De reis naar Bath

By dorine on October 30th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on De reis naar Bath

’s Ochtends om half tien stapten we in in de trein die ons richting Bath zou brengen. Het motregende, dus het uitzicht was niet geweldig, we hebben dan ook onze boeken weer te voorschijn gehaald. Rond twee uur waren we in Bath, waar het nog steeds motregende. We zijn op zoek gegaan naar ons Bed&Breakfast. Dat lukte niet al te best, doordat de kaart die ik van internet had geprint niet bleek te kloppen. Mijn humeur werd er niet beter op. Uiteindelijk hebben we het maar gevraagd en een aardige meneer is met ons meegelopen, heeft ons ondertussen wat tips voor Bath gegeven en heeft ons voor de deur van het hotel afgezet. Fijn dat er zulke mensen rondlopen!

Nadat we onze koffers naar de kamers hadden gebracht, zijn we teruggelopen naar het centrum van Bath. Daar zijn we de abbey gaan bekijken. Bath heeft geen kathedraal, die staat in het naburige Wells (we hadden er helaas geen tijd voor, maar dit is één van de dingen die ik nog graag een keer wil zien in Engeland). De abbey is ook erg mooi. De bouw is gestart in 1499 en daarmee is het de laatste middeleeuwse kerk van Engeland. Binnen waren een koor en een orkest aan het oefenen voor een concert dat die avond gegeven zou worden. Niet vervelend om met dat in het gehoor rond te lopen. Vooral de plafonds van de abbey waren erg mooi. Verder hebben we nog een tentoonstelling over de geschiedenis bekeken, ook erg interessant.

Toen we weer buiten kwamen begon het al te schemeren. Dat heeft ons er niet van weerhouden om toch nog maar op verkenningstocht door Bath te gaan. We hebben een flink eind gelopen in de stad, en daarna nog lekker italiaans gegeten, voordat we terug zijn gegaan naar onze kamer.

Ons bed&breakfast was gelegen op een heuvel naast het centrum. Om er te komen moesten we 10 minuten steil omhoog lopen. Onze kamer was heel erg mooi, in allemaal lila tinten, zelfs het wc-papier was lila. Ik heb er heerlijk lila gedroomd.