nederland

By dorine on December 27th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo,

Er was even radiostilte, maar dat was omdat ik rond de kerst niet veel zin had om in mijn eentje achter de computer te kruipen.

Ik ben inmiddels veilig in Nederland. Het vliegen ging prima, de mist was inmiddels opgetrokken en uiteindelijk waren we keurig op tijd op Schiphol. Inmiddels heb ik gezellig kerst gevierd met mijn ouders, zusjes en aanhang. Op eerste kerstdag hebben we, net als de rest van Nederland, met elkaar gegourmet. Gisteren heb ik het heerlijk rustig aangedaan nadat Judit, Bart-Jan, Renske en Gijs weer vertrokken waren. Ik heb lekker met een boek op de bank gezeten. Vanaf vanavond ga ik het land doortrekken om de nodige vrienden te zien, al blijft het huis van mijn ouders mijn uitvalsbasis (lang leve Nederland waar zo’n beetje elke uithoek binnen drie uur te bereiken is).

groeten
Dorine

mist

By dorine on December 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on mist

Hallo allemaal,

Het is hier nog steeds zeer mistig. Bij tijd en wijle is het zicht maar dertig meter. Vanwege de mist heb ik de fiets gisteren maar thuis laten staan, ik vond het te gevaarlijk om te gaan fietsen als auto’s me nauwelijks kunnen zien. Al wandelend naar mijn werk kreeg ik af en toe een alleen-op-de-wereld gevoel, en dat in Londen. Nu moet ik wel zeggen dat de wijk waar ik doorheen loop of fiets naar mijn werk voornamelijk bestaat uit grote tot zeer grote vrijstaande huizen met enorme tuinen en dure auto’s (van het model race of PC Hooft tractor, hier ook wel Chelsea-tractor genoemd). Mensen zie ik er eigenlijk nooit.

Gisteren aan het eind van de werkdag had ik al het werk dat ik af wilde hebben voor kerst, gedaan. Omdat op twee na al mijn collega’s vrij waren vandaag, heb ik besloten mijn vakantie een dagje eerder te laten beginnen. Vanmorgen ben ik al redelijk op tijd richting londen centrum gegaan, waar ik nog wat laatste boodschappen had te doen. Ik heb me zelfs op Oxford-street, de grote winkelstraat, gewaagd. Die heeft de naam vlak voor kerst vreselijk druk te zijn. Het viel me reuze mee wat betreft aantallen mensen. Ik kon gewoon doorlopen, de Kalverstraat op zaterdag is drukker. Halverwege de dag werd het opeens vreemd licht in de stad. Wat bleek: de zon was zomaar even doorgebroken. Het heeft helaas niet langer dan tien minuten geduurd, daarna was het weer mistig.

Vanwege de mist worden er nog steeds veel vluchten gecancelled op de londense vliegvelden, maar Gatwick lijkt niet zo erg te zijn als Heathrow. Overigens blijkt hier inmiddels wel dat de problemen op Heathrow voornamelijk veroorzaakt zijn door een gebrek aan landingsbanen. Heathrow heeft slechts twee landingsbanen, en dat als grootste vliegveld van europa (bijna twee keer zo groot als Schiphol). Ter vergelijking: Schiphol heeft vijf landingsbanen. Dat zegt wat over de capaciteitsproblemen op Heathrow, maar als zo’n groot vliegveld als Heathrow het doorgaans redt met twee banen, zegt dat denk ik ook iets over het gebrek aan noodzaak voor vijf banen bij Schiphol. Om een lang verhaal kort te maken: ik hoop dat mijn vlucht zondag gewoon gaat. Zoniet, dan kan ik er erg weinig aan doen, de eurostar is inmiddels volledig uitverkocht. Ik ga in ieder geval een paar goede boeken mee nemen, voor het geval ik kerst op Gatwick mag vieren….

groeten
Dorine

kerst (vervolg)

By dorine on December 20th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on kerst (vervolg)

Hallo allemaal,

Ik blijf in de kerststemming. Dat komt doordat er deze week op mijn werk weer de nodige kerstactiviteiten waren. Afgelopen maandag hadden we secret santa met alle collega’s. Secret Santa is de equivalent van een hollandse sinterklaas met lootjes trekken. Iedereen had een lootje getrokken met daarop een naam. De bedoeling was om voor 5 pond een leuk (of lullig) cadeautje te kopen. Ik kon het natuurlijk niet laten om mijn cadeautjes (waaronder een dinkytoy voor Ola die op zoek is naar een kleinere auto) van de nodige prikkelende teksten te voorzien en het geheel vervolgens in de grootste doos die ik met goed fatsoen leeg kon gooien op het lab, te stoppen, uiteraard in combinatie met de complete oud-papierbak verscheurd en in proppen gefrommeld. Ik blijf toch Nederlands. Mijn collega’s konden het waarderen, ook Ola heeft gelachen. Ikzelf kreeg een knalpaarse nepveren waaier. Die staat nu stof te vangen boven mijn bureau.

Gisteren had ik weer een kerstlunch, deze keer in de kantine op mijn werk. Om elf uur zijn Olga en ik nog even naar buiten gevlucht om een paar flessen wijn te kopen (en mijn wijnopener uit de keuken te halen). Het is altijd leuk om onder werktijd op plaatsen te staan waar je niet hoort te zijn, zoals de slijterij. De mensen van de kantine hadden lekker voor ons gekookt, ik kreeg kalkoen (uiteraard) met wintergroenten en gebakken aardappeltjes. Als toetje was er christmas pudding, een echt engels kersttoetje wat dus geen pudding is, maar een soort vruchtencake die eerst maanden moet rijpen en dan een poos in de magnetron moet. Het viel me niet tegen. We hebben ons overigens ingehouden met de wijn, er moest nog gewerkt worden.

Vandaag hadden we uitvoering van ons gelegenheidswerkkerstkoor, tijdens de kerstdienst in de kapel van het ziekenhuis. Er waren aardig wat mensen op afgekomen, waaronder een aantal collega’s. Het zingen ging goed, het was verbazingwekkend hoe zo’n gelegenheidskoor fantastisch vierstemmig zingt. Overigens zingen de meeste mensen ook in andere koren en kenden ze daar de meeste alt-, tenor- en baspartijen van. Het was heel leuk om te doen en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

Overigens is voor mij de kerstdrukte elders (lees: in de kerk) een beetje afgelopen. Dat is maar goed ook, want de moeheid waardoor ik zondag bijna van mijn computerkruk viel, heeft tot gisteren aangehouden. Elke dag ging rond een uur of drie ‘s middags het kaarsje uit. Heel vervelend als je dan nog tot minimaal vijf uur moet werken. Gelukkig had ik alle dagen ‘s avonds geen andere afspraken, en kon ik dus vroeg in mijn bed kruipen.

Het weer is hier niet om over naar huis te schrijven. Sinds gisteren hangt er een dichte mist, waardoor er vandaag grote problemen op de vliegvelden rond Londen waren. De mist schijnt nog tot en met het weekend te blijven hangen, dus ik houd mijn hart vast, ik vlieg op zondag naar Nederland. In het ergste geval vier ik kerst op Gatwick airport, gelukkig vliegt Ilja, een jongen die ik ken uit de kerk, toevallig met de zelfde vlucht, dus zit ik in ieder geval niet alleen. Naast de mist is het ineens ook significant kouder geworden. ‘s Nachts is er nachtvorst. Vanmiddag toen ik terug naar huis fietste was ik even heel bang dat het glad zou zijn. Glad, mist, donker en auto’s die niet op fietsers letten, het is allemaal niet zo’n goede combinatie om veilig thuis te komen. Gelukkig bleek het mee te vallen met het gladde, maar ik denk toch dat ik morgen mijn fiets thuis laat staan.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

kerst

By dorine on December 17th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on kerst

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend was voor mij een echt kerstweekend. Afgelopen vrijdag heb ik ‘s ochtends gewerkt, maar ‘s middags had ik vrij genomen om wat kerstinkopen te doen in Londen (centrum). Om vijf uur heb ik bij st Paul’s Cathedral Albert en Gerdy uit Leeuwarden ontmoet. Ik ken Albert en Gerdy al jaren, via de nodige taizé- en franciscaanse activiteiten in Nederland. Vorig jaar mocht ik in leeuwarden bij twee taizé-vieringen daar fluiten en toen hebben Anne en ik ook bij ze gelogeerd.

In st Paul’s cathedral zijn we naar de evensong geweest. De jongetjes van het koor hadden blijkbaar een middag vrij (niet verwonderlijk met alle kerstconcerten die ze op het moment moeten geven), maar het koor van alleen mannen zong ook prachtig, veel stukken van Thomas Tallis, een zestiende eeuwse componist.

Na de evensong zijn we naar Covent garden, de beroemdste overdekte markt van Londen, gelopen. Daar hebben we op één van de verdiepte terrassen heerlijk gegeten. We hadden van te voren geen plannen gemaakt voor de avond, maar omdat we in de buurt van alle theaters zaten, leek het ons wel leuk om te kijken of we nog last-minute kaartjes konden krijgen voor een voorstelling. We wilden alledrie graag naar het ballet de Notenkraker, en daar konden we zowaar nog kaartjes voor krijgen. We hadden mooie plekken in het Coliseum theater, een prachtig oud theater. Het ballet was prachtig. De notenkraker is, net als de sleeping beauty waar ik vorige week was, een ballet op muziek van Tsjaikovsky, maar deze keer hadden we een moderne choreografie waarin er ook veel plaats was voor theater elementen. We hebben van begin tot eind genoten.

Op zaterdag heb ik Albert en Gerdy al weer vroeg in de stad ontmoet. Ze logeerden niet bij mij, hun hotel was al geboekt voordat ik het kon aanbieden. We zijn samen naar een tentoonstelling in the Victoria and Albert Museum geweest. Het was de at home in renaissance italy tentoonstelling. Die beschreef aan de hand van schilderijen (waaronder werken van Veronese, Botticelli en Titiano), meubels en gebruiksvoorwerpen (waaronder een heus zestiende eeuws clavecimbel) hoe het huiselijk leven in Italië in de tijd van de renaissance (vijftiende en zestiende eeuw) eruit moet hebben gezien. Het was een prachtige tentoonstelling en we hebben ruim de tijd genomen om alles te bekijken. Na de tentoonstelling hebben we ook nog even rondgelopen door de zalen met de vaste collecties van het museum, waaronder de beroemde cast-rooms, grote zalen waar levensgrote gipsafgietsels van obelisken, zuilen, entreeportalen van kathedralen staan. Als je er even niet bij nadenkt dat het allemaal heel erg nep is, is het heel indrukwekkend om te zien. Hierna hebben we nog wat gedronken in het prachtige victoriaanse café van het museum.

Naast het Victoria and Albert Museum staat het Natural History Museum. Op het voorplein stond een kerstmarkt, waar we even rondgelopen hebben. Al vrij snel zijn we het museum ingegaan waar we de dinosaurus afdeling bekeken hebben. Ik was daar een maandje terug ook al geweest, maar het blijft toch heel leuk om te zien.

Hierna zijn we een aantal uren onze eigen weg gegaan, want ik moest naar een ingelaste cantorij practice in de kerk. In de kerk bleek dat bijna de hele cantorij er was. We hebben heerlijk met elkaar gezongen. Toen ik zes maanden geleden voor het eerst zong in de cantorij waren we met vijf dames, nu waren we met acht dames en drie heren. Het is een hele enthousiaste groep en we vinden het ontzettend leuk om met elkaar te zingen. Ook David, de cantor en organist was heel enthousiast.

Rond een uur of zes heb ik Albert en Gerdy weer ontmoet in de crypte van de st Martins-in-the-field, een mooie kerk op Trafalgar Square. Daar hebben we eerst heerlijk gegeten in het café. Ondertussen hadden we ook kaartjes bemachtigd voor het christmas carol concert in dezelfde kerk ‘s avonds. Om half acht ‘s avonds zaten we op onze plaatsen op de galerij, met nagenoeg geen zicht op het podium, maar prima voor het geluid. Het concert werd gegeven door the new london soloists, een gemengd koor, samen met kamerorkest en orgel. Ze zongen twee cycli van carols, van Benjamin Britten en Ralph Vaughan Williams. Dit zijn stukken waarin een aantal carols in bewerkte vorm gezongen wordt en waarbij de liederen aan elkaar worden gespeeld door een harp (Britten) of orkest met cello (Vaughan Williams). Ik kende beide stukken en ik heb echt genoten (Albert en Gerdy ook). Verder werden er nog een aantal gewone bekende en minder bekende carols gezongen, waarbij het publiek soms mocht meezingen.

Vanochtend moest ik om half tien al in de kerk zijn voor een volgende cantorij practice. Dat ging goed, en al redelijk vlot zag ik Albert en Gerdy ook binnenkomen. We vierden vandaag kerst in de kerk. Het is weliswaar pas derde advent, maar volgende week zijn er al een hoop mensen naar Nederland en op 25 december ligt het openbaar vervoer in Londen sowieso volledig plat, waardoor de kerk onbereikbaar is. Vandaar dus kerst op derde advent.

Met de cantorij hebben we de dienst geopend. Dat ging prachtig! De kerk heeft een goede akoestiek en nu we met wat meer mensen zijn, kunnen we de kerk ook echt vullen. De kerkdienst was heel feestelijk en we hebben naar hartelust gezongen (ik begin nu mijn stem kwijt te raken). Na de dienst was er een kerstlunch. Iedereen had een gerecht meegenomen en zo hebben we met z’n tachtigen zitten eten in de Social Hall van de kerk. Albert en Gerdy waren daar natuurlijk ook bij. Het was allemaal heel feestelijk en gezellig.

Wel kwam er een moeilijk afscheid: het was de laatste keer dat Diny in de kerk was. Woensdag gaat ze voorgoed terug naar Nederland. Ik ga haar enorm missen, ze was altijd in de kerk als ik er ook was en er vaak voor in om na de dienst nog iets leuks te gaan doen. Natuurlijk zal ze nog wel eens terugkomen, en gelukkig is het in de moderne internet tijden makkelijk om contact te houden met vrienden op afstand.

Inmiddels zitten Albert en Gerdy weer op de boot naar Nederland en zit ik uitgeteld thuis. Het was een fantastisch weekend maar ik ben nu wel goed moe en heb moeite om op mijn computerkruk te blijven zitten, vanwege mijn aangeboren neiging om op elke stoel enorm te gaan hangen, heb ik voor de computer slechts een houten kruk annex opstapje gekocht, hangen lukt hierop niet, maar als je moe bent is het toch iets minder comfortabel. Zometeen ga ik heerlijk met een boek op de bank en even niet denken aan de meterhoge berg was die in de slaapkamer ligt…

groeten
Dorine

donderdag

By dorine on December 14th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hoi allemaal,

Het blijft druk hier. Gisteren had ik een kerstlunch met mijn collega’s. De locaties was echt idyllisch, een restaurant in een klein dorpje in de heuvels ten zuiden van Sutton, met uitzicht op een glooiende weide vol schapen. Het was heel gezellig en het eten was ook heel lekker. Uiteraard heb ik kalkoen op, dat kun je echt niet missen rond kerst hier in Engeland. Na de lunch ging er een klein groepje door naar Londen centrum om daar te gaan drinken (ja, het werd echt zo omschreven). Ik voelde me daar niet bijzonder toe geroepen, dus ik ben met de grotere groep collega’s mee terug gegaan naar mijn werk, waar we ons vermaakt hebben met de foto’s van de lunch.

Al redelijk vroeg ben ook ik richting Londen centrum gegaan. In de Nederlandse kerk was een festival of nine lessons and carols for city workers, ofwel een kerstdienst voor de mensen uit de omliggende kantoren. Dit was nog nooit eerder georganiseerd en dus een beetje een experiment. Een geslaagd experiment, want de kerk zat redelijk vol, voller dan op een normale zondag. Er waren ook heel wat mensen die we op zondag nooit zien. Na de dienst hebben we met elkaar een glaasje wijn gedronken en vervolgens zijn we met een hele groep nog wat gaan eten in de stad. Mijn tweede keer in een restaurant die dag. Ook dat was heel lekker, Indisch, dus dat gaat er bij mij altijd wel in. Uiteraard werd het weer niet vroeg. Ik lijk tegenwoordig een abbonnement te hebben op de laatste en één na laatste trein. Deze keer was het de één na laatste, en die reed heel wat beter op tijd dan maandag.

Vandaag heb ik op mijn werk er even goed de vaart ingezet. Ik had gisteren weer leuke resultaten, en daar moest nog één en ander voor uitgewerkt worden. Ik heb dus de hele dag op het lab rondgelopen. Na werktijd heb ik het lekker rustig aan gedaan, dat was best wel eens fijn. Komend weekend wordt namelijk weer heerlijk druk (allemaal leuke dingen, zoals gewoonlijk).

Tot de volgende keer

groeten
Dorine

nieuwe dienstregelingen

By dorine on December 12th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on nieuwe dienstregelingen

Hallo allemaal,

Als ex-forens van Dordrecht naar Rotterdam, eveneens ex-wandelend spoorboekje op dat traject, was ik toch benieuwd hoe groot de veranderingen in de nieuwe dienstregeling van de NS waren. Vandaag lijkt de reisplanner het weer een beetje te doen, dus ik heb eens wat trajectjes ingetypt. En tot mijn grote verbazing blijkt er niet zoveel veranderd te zijn. De grootste verandering zou zijn dat de intercity’s en sneltreinen zouden fuseren, tot zeg maar allemaal sneltreinen die dan intercity’s genoemd zouden worden. Tot mijn grote verbazing blijken op het traject dordrecht-rotterdam de intercity’s en sneltreinen nog gewoon afzonderlijk te bestaan, en de sneltrein stopt op twee stations meer dan de intercity. Kan iemand me uitleggen hoe dit zit? Rijden die treinen ook echt of zijn het spooktreinen? Anyway, ik schijn nog steeds rechtstreeks in 1 uur en 1 minuut van Schiphol naar Dordrecht te kunnen komen en die trein vertrekt 1 minuut eerder dan dat hij tot nu toe deed, dus wat mij betreft is er niet al te veel veranderd.

Hier hebben we ook een nieuwe dienstregeling sinds zondag, ik werd gisteren hardhandig met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik dacht dat ik de dienstregeling eindelijk een beetje doorhad, die is hier niet zo netjes op het halfuur als in Nederland, maar het was nu allemaal weer grof veranderd. Ik had een vergadering van de kerkenraad die wel tot tien uur duurde, en op de terugweg kwam ik eerst vast te zitten in de metro, er was ergens een storing op die lijn. Toen ik eindelijk op station Balham kwam, bleek dat de dienstregeling zo veranderd was, dat mijn trein net weg was. De eerstvolgende stoptrein zou pas 20 minuten later komen. Gelukkig had ik een boek bij me. Even later bleek dat negen minuten na de stoptrein de snellere trein zou komen. Aangezien die snellere trein een kwartier sneller is dan de stoptrein, besloot ik te wachten. Fout! De snellere trein bleek opeens 10 minuten vertraging te hebben en kwam uiteindelijk een kwartier te laat aan. Dat was dus 45 minuten in de kou wachten. Gelukkig had ik een mooi boek bij me. Uiteindelijk was ik pas om half 1 thuis, niet mijn favoriete thuiskomtijd op maandagavond. Ik ben vandaag ook nog steeds een beetje moe, maar gelukkig hoef ik vanavond niet al te veel te doen.

Ik ga eerst maar eens lekker koffiedrinken met mijn collega’s en daarna het lab eens onveilig maken!

groeten
Dorine

weekend

By dorine on December 10th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekend

Hallo,

Het weekend zit er al weer bijna op. Het was weer een lekker druk weekend met veel leuke dingen. Gisteren ben ik ‘s ochtends, na het verplichte rondje supermarkt, al richting Londen centrum vertrokken. Ik had namelijk nog de nodige cadeautjes te kopen en welke stad is er beter dan Londen om te kerstshoppen!… Het antwoord is: elke, tenzij je graag over hoofden loopt.

Ik heb me dan ook niet op de geijkte winkelstraten zoals oxford street begeven, maar ben naar een Fair trade beurs in de Methodistenkerk tegenover Westminster abbey geweest. Ook daar was het druk, maar vast een stuk beter dan Oxford street. De beurs was leuk en ik heb wel een en ander aan cadeautjes kunnen vinden. Na de beurs heb ik nog wat tweedehandsboekwinkeltjes aangedaan, maar daar kon ik eigenlijk niets van mijn gading vinden (wel goed voor mijn boekenkast, die begint alweer op dordtse manier uit de voegen te barsten). Omdat ik na vier uur shoppen er altijd zwaar genoeg van heb, ben ik nog een beetje cultureel gaan doen. De National Portrait Gallery, één van de gratis musea waar ik nog niet geweest was, was daar bij uitstek geschikt voor. Ik heb anderhalf uur lang portretten van koningen, koninginnen en andere belangrijke Britten bewonderd. Daarna was het tijd om verder te gaan, want om kwart voor zeven had ik met Alinda en een aantal van haar vriendinnen afgesproken bij de Royal Opera House. Daar zijn we naar het ballet geweest, the Sleeping Beauty (doornroosje) op muziek van Tsjaikovsky. We hadden goedkope tickets, dus we zaten helemaal aan de zijkant in de nok van het gebouw, dus we misten een klein stukje van het podium. Toch was het ontzettend leuk om te zien. Het was een lang ballet, drie uur, en het was absoluut de moeite waard. Een maandje terug was ik bij een wat moderner ballet, nu was het heel klassiek, en het was bijzonder om het allebei in zo korte tijd te zien. Qua dansen prefereer ik het moderne, de choreografie is daar veel spannender, maar zo’n klassiek ballet heeft toch meer verhaal en meer effecten en de muziek is natuurlijk prachtig. Als klein meisje luisterde ik veel naar Tsjaikovsky dus het kwam me allemaal bekend voor.

Gelukkig was het vroeg begonnen en dus ook op tijd weer afgelopen, dus deze keer presteerde ik het om voor twaalven thuis te zijn (23.50 u….).

Vanochtend ben ik weer richting kerk gegaan, waar er een oud-predikant van de kerk, Henk van Waveren voorging. Deze man heeft afgelopen jaar in de finale van de preekwedstrijd (van de NCRV) gezeten en dat kon je wel merken, hij kon enorm boeiend vertellen. Het was dus een fijne dienst. Na de dienst moesten we met de cantorij oefenen, voor volgende week, als we kerst vieren in de kerk. David had al een aantal stukken opgestuurd, en ik vond hem redelijk optimistisch, ik had niet het idee dat dit in één week ingestudeerd kon worden. Uiteindelijk ging het toch heel goed. Wel is er volgende week zaterdag een extra repetitie ingelast, en moeten we zondagochtend vroeg ook nog oefenen, maar ik denk wel dat het heel mooi gaat klinken. We zingen met de cantorij twee stukken: een intredestuk van Benjamin Britten en de carol Myn Liking (de laatste misschien vierstemmig, dat gaat voor het eerst zijn sinds ik meedoe). Bij een andere carol, Once in Royal David City, mag ik misschien het eerste vers solo singen. Er zijn nog twee anderen die dat ook kunnen, dus David wijst op het moment dat we volgende week in de dienst gaan beginnen de persoon aan. Spannend! Ik merk wel dat na elke week zingen op mijn werk, en ook redelijk wat cantorij repetities, mijn stem beter en vooral hoger wordt. Ik word langzaam sopraan!

Na de dienst ben ik met Diny meegegaan. Ze gaat over anderhalve week weg, en ik was nog altijd niet bij haar thuis geweest. Ze werkt en woont als au-pair in Tooting (ja, dat is waar ik vrijdag ook was). Het was leuk om daar ook eens te komen en de kindertjes (een tweeling van drie) waar ze op past te zien. Het leek me een leuk maar rommelig gezin. We hebben lekker bijgekletst, mogelijk één van de laatste keren dat dat kan, al is ze wel van plan ons nog eens op te zoeken in Londen, en wil ik, als ik weer eens in Nederland ben, nog wel eens bij haar langs in het oosten van het land, ze woont in Collendoorn, vlak bij Hardenberg.

Op de terugweg zat het OV niet mee. Er reden geen treinen naar Sutton (maar dat wist ik al, dus ik heb geen poging gedaan om naar een treinstation te komen), dus moest ik met de bus vanaf het zuidelijkste puntje van de metro. Die bus miste ik net en de volgende kwam te laat, ik heb dus een half uur in de kou en regen gestaan. Gelukkig ben ik nu thuis en ben ik langzaam aan het opwarmen. De computer staat naast de verwarming dus dat zal wel gaan lukken. Ik had door al het late thuiskomen de afgelopen dagen niet gestookt, dus het was goed koud in huis. Het zal nog wel even duren voordat het lekker warm is, maar ik hoef vanavond in ieder geval de deur niet meer uit. Heerlijk, zo’n avond vrij.

groeten
Dorine

Sinterklaas en nog veel meer

By dorine on December 9th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Sinterklaas en nog veel meer

Hallo allemaal

Na een aantal dagen radiostilte weer eens een berichtje. Die radiostilte heeft doorgaans twee oorzaken: óf er gebeurt helemaal niets óf er gebeurt veel te veel. Het laatste is nu van toepassing. Ik was afgelopen dagen dusdanig laat thuis dat ik niet meer de fut had om de computer op te starten en iets te schrijven. Ook nu is het na twaalven, maar vind ik dat ik eigenlijk niet langer kan wachten.

Goed, er is dus veel gebeurd. Allemaal leuke dingen trouwens. Laten we maar beginnen bij woensdag. De werkdag was redelijk normaal, wel met een hoop geklier met fototoestellen op het lab, ik zal hier later nog wel wat foto’s van plaatsen, naast de film zijn er nu ook prachtige foto’s van mij in witte jas. Ik moest het pand al vroeg verlaten voor de volgende afspraak. Die afspraak betrof Sinterklaas. Met een aantal mensen van de vierseizoenenkring, een gespreks en activiteitengroep in de kerk voor iedereen die jong is of zich jong voelt, hebben we Sinterklaas gevierd. We hadden digitaal lootjes getrokken en voor iedereen was er een cadeautje met gedicht. Er waren ook een aantal surprises. Zo had ik een prachtige boot in elkaar geknutseld en die werd met veel plezier ontvangen. Ikzelf had een leuk gedicht een een aantal tweedehands boeken, erg fijn, weer flink wat leesvoer, al kom ik aan het lezen niet echt toe op het moment. Na de bijeenkomst ben ik nog wat (warme chocolademelk) gaan drinken met een paar andere mensen die niet bij het Sinterklaas vieren waren, maar 10 minuten verder bij de Messiah in st Pauls Cathedral zaten. Dat was leuk napraten. Uiteraard was ik niet vroeg thuis.

Op donderdag wederom een normale werkdag, waarop de sfeer wel vrij onrustig was met veel koffiedrinken en lang lunchen. ‘s Avonds zijn we met de hele groep naar Soho (een wijk in het hart van Londen) gegaan, naar een Jazzcafé. Eén van mijn collega’s, Sandra, nam afscheid, en ter gelegenheid daarvan gingen we lekker eten met life-muziek. Het was erg gezellig, al was het eten niet fantastisch. Ook van andere afdelingen waren er mensen meegekomen, dus het was een grote groep. Suzie was er ook weer, het was leuk om haar nog even te spreken. Ook deze keer was het niet vroeg. Ik had weer de nodige moeite om mijn collega’s het café uit te krijgen om de laatste trein te halen, al werd er deze keer wel luidkeels verkondigd dat als ik riep dat het tijd was om te gaan, dat we ook echt wegmoesten. Ik ben er nog niet achter of dat een compliment is. Uiteraard moesten we weer stevig doorhaasten, maar via een alternatieve route belandden we uiteindelijk toch in de laatste trein naar Sutton (we hadden geen twee minuten later moeten zijn). Op station Sutton hebben we nog een half uur staan wachten op een taxi. Het was erg laat en zelfs ik had er weinig trek in om naar huis te lopen, ook al is dat nog geen tien minuten te gaan. Sutton mag dan weliswaar vrij veilig zijn, het is rond die tijd toch stil op straat. Uiteindelijk was ik rond een uur of één thuis.

Vanochtend bleek het opeens alweer vrijdag te zijn. De tijd gaat vreselijk hard. Over twee weken kom ik alweer naar Nederland. Ook is het inmiddels een jaar terug dat ik promoveerde, het lijkt gisteren, al is er, als ik eens ga nadenken, wel veel gebeurd in de tussentijd.

Anyway, het was weer een normale werkdag waarop er ook normaal gewerkt werd, inplaats van rondracen over het lab met fototoestellen, of filmcrews die het werk kwamen verstoren. Ik dacht in eerste instantie een vrije avond te hebben, maar ik bleek nog ergens vaag een afspraak te hebben om met Diny te gaan eten bij iemand anders uit de kerk, Thea, die ook in het zuiden van Londen woont. Ik had daar niets meer over gehoord, maar vandaag bleek dat dat toch doorging. Rond een uur of zes ben ik dus richting Tooting gegaan, waar ik met Diny had afgesproken bij het metrostation. Vandaar zijn we naar Thea’s huis gegaan. Daar werden we heel hartelijk ontvangen. Thea had heerlijk gekookt en het was erg gezellig. We hebben heerlijk bijgepraat en voor we het wisten was het alweer elf uur. Het werd dus weer laat. Overigens was ik vandaag voor twaalven thuis, vandaar dat ik de computer nog even heb aangezet.

Komend weekend wordt het ook weer niet rustig, maar daarover later meer. Over twee weken is het vakantie, dan heb ik weer tijd om te lezen, voorlopig blijf ik genieten van alle leuke dingen die gebeuren!

groeten
Dorine

I am gonna be a movie star

By dorine on December 4th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on I am gonna be a movie star

Hallo allemaal

Nog even een extra berichtje (voor de luie scrollers: hieronder staat het verslag van afgelopen weekend). Afgelopen vrijdag stond er opeens een cameraploeg op het lab. Niemand die daar iets over gehoord had, alleen mijn baas bleek meer te weten (sterker nog, ik verdenk hem ervan dat hij ze uitgenodigd heeft). Het bleek allemaal te gaan om een artikel van onze afdeling over Wilm’s tumour, een niertumor bij kinderen, dat recent is uitgekomen. Chris werd geinterviewd op het lab, en de rest van de niertumorgroep bleek bijzonder goed in het acteren van labwerk. Ik, als hersentumor groep lid, had toevallig echt labwerk te doen en ben er dus gewoon tussen gaan lopen en heel interessant proeven gaan doen.

Vandaag is het stukje uitgezonden op British Satellite News, een zender waar ik nog nooit van gehoord had en die volgens mij niemand kan ontvangen. Dat is ook helemaal niet belangrijk, want ze zetten ook al hun stukjes op internet. Ik bleek zowaar gefilmd te zijn en sta zowel aan het begin als aan het eind van het filmpje ontzettend interessant te doen bij het PCR apparaat. Tussendoor wordt Chris geinterviewd en zie je hem iets bespreken met Ola. De streams van het filmpje zijn gratis te zien op de website van british satellite news. Het stukje is getiteld “new uk research into kidney cancer” en staat vandaag en morgenochtend als headline op deze website. Mensen die dit stukje later lezen kunnen het nog opzoeken in het archief van de website, de zoekterm kidney is waarschijnlijk wel voldoende.

Veel kijkplezier!

Dorine

weekendje ouders

By dorine on December 4th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje ouders

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend zijn mijn ouders hier geweest. Op zaterdagochtend zijn ze rond een uur of twaalf aangekomen, na een lange treinreis. We hebben het verder die dag rustig aangedaan, we hadden geen zin om naar Londen te gaan, maar hebben in plaats daarvan lekker bijgekletst. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij de indier (die het eten voor de verandering eens niet hoefde te bezorgen).

‘s Nachts heeft het hier vreselijk gestormd. Harde regen en hagel en enorme windvlagen gingen over het huis. En mijn flatje bestaat voor driekwart uit dakkapel, dus jullie kunnen wel nagaan hoe dat klonk. Iedereen was hier om zes uur ‘s ochtends wakker. Tegen de tijd dat we er uit moesten was het gelukkig al iets beter, en tegen de tijd dat we buiten richting bushalte liepen was het droog (later heeft zelfs de zon nog zijn best gedaan).

Rond kwart over tien waren we in de kerk, waar ik rustig de tijd had om me voor te bereiden op mijn bevestiging als ouderling. De dienst was niet heel druk bezocht, maar er waren toch veel vertrouwde gezichten. Na de preek was er een apart stukje in de dienst waarin ik antwoord moest geven op een aantal vragen. Daarna moest ik op de knielbank en sprak de dominee een tekst uit. Vervolgens was ik ouderling! Heel bijzonder om nu op deze manier bij de gemeente te horen. Er staan een paar foto’s van deze bevestiging in mijn fotoalbum. Na de dienst ben ik een hoop gefeliciteerd. Vervolgens gaf de organiste nog een orgelconcert (mijn vader viel met zijn neus in de boter). Daarna was er echte hollandse snert.

We waren eigenlijk van plan om nog naar een kerkdienst in st Pauls cathedral te gaan, maar we hadden al lang in de kerk gehangen en die dienst zou ook nog eens laat zijn, dus daar hebben we uiteindelijk maar vanaf gezien. Wel zijn we nog even Hollandse meesters gaan kijken in de National gallery. Vooral de Rembrandts blijven toch enorm boeien, daar kan ik ontzettend lang naar kijken.

Hierna zijn we lekker naar huis gegaan, hebben de bloemen die ik van de kerk had gekregen in een vaas (lees: maatbeker in steelpan) gezet en zijn vervolgens nog lekker Italiaans gaan eten.

Vanochtend zijn mijn ouders al vroeg weer vertrokken en ben ik de berg opgefietst voor een korte maar drukke dag werken (besprekingen, koor, yoga en ook nog veel proeven).

zometeen meer over iets anders

groeten
Dorine