witte paasdagen

By dorine on March 26th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on witte paasdagen

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend had ik een huis vol visite. Mijn ouders, Renske en Gijs waren op bezoek vanaf donderdagavond. We hadden veel leuke plannen, maar het weer zat in het weekend niet echt mee (ook hier heeft het flink gesneeuwd), dus alle buitenactiviteiten moesten we laten voor wat ze waren. Omdat het de goede week was, was er natuurlijk ook het nodige kerkbezoek. Op vrijdag was er in de Nederlandse kerk een gecombineerde dienst voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Een hele mooie en sobere viering, waarin een vocaal ensemble stukken van Buxtehude zong. Op zondag was er een vroege paasdienst, daarna een heel gezellig paasontbijt en vervolgens een uitbundige paasviering. Verder hebben we nog een aantal museums gezien, the Cabinet War Rooms en The Museum of London. Allebei heel interessant met een hoop geschiedenis. Ook hebben we de bioscoop in Sutton met een bezoek vereerd. De film die we hebben gezien was 10000 BC, een film over de prehistorie die historisch gezien niet zo heel erg klopt (er waren toch echt nog geen piramides in Egypte in 10000 voor christus) en met een wat zwakke verhaallijn, maar wel met een hoop mooie beelden een leuke mammoet en sabeltandtijger animaties.

Verder hebben we veel en lekker gegeten. Vooral het bezoek aan het mediterraanse restaurant was memorabel, daar kregen we een enorm volle en geweldig klaargemaakte schotel met vis en zeevruchten. Het was dusdanig lekker dat zelfs mijn ouders de octopus en inktvis wilden proberen!

Inmiddels zijn mijn ouders weer naar huis en ben ik weer hard aan het werk. We hebben deze dagen een veiligheidsinspectie en aangezien ik vorige week ben benoemd tot safety officer in ons lab, loop ik nu continu te controleren of alles wel in orde is. Ik hoop dat de inspecteurs snel weer weg zijn, want niemand durft op het moment te werken op het lab. De inspecteurs letten vooral op de kleinigheden, zo kregen we te horen dat onze opstapjes die we gebruiken beter vijf wieltjes konden hebben in plaats van drie (!!!?).

Dat was het wel weer!

groeten
Dorine