naar Pembrokeshire

By dorine on July 7th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on naar Pembrokeshire

Hallo allemaal,

Eén van de mooiste stukjes kustlijn van Groot-Brittannië is de Pembrokeshire coast. Die was dan ook in onze reisplannen opgenomen. ‘s Ochtends hebben we eerst nog wat aardbeien geoogst op de doe-het-zelf aardbeienboerderij van de buren van onze B&B.

Hierna zijn we doorgereden naar st Davids, een stadje in het uiterste westpuntje van Wales. Een klein stadje met een grote kathedraal.

Deze moest natuurlijk bekeken worden, van binnen en van buiten. Het was een bijzonder mooie kathedraal, middeleeuws met veel normandische kenmerken (normandisch is vergelijkbaar met onze romaanse bouwstijl, in tegenstelling tot gotisch, wat een latere bouwstijl is). We hebben er een flinke poos rondgelopen, en ook nog the Bishops Palace bekeken.

Aangezien het mooi weer was, werd er besloten om ‘s avonds nog iets buiten te doen, en de keuze viel op een boottocht rondom Ramsey Island, een eiland net buiten de kust van st Davids. In het haventje bleek dat we met een echte speedboot zouden gaan! Al vrij snel kamen we de eerste beestjes tegen:

Echte Jan van Genten! Onze gids legde ook meteen uit, dat als je Jan van Genten rond ziet cirkelen boven zee, je ook de zee zelf in de gaten moet houden, omdat daar nog al eens bruinvissen rondzwemmen. De Jan van Genten komen af op de door de bruinvissen naar bovengejaagde vis. En inderdaad zagen wij al snel de beestjes duiken, een prachtig gezicht. Meer beestjes volgden: zeehonden, alken, zeekoeten, stormvogels en de noordse pijlstormvogel waarvoor alle vogelaars in onze boot naar hun camera grepen.

De rotsen vol met vogels (en vogelpoep) waren spectaculair, helaas was het te donker voor echt goede foto’s, maar we hebben genoten van het geluid!

Ook de snelheid was af en toe spectaculair, een heerlijke boottocht. Terug aan wal zijn we naar ons volgende hostel gereden, een verbouwde boerderij aan de kust.

Een aantal foto’s van deze dag kun je vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine