Picknick en Barbeque

By dorine on July 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Picknick en Barbeque

Hallo allemaal!

Vandaag was weer een gevulde dag. Het begon vanochtend goed, want de treinen bleken zowaar te rijden, zelfs de snellere trein die maar vijf tussenstops maakt inplaats van de twaalf die de trein die ik de laatste weken had, deed. Ook de metro’s reden (toen nog) prima. Gevolg: 35 minuten te vroeg bij de kerk. Dat was trouwens helemaal niet erg, heb lekker met een ander gemeentelid op een bankje in het kleine tuintje bij de kerk bij zitten praten. Het was vandaag stichtingszondag, er werd herdacht dat de kerk 456 jaar geleden werd gesticht door protestantse vluchtelingen uit Nederland. Daarom was alles uit de kast getrokken om er een mooie dienst van te maken. De hoofdorganist (die ik op een of andere manier altijd schijn mis te lopen) speelde, hij is professor of music aan 1 van de londense universiteiten, dus reken maar dat dat goed was. Ook was er een vocaal ensemble dat erg goed was, ze zongen o.a. het Ubi Caritas van Duruflé (voor de mensen die dit niets zegt: dit is één van de mooiste koorwerken die ik ken). Verder was er avondmaal, met z’n allen aan één lange tafel, een voordeel van een kleine gemeente, dat kan nog. Na de dienst hebben we zoals gebruikelijk koffie gedronken. Daarna zijn alle 90-plussers in een auto gezet en zijn Diny en ik met een groepje 70-plussers met het OV richting regent’s park gegaan om daar te picknicken. DAt met het OV gaan bleek niet eenvoudig, want op één metrolijn na, waren er op alle lijnen severe delays (ernstige vertragingen). We hebben ons dus maar in een ouderwetse dubbeldekker gepakt en zijn via half londen toch in Regent’s park aangekomen. Daar had de autoploeg het zich onder wat rozenboogjes inmiddels gezellig gemaakt, op campingstoelen en kleden op de grond. De kosters en nog wat gemeenteleden hadden een heerlijke picknick klaargemaakt, dus we hebben heel lekker gegeten. Het was ook erg gezellig, en doordat de zon af en toe achter een wolk verdween ook best redelijk uit te houden. Rond een uur of vier hebben we alles weer ingepakt en zijn we richting huis gegaan.

Nu had ik gisteren een briefje in de bus gevonden waarin mijn huisgenoten mij uitnodigden om te komen barbequen. Natuurlijk wilde ik niet met lege handen aankomen, maar toen ik gisteravond het briefje vond waren de supermarkten al dicht. Ik moest dus vandaag nog naar de supermarkt, maar Sutton bleek niet meer haalbaar (daar gaat alles om vijf uur dicht) en in Londen Centrum zitten alleen maar dure kleine vestigingen van supermarkten (zoiets als de AH to go in Nederland). Ik ben toen halverwege de trein uitgestapt (Clapham Junction) omdat ik al vaker twee grote supermarkten naast het station had zien zitten. Ik dacht dat die wel tot ‘s avonds open zouden zijn, maar nee, die gingen ook om vijf uur dicht. Nu was ik er om vijf voor vijf en ik mocht er gelukkig nog in. Dat werd dus een hele snelle run opzoek naar bier en wijn, maar het is gelukkig gelukt.

Eén van mijn huisgenoten heeft een grote gasbarbeque en is duidelijk een fervent barbequer. Ik heb dus (wederom) heel lekker gegeten en het was ook erg gezellig. Het was leuk om eens zo met mijn huisgenoten te praten, tot nu toe was er niet veel meer dan een “hallo” en “ik zal me even voorstellen” van gekomen. Eén van mijn huisgenoten blijkt ook onderzoek te doen, hij is natuurkundige en doet iets met lasers aan the Imperial College in Londen. Het was erg leuk om met hem te praten. Na de Barbeque was er ook nog een soort vergadering van de vereniging van eigenaren. Nu ben ik geen eigenaar, maar ze vonden het toch wel handig dat ik er even bij kwam zitten. Het ging voornamelijk over het oplossen van lekken (mijn dak blijkt net vernieuwd te zijn, ik kan me inderdaad vaag herinneren toen ik hier ging kijken dat ze daar nog mee bezig waren) en het bijhouden van de gezamenlijke tuin (of zullen we het oprijlaan noemen). Toen ze uiteindelijk met ingewikkelde verhalen over hoe de vereniging van huiseigenaren onder te brengen (zal wel iets te maken hebben met vereniging of NV of BV ofzo, zelfs in Nederland weet ik daar weinig van, dus laat staan in Engeland) begonnen, ben ik maar langzaam opgestapt, want daar hield het voor mij toch een beetje op, dat is meer voor mijn huiseigenaar. Het was in ieder geval erg gezellig.

Het is inmiddels iets afgekoeld buiten, dus hopelijk is het vannacht in mijn slaapkamer weer wat aangenamer (alhoewel ik de laatste nachten best aardig geslapen heb). Ik ga dat nu maar eens rap uittesten, want morgen moet ik weer werken.

Tot de volgende keer!

groeten
Dorine