Belgisch bier

By dorine on July 29th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Belgisch bier

Hallo allemaal

Dit is waarschijnlijk het vroegste bericht ‘s ochtends ooit. Voor mij is het echter nog avond. Vandaag is weer een drukke dag geweest. Vanochtend was ik al vroeg op om de taart die ik voor mijn gepromoveerde collega Rachael gebakken had, af te werken. Daarna ben ik voor de afwisseling eens naar mijn werk gaan lopen. Dat was best lekker met een zonnetje, maar nog niet te warm. Op mijn werk heb ik vanochtend weer achter Suzie aangelopen om de proef af te maken waar we gisteren aan begonnen waren. Helaas zijn we op het laatst vergeten een stofje toe te voegen waardoor de proef niet zo goed gelukt is als we zouden willen. Waarschijnlijk valt er nog wel wat aan te redden, maar dat komt volgende week wel. Mijn eigen proeven waren helemaal droevig. Ik ben de besmetting met vreemd DNA in één van mijn proeven nog steeds niet kwijt, volgende week ga ik weer hard nadenken wat ik daar aan kan doen. Verder had ik een proef gedaan om te bevestigen dat de mutatie die ik deze week gevonden heb, ook echt aanwezig was. Die proef was allesbehalve bevestigend. Waarschijnlijk heb ik per ongeluk een aantal monsters verwisseld maar ik weet niet waar en wanneer. Volgende week mag ik ook dat gaan uitzoeken.

De rest van de dag was wel erg leuk. De taart die ik had gebakken voor Rachael viel in erg goede aarde, er is heerlijk van gegeten. Het was ook erg gezellig om op een feestelijke manier met elkaar koffie te drinken. Overigens waren er wel een aantal collega’s waaronder Rachael en Chris (mijn baas) met een enorme kater, die hadden gisteravond behoorlijk doorgefeest.

Rond een uur of half zeven hebben we verzameld op het station en zijn we naar Covent Garden gegaan, een gezellig gebied in hartje Londen. Daar hebben we gegeten en gedronken in een Belgisch restaurant, Rachael is gek op belgisch bier. Dat eten bestond voornamelijk uit mosselen, maar aangezien ik daar niet dol op ben heb ik gekozen voor kip. Dat bleek een complete kippepoot te zijn. Ik heb hem opgekregen (ik heb een reputatie op dat gebied hoog te houden). Er was enorm veel keuze aan belgisch bier. Ik heb me gewaagd aan Kriek en Duvel. Tussen al die vertrouwde biertjes was het lastig om geen Nederlands te gaan praten. Het was wel supergezellig zo met elkaar, en iedereen was het erover eens dat het voor herhaling vatbaar was. Na het restaurant zijn we met elkaar een echte engelse pub ingedoken. Ook dat was erg gezellig. Je leert je collega’s zo eens van een andere kant kennen. Rond kwart over elf ben ik mensen eens gaan aansporen om op te stappen, want de laatste trein zou over veertig minuten gaan. Dat blijkt geen goed argument te zijn om Engelse collega’s (of in dit geval een Kroatische, een Zuid-Afrikaanse en een Welshman) te overtuigen.

Met nog vijfentwintig minuten voordat de trein ging stond eindelijk iedereen die mee moest buiten. Toen ontdekte opeens iedereen dat de trein snel zou gaan… Dat werd dus een enorme ren naar het dichtstbijzijnde metrostation met een rechtstreekse verbinding naar het Victoria station waarvandaan de treinen naar Sutton gaan. De dames op teenslippers konden het nauwelijks bijhouden. Op het metrostation misten we natuurlijk net de metro, maar gelukkig kwam er al snel nog één. Helaas besloot die halverwege vijf minuten stil te gaan staan. Op Victoria bleek dat we onze laatste trein op twee minuten hadden gemist. Gelukkig ging er nog wel een trein naar Gatwick airport die ook stopte in de buurgemeente van Sutton, Croydon. Daar zijn we uitgestapt en hebben we een taxi gepakt, een echte londense taxi, maar wel knalroze (echt shocking pink). Daarmee waren we gelukkig al snel bij station Sutton. Mijn collega uit Wales, die bij mij in de buurt woont is tot mijn huis met me meegelopen, dus uiteindelijk ben ik weer veilig thuisgekomen.

Al met al was het een supergezellige avond. Nu zit ik te wachten totdat het huis een beetje afkoeld, maar dat wil nog niet echt lukken. Ik ben overigens zo moe dat ik ook in de hitte wel zal slapen denk ik.

Volgende keer meer nieuws.

groeten
Dorine