cellen dood

By dorine on August 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on cellen dood

Hallo allemaal,

Vandaag begon weer een nieuwe werkweek. Vorige week donderdag had ik kankercellen in kweek gezet, voor het eerst op dit lab. Vanochtend heb ik me natuurlijk meteen naar het celkweeklab gespoed om de celletjes te bekijken. Helaas, twee van de vier celsoorten bleken morsdood en de andere twee zagen er ook niet al te best uit. Vermoedelijk groeit er een bacterie illegaal mee in de flesjes en produceert die stoffen die de cellen de das om doen. Ik heb nu nog wat testjes instaan om te kijken waar de bacterie vandaankomt. Als ik dat weet kan ik weer opnieuw beginnen. Ondertussen blijf ik heel hard duimen dat de twee celsoorten die het nog een beetje doen, goed gaan groeien, maar ik vrees het ergste. Een fijn begin van de maandagochtend dus.

Verder niet veel nieuws vandaag. Het is hier voornamelijk droog, met af en toe een zonnetje. Ik merk wel dat het veel vroeger donker wordt, dus zojuist heb ik de fietslichthoudertjes maar eens op de fiets geschroefd. Ik heb wel standaard twee kleine fietslichtjes aan mijn tas bungelen, maar voor hier vind ik dat te weinig, dus heb ik mijn oude grote fietslichtjes maar weer eens opgezocht (ze waren zowaar meeverhuisd, inclusief houdertjes die in Nederland ergens achterin een laadje beland waren omdat ik ze daar nooit gebruikt heb). Nu heb ik weer prima licht op de fiets.

Dat was het wel weer geloof ik.

groeten
Dorine