eindelijk zomer

By dorine on August 5th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on eindelijk zomer

Hallo allemaal,

Het is zover! De eerste zomerse dagen zijn een feit hier in Sutton! Gisteren was een prachtige dag, zo’n 25 graden met een felblauwe lucht en felle zon. Heerlijk weer dat een goed excuus is om het huis niet schoon te maken, maar in de tuin te gaan zitten. Heerlijk dat ik gewoon twee trappen af kan lopen om buiten te zitten. ‘s Ochtends heb ik boodschappen gedaan en een lang uitgesteld bezoek aan de opticien gebracht, ik heb grote problemen met scheurende lenzen, dus ik wil weer een goede bril op sterkte voor als mijn volgende lens scheurt en dan al mijn reservelenzen op zijn. Hierna heb ik me in de tuin geinstalleerd in een campingstoel met lunch, fruit, veel water, veel zonnebrandolie en een goed boek. Afwisselend in zon en schaduw heb ik me daar ruim zeven uur vermaakt. Vervolgens is het boek uitgelezen op de bank.

Vanochtend had ik dienst in de kerk, dus ik zat al vroeg in de trein. We hadden een gastpredikant, een dominee die een aantal jaren in de Nederlandse kerk in Parijs heeft gestaan. Hij had een geweldige preek over hooglied, waar zelfs de meest conservatieve kerkgangers zeer lovend over spraken. Een hele mooie dienst dus, waarbij de organiste ook nog een duit in het zakje deed door prachtige franse muziek te spelen.

Na de dienst is Albertha met mij meegekomen. Over twee weken gaat ze definitief terug naar Nederland en ze was nog altijd niet bij mij thuis geweest. Het huis leek nergens naar, omdat ik niet had opgeruimd, maar het was toch heel gezellig. We hebben voornamelijk binnen gezeten, wat buiten in de zon was het niet te harden en op de enige schaduwplaats in de tuin regent het stukjes onrijpe walnoot, de walnotenboom wordt op het moment geplunderd door eekhoorns en de beesten hebben de vervelende gewoonte de gekaapte noten precies boven je hoofd op te eten, en daarbij het afval naar beneden te gooien. Over beesten gesproken, meneer vos heeft zojuist ook weer een bezoek gebracht aan de tuin, ik zie mijn vosjes nu heel regelmatig dus het lijkt erop dat ondanks alle pogingen van de benedenbuurvrouw om onze niet-zelfgekozen huisdieren weg te krijgen, meneer en mevrouw zich definitief gevestigd hebben in de wildernis van de tuin van de achterburen. Dat het gat in de schutting gemaakt is is geen probleem, meneer en mevrouw springen inmiddels met het grootste gemak over de schutting heen (en de schutting is 1 meter 80 hoog).

Albertha is naar huis en ik ben druk bezig om het huis te laten afkoelen. Morgen schijnt de temperatuur flink te gaan zakken, heel prettig dat het mooie weer in het weekend viel al had het vandaag een paar graadjes minder gemogen (ben Nederlander, ik moet altijd wat te klagen hebben over het weer).

groeten
Dorine