Skomer Island

By dorine on July 8th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Skomer Island

Hallo allemaal,

Na de boottocht rond Pembrokeshire hadden we nog niet genoeg van eilanden en zeker nog niet van vogels. Vandaar dat ons volgende doel Skomer Island is, een eiland ongeveer net zo groot als Ramsey aan de andere kant van st Bride’s bay. Per dag worden er maar 250 mensen toegelaten, dus het was gokken of we op tijd zouden zijn. Toen we aansloten in de rij bleken we nummer 243 t/m 246 te zijn, we hadden dus heel veel geluk! Een klein propvol bootje bracht ons naar het eiland. Daar hebben we al redelijk snel geluncht. Hessel en ik zijn hierna rond het eiland gelopen, terwijl Marieke en Paulien het rustig aangedaan hebben.

Skomer is een prachtig eiland vol met grillige kliffen aan de kust. Er zijn erg veel vogels, we hebben zelfs een uil gezien.

Maar we waren voor één speciale vogel gekomen: de papegaaiduiker (puffin), die ik al eerder had ontmoet tijdens mijn avonturen op Iona en Staffa. Op Staffa zaten er aardig wat puffins, maar het was niets vergeleken met Skomer, we hebben er duizenden gezien.

Al vrij snel is er geen kunst meer aan om stilzittende puffins van dichtbij te fotograferen, dus toen werden vliegende puffins het doelwit.

Prachtige beesten, die papegaaiduikers, ook nu heb ik weer ruim honderd foto’s gemaakt. Ook Hessel, en Marieke en Paulien die we inmiddels weer tegen waren gekomen genoten.

Aan het eind van de middag mochten we weer in de rij voor de boot. Geen straf, want overal rond de trap waar we zaten te wachten zaten papegaaiduikers en andere vogels.

Hier nog een foto van de hele familie alk, van links naar rechts gewone alk, zeekoet en papegaaiduiker. Door de baai vol drijvende en vliegende vogels zijn we weer teruggevaren naar het vasteland. Een geweldige dag. Uiteraard staan er meer fotos van deze dag in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine