woensdag

By dorine on August 15th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend zijn mijn ouders hier geweest. Op vrijdag aan het eind van de middag kwamen ze aan. De avond hebben we benut om te koken, lekker te eten en heerlijk bij te praten, ik had ze al sinds begin mei niet meer gezien. Ook al bellen en skypen we veel, het is toch heel fijn om elkaar weer even in levende lijve te zien. Ook waren er de nodige vakantiefoto’s te bekijken.

Omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet slecht waren, waren we al op tijd op. We zijn met de bus naar Reigate, een plaatsje ten zuiden van Sutton gegaan. Rond elf uur kwamen we aan. We hebben eerst een kopje koffie op het recreatieterrein van Reigate Hill gedronken en daarna zijn we gaan wandelen op de North Downs Way. Ik had dit traject al eens eerder gelopen, maar dan vroeg in het voorjaar. Nu was het hoogzomer en de natuur was heel anders. Alle sleutelbloemen, bluebells en andere voorjaarsbloemen waren totaal verdwenen, in plaats daarvan vonden we typische zomerbloemen zoals wilgenroosjes en wilde tijm. Ook heb ik nog 1 orchidee gespot, het wordt inmiddels eigenlijk te laat in het jaar voor orchideeen. Het was een heerlijke wandeling, met prachtig weer, zo’n 23 graden en veel zon, met ook nog een aangenaam windje. We zijn naar Boxhill gelopen. Bovenop Boxhill was het vreselijk druk, half Londen lag daar te recreeeren, en gezien het grote gehalte aan teenslippers en naaldhakken vermoed ik ook dat half londen met de auto Boxhill op is gereden en twee stappen heeft gedaan om op het grasveld terecht te komen. Ik prefereer toch het wandelen. Na even gezeten te hebben, zijn we via het zeer steile (trapsgewijze) pad Boxhill afgedaald. Hierna hebben we nog even rondgekeken in de buurt van Westhumble, het dorpje bij Boxhill, omdat we net onze trein hadden gemist. Rond half vijf zaten we vermoeid (we hebben zo’n 15 km gelopen, met redelijk was stijgen en dalen) weer in de trein. Na thuis even op adem te zijn gekomen, zijn we naar het centrum gelopen om daar een hapje te eten. We hebben het nieuwe cypriotische restaurant uitgeprobeerd, en dat beviel heel goed.

De volgende ochtend zijn we met z’n allen naar de kerk geweest. Ik had geen dienst of andere verplichtingen, dus ik kon eens lekker relaxed in de kerk zitten. Na een mooie dienst en een lange koffiedrinksessie hebben we een lift van Henk en Hylkje (de dominee en zijn vrouw) gekregen naar Kew Gardens. Daar hebben we eerst even op een bankje genoten van het mooie weer en de prachtige kleuren (en ook van een sandwich). Hierna hebben we een flink stuk rondgelopen door de tuinen. Er staat nog steeds heel veel in bloei, al vond ik de tuinen drie weken geleden er iets beter bij staan. Het is sindsdien een paar keer goed warm geweest, dus dat zal de tuinen niet ten goede zijn gekomen. Terug in Sutton hebben we lekker gegeten bij 1 van de plaatselijke Italianen.

Op maandagochtend zijn mijn ouders na een geslaagd weekend weer terug naar huis gegaan, en voor mij begon er weer een drukke werkweek. Ik heb een aantal foto’s gemaakt dit weekend, maar ik heb nog geen kans gehad om ze te bekijken, hopelijk kan ik ze binnenkort alsnog plaatsen in mijn fotoalbum

groeten
Dorine