Naar Zeeland

By dorine on May 26th, 2008
Posted in Nieuws | No Comments »

Hallo allemaal,

Na vijf maanden in de UK werd het weer eens tijd om naar Nederland te komen. Op donderdag ben ik met Robert afgereisd naar Brussel. De nieuwe eurostar verbinding is behoorlijk snel! In Brussel hebben we de rest van de avond rondgekeken. Het is een mooie stad, maar ik prefereer toch Gent of Brugge.

De volgende dag zijn we doorgereisd naar Bergen op Zoom, waar we bij Judit en Bart geluncht hebben. Het was inmiddels prachtig weer, dus we hebben op het terras gezeten. Ook mijn ouders waren er, en die hebben ons meegenomen naar Zeeland, waar er een vakantiehuisje was gehuurd. Judit, Bart, Renske en Gijs kwamen daar ook heen, dus we hadden een heuse familievakantie. Die familievakantie werd ingeluid met een BBQ in de tuin van het huisje, waar het nog steeds heerlijk weer was.

De volgende dag was het weer nog veel mooier, tijd voor een dag op het strand dus. Als kind heb ik dertien jaar achtereenvolgens de meivakantie in Burgh-Haamstede doorgebracht, dus ik weet er nog steeds prima de weg, en wist dus ook welk strand rustig zou zijn. Er is een plekje waar je alleen lopend of met de fiets kunt komen, dus daar zijn we naartoe gegaan met z’n allen. We hebben de hele dag gezonnebaad en de activelingen hebben gezwommen (het water was koud, maar het was uit te houden), gevliegerd, diepe kuilen gegraven en duinen beklommen. Judit en Bart hebben zich onsterfelijk gemaakt door vliegensvlug naar een frietkraam te fietsen en ons allemaal van patat met snack te voorzien op het strand. Mijn eerste patatje pinda sinds 2006!

Toen de zon aan het eind van de middag een beetje begon te verdwijnen, hebben Robert en ik de buurt nog een beetje verkend, en hebben we een uitzichttoren beklommen

Het was heel helder, we konden zelfs in de verte de havens van Rotterdam zien. Na het avondeten (witte asperges, die had ik ook al heel lang niet meer gehad), hebben Robert en ik het Zeepe, een natuurgebied achter ons bungalowpark nog verkend, waarbij we damherten hebben gezien.

Op zondag was het wat regenachtiger, dus zijn we een fietstocht gaan maken langs nostalgische plaatsen voor mij, slot haamstede, de vuurtoren van nieuw-haamstede, de plompe toren, die opeens toegankelijk bleek te zijn. Best een leuk fietstochtje dat eindigde met een flinke bui en een race terug naar het huisje. Ook nostalgisch voor ons hele gezin: de pannenkoekenmolen in Haamstede. Daar hebben we ‘s avonds heel lekker gegeten.

De laatste dag hebben we Zierikzee nog bekeken. Hierna is iedereen weer naar huis gegaan. Ik heb nog even de oma’s gedag gezegd en wat laatste boodschappen gedaan, voordat ook Robert en ik weer naar Londen zijn vertrokken.

Een paar foto’s van dit weekend kun je vinden in mijn fotoalbum

groeten
Dorine

No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam is automatically removed and submitted to RBLs. Spamming here will effectively lower your visibility on the web.

(required)

(required)