee, de koffie is hier niet gratis en ik begin voorzichtig over een senseo te denken), terwijl een aantal collega’s nog in de rij stonden en hun bakkie misten. Het was wel goed donker overal want de zon hier doet het ook niet vandaag, dus we hebben in het duister ons kopje koffie (tot zover we dat hadden) opgedronken. De tweede keer zat ik een artikeltje te lezen, daar kon ik weliswaar niet mee doorgaan, maar even een kwartiertje ouwehoeren paste wel in het tijdschema vandaag. Ik was overigens ongeveer de enige die zo fortuinlijk was. De meeste mensen hadden of een proef instaan op een apparaat dat niet op noodstroom staat, of hadden al een uur hun files niet meer gesaved. Grote paniek, een hoop gevloek en uiteindelijk zelfs een verontschuldigingsmailtje van het energiebedrijf, de storing bleek niet vanuit het instituut te komen.

Dat was ongeveer het enige opwindende vandaag. Nu zit ik te wachten op twee monsters waar ik DNA uit moet halen. Ze werden bewaard in paraffine, een soort kaarsvet en dat wil nu niet oplossen. Als het zometeen nog niet goed is ga ik gewoon naar huis overigens, ze kunnen best een nachtje blijven staan.

groeten
Dorine