herfst

By dorine on October 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on herfst

Hallo allemaal,

Na een week vol mislukte proeven (niet door mijn fouten) was ik toe aan een rustig weekend. Dat was me gelukkig ook gegund. Ik heb eindelijk weer eens een keer uit kunnen slapen (gisteren) en uit de bibliotheek heb ik een enorme stapel boeken gehaald, waarin ik heerlijk van heb genoten (al ben ik pas bij boek twee van de zeven).

Vanochtend was ik als vanouds weer in de kerk, die weer redelijk gevuld was. Na de dienst, het koffiedrinken en daarna nog een korte gemeentevergadering was er alweer een halve dag voorbij. Het weer was echter te mooi om thuis op de bank te gaan hangen met een boek, dus heb ik me weer eens naar Kew begeven. Het was een prachtige middag om eens lekker rond te gaan lopen door Kew gardens, dacht ik. Ik was niet de enige die dat dacht, Kew was net zo druk als op hoogtijdagen in de zomer. Dat heeft alles te maken met een tentoonstelling die er op het moment is.

In Kew staan zo’n 30 beelden van de beroemde engelse kunstenaar Henry Moore. Helaas was het rond de beelden, die verspreid door een gedeelte van de tuinen stonden, zo ontzettend druk dat ik er maar niet al te lang stil gestaan heb. Al vrij snel heb ik me naar een gedeelte van de tuinen begeven waar het gefluit van de vogels wel boven het gegil van kinderen uitkwam. Overigens werd het gefluit van de inheemse vogels wel weer overstemd door het gekrijs van vele halsbandparkieten (in het verleden door mij met papegaai aangeduid). Gelukkig was er naast de parkieten nog genoeg ander gevogelte te zien: vinken, eksters, vlaamse gaaien, duiven, lijsters, vier soorten ganzen enz.

Na mijn vakantie op Iona waar ik exorbitant veel foto’s heb genomen, heeft mijn camera een poosje geen dienst gehad, ik had even genoeg plaatjes geschoten. Nu overal in de buurt hier de boven prachtig verkleuren, vond ik het wel weer eens tijd om het apparaat tevoorschijn te halen en mee te nemen naar Kew.

En met de zon op een prachtig rood gekleurde boom, hetgeen dan ook nog eens reflecteert in het water, kon ik het fototoestel echt niet in mijn tas laten zitten. Het aantal verkleurde bomen in Kew (waar er toch zo’n 14000 staan) viel me eigenlijk een beetje tegen. Hier in de buurt staan voornamelijk esdoorns en die kleuren prachtig. In Kew waren er niet zoveel esdoorns, dus ik moest het doen met andere bomen.

Toch was er her en der wel veel moois te zien. Het resultaat was weer zo’n 100 foto’s, waarvan ik de mooiste zoals gebruikelijk in mijn fotoalbum heb geplaatst.

Na twee uur rondgewandeld en genoten te hebben in Kew, vond ik toch maar tijd worden om naar huis te gaan. De zon was bijna weg en het werd snel frisser. Het was hier namelijk dit weekend wel koud. Helaas had ik weinig geluk. Aangekomen op station Richmond (ik had besloten om met de trein naar huis te gaan omdat ik in de trein kan lezen, in de bus lukt dat niet), bleek dat er bijzonder weinig treinen gingen, eens per half uur ging er een stoptreintje naar Clapham Junction, mijn overstapstation. Natuurlijk was de trein net 1 minuut weg toen ik aankwam, dus heb ik negenentwintig minuten plus tien minuten vertraging staan koukleumen op station Richmond. Ook op Clapham moest ik weer een poos wachten, mijn 15 denier panty bleek toch wel erg dun te zijn.

Gelukkig ben ik toch thuis gekomen, waar het een stuk warmer was. Ik ben nog te koppig om de kachel aan te doen, vorig jaar ben ik daar ook niet voor half november mee begonnen, dus zit ik nu met een dikke trui aan te typen, wat eigenlijk best goed te doen is. Ik heb het weer lekker warm naast de koude radiatorplaat. De verwarming kan nog wel even uitblijven denk ik, zeker als het overdag zonnig blijft.

Mijn boek is spannend, dus ik ga nu stoppen met dit stuk,

groeten
Dorine