Gower Peninsula

By dorine on July 6th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Gower Peninsula

Hallo allemaal,

De volgende dag zijn we het schiereiland verder gaan verkennen. Vlakbij onze bed&breakfast was een geweldig strand, Port Eynon beach, maar omdat het niet echt strandweer was (wel droog overigens) en er ook nog eens voor adders gewaarschuwd werd, zijn we er niet al te lang gebleven. We zijn doorgereden naar het uiterste puntje van het schiereiland, Wurms Head.

Dit is een rotsenformatie die een beetje op een drakenkop lijkt, vandaar de naam. Met eb kun je ernaartoe lopen over een glibberig rotspad. Marieke had een paar weken terug haar enkelbanden afgescheurd, dus die kon niet mee en ik ben bij haar gebleven, Hessel en Paulien zijn naar de rotsen geglibberd.

Met Marieke heb ik een klein stukje gelopen langs de rotskust van de Gower. Daar was het ook erg mooi, prachtige kustlijnen met een hoop bloemen en vogels. Inmiddels was zowaar de zon gaan schijnen, dus daar hebben we ook veel van genoten.

Nadat Hessel en Paulien weer terugwaren zijn we in de auto gestapt en naar de volgende bezienswaardigheid gereden, een heus hunebed. Dat bleek toch een beetje tegen te vallen, we konden het hele ding eerst niet vinden, pas toen ik op een heuvel geklommen was zag ik het liggen, een paar op elkaar gestapelde stenen, in Drenthe kun je veel mooiere hunebedden vinden. Wel bleken we vanaf dat punt een mooi uitzicht op 3 Cliffs Bay, een beroemde en hele mooie baai omzoomd door rotsen, te hebben.

Na een lekker diner in een lokale pub waar we en passant ook nog iets meekregen van de Wimbledonfinale, hebben we in de B&B nog genoten van de zes puppies die daar in de garage rondsprongen.

groeten
Dorine