De tweede dag

By dorine on April 28th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on De tweede dag

Hoi allemaal,

Vandaag was de tweede dag en de eerste volle dag in Sutton. Vannacht heb ik geslapen als een blok en vanochtend ben ik goed uitgerust weer vanalles gaan regelen. Ik moest me om 11.00 uur melden bij de personeelsafdeling van mijn toekomstige werk. Deze zit op de andere lokatie van het instituut, in hartje Londen (Chelsea). In principe moest ik alleen mijn paspoort laten zien, maar toen ik er was bleek dat er allang een national insurance number (soort sofi-nummer) aangevraagd had moeten worden. Ik had daar al eerder voor gevraagd, maar toen werd gezegd dat dat niet nodig was. Gelukkig heb ik meteen een aanvraagformulier meegekregen en was het verder voor mijn aanstelling nog geen probleem dat dat nummer er niet was. Wel zal ik waarschijnlijk geen huisarts kunnen vinden totdat dat nummer er is, maar voorlopig heb ik er ook nog geen gevonden in de buurt.

Na mijn bezoekje aan het instituut kon ik het natuurlijk niet laten om even een stukje te lopen. Bovendien bleek de Nederlandse ambassade in de buurt, dus ben ik maar eens gaan informeren hoe ik me moet laten registreren om volgend jaar te kunnen stemmen. Dat blijkt alleen per internet te kunnen. Verder hoefden ze daar ook geen gegevens te hebben, maar het is in ieder geval goed om te weten dat de ambassade binnen drie kwartier reizen te bereiken is mocht er iets zijn. Daarna ben ik nog een eind door Hyde park gelopen, langs Kensington Palace.

Er was echter nog veel te regelen in Sutton, dus al redelijk snel ben ik weer teruggegaan. Eerst ben ik langs de woningbouwcorporatie gegaan, want gisteren bleek er in mijn huis nog een hele stapel onbetaalde gasrekeningen van de vorige huurder te liggen. Gelukkig konden ze dat daar verder afhandelen. Verder informeerde ik voorzichtig eens hoe ik aan een telefoonaansluiting kon komen. Daar waren ze me direkt mee bereid te helpen, en na een kwartier telefoneren met british telephone werd gemeld dat de aansluiting nog dezelfde dag voor elkaar zou komen. Natuurlijk ben ik meteen achter een telefoon aangegaan, en hoera! het werkt!. Het is wel erg prettig om weer wat beter bereikbaar te zijn.

Verder heb ik vandaag voor het eerst gekookt in mijn nieuwe huis. Dat was nogal bewerkelijk want ik heb slechts twee kampeerborden, twee pannetjes, wat bestek, een paar keukenmesjes en mijn zakmes mee. De nieuwgekochte blikopener bleek niet te werken op het blikje tonijn dat ik open moest maken. Gelukkig ben ik met mijn zakmes een heel eind gekomen en uiteindelijk heb ik toch lekker gegeten. De komende maanden zal het nog wel behelpen blijven, maar daarna hoop ik dat al mijn keukenspullen uit Nederland er zijn. Verder is de keuken nog erg vies, ik weet niet wat er uitgespookt is, maar overal ligt een soort fijn zaagsel en het keukenblad kleeft. Morgen ga ik eerst goede schoonmaakspullen kopen en de keuken (en de rest van het huis) een grote beurt geven, ik kan niet zo goed tegen viezigheid ik de keuken. Gelukkig heb ik deze dagen nog flink de tijd om te poetsen en doen.

Verder is het redelijk stil in huis, ik heb nog geen mogelijkheid om een muziekje op te zetten. Op de twee TV zenders die ik heb zijn voornamelijk talkshows en soaps te zien, niet echt mijn ding. Ook mis ik de echte contacten met mensen. Dat zal de komende tijd wel gaan komen, als ik aan het werk ben, maar voorlopig is het nog erg stil. Gelukkig is dit internetcafe vlakbij, zodat ik ‘s avonds nog even kan lezen wat jullie allemaal in mijn gastenboek geschreven hebben. Geweldig dat jullie allemaal reageren! Nu mijn telefoon geregeld is, zal ik ook wel redelijk snel internet kunnen krijgen. Ik ga dus heel snel achter een computer aan, zodat ik straks lekker thuis achter het internet kan.

Voor nu welterusten en ik hoop dat jullie morgen een fijne koninginnedag hebben!

groeten
Dorine