weekendje ouders

By dorine on June 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje ouders

Hoi allemaal

Afgelopen weekend geen posts, maar echt stilgezeten heb ik niet. Afgelopen vrijdag heb ik rond een uur of twee mijn ouders opgehaald op station East-Croydon, hier in de buurt. Samen zijn we naar mijn huis gereisd, alwaar ze na even uitgepuft te hebben op de bank na de zware reis (vooral het laatste stuk, lopend met zware bagage de berg op) mijn huis hebben bezichtigd. Daarna hebben we onder het genot van water en oranjebeelden lekker bijgekletst. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij de lokale indier.

Zaterdag hadden we bestemd als wandeldag. We hebben allerlei mogelijkheden bekeken om met de trein ergens heen te gaan en een stuk te wandelen, maar uiteindelijk zijn we gewoon in de buurt gebleven en richting mijn werk gelopen. Daar heb ik het terrein geshowd. Achter mijn werk begint een klein bos, en daar zijn we helemaal doorheen gelopen. Helaas was het laatste stuk volledig bebouwde kom. Het was ook erg warm, tegen de dertig graden weer, dus we zijn op een gegeven moment maar weer naar huis gelopen. Daar hebben we een poos niets gedaan (pa en ma met een van mijn boeken op de bank en ik achter de computer/landkaart om alvast wat voor te bereiden aan mijn komende vakantie (mogelijk richting zuidwest Engeland en Wales). We zijn nog langs de bibliotheek gelopen en hebben lekker gegeten bij de Italiaan. Verder was het te warm om veel te doen.

Op zondag was het gelukkig een stuk koeler. We zijn de dag gestart met een dienst in de Nederlandse kerk. Ik vond het heel leuk om het daar ook te laten zien aan mijn ouders. Na uitgebreid koffiedrinken zijn we richting st James Park gegaan en hebben we daar een bankje veroverd. Daar hebben we lekker gelunchd en mensen en eendjes gekeken. Hierna zijn we naar Westminster Abbey gelopen om daar een evensong bij te wonen. Dat was echt schitterend, een echt engels jongenskoor zong prachtige liederen. Vooral pa heeft erg genoten. Ook heb ik meteen Westminster vanbinnen gezien, al is rondlopen en foto’s maken er natuurlijk niet bij. Hierna hebben we nog een beetje rondgelopen in de City of Westminster en heeft pa de bekende foto’s gemaakt (big ben, houses of parliament enz). ‘s Avonds zijn we lekker wat gaan eten in de Docklands, waar het een stuk rustiger was. Hierna zijn we nog de berg opgelopen in Greenwich, om even op de meridiaan te staan en van het uitzicht te genieten.

Vanochtend zijn mijn ouders al redelijk op tijd vertrokken richting vliegveld, ik moest namelijk gewoon weer werken. Inmiddels zijn ze weer veilig in Nederland geland. Ik heb ook mijn eerste werkdag erop zitten, al was er weinig te doen. Ik wacht nog steeds op bepaalde spullen die binnen moeten komen, dat duurt nu al bijna drie weken omdat er de eerste keer bij het bestellen iets mis was gegaan. Hopelijk komt het morgen of overmorgen en kan ik verder.

Inmiddels is het hier ook fors afgekoeld, heerlijk! Van mij mag het nu wel een poosje twintig graden blijven, alleen als ik op vakantie ga mag de temperatuur iets omhoog. Hopelijk luisteren de weergoden!

groeten
Dorine