maandag

By dorine on April 30th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

Ik heb een heerlijk rustig weekend achter de rug. Deze keer eens geen gewandel, maar in plaats daarvan ben ik met een boek de achtertuin in gedoken (lees: de tuin van de onderbuurvrouw die in het weekend altijd werkt en dus niet thuis is). Heerlijk! Het is er heel erg rustig, af en toe loopt er een eekhoorn over de schutting. Ook landde er een paar keer een roodborstje vlak naast mijn badlaken om te inspecteren of ik toevallig niet wat kruimels had laten vallen. Roodborstjes zijn hier in Engeland lang niet zo schuw als in Nederland, er zijn er dan ook heel erg veel van. Ze worden hier als een soort nationaal symbool beschouwd. Verder is er ook nog één keer een vos om het hoekje komen kijken, maar die voelde er blijkbaar weinig voor om de tuin met mij te delen, dus die is afgedropen naar achteren. Tussen al het lezen door ben ik nog wel naar Roberts verjaardagsfeestje (zaterdagavond) en de kerk (zondagochtend) geweest, maar verder heb ik het vooral rustig aangedaan. Het was ook prachtig weer hier (en dat is het nog steeds).

Vandaag heb ik de laatste verbeteringen aangebracht in mijn poster en hem naar de printer gebracht. Die printer zit in het ziekenhuis, op vijf minuten lopen van mijn bureau. Heerlijke luxe! Ik herinner me nog dat ik in Rotterdam eens vier keer op en neer gefietst ben van het ErasmusMC naar de Coolsingel omdat de drukker de files van mijn poster niet kon lezen. Vooralsnog lijkt het hier van een leien dakje te gaan. Vooralsnog, want ik heb het eindresultaat nog niet gezien, dat moet ik morgen gaan ophalen.

Vanaf woensdagochtend zit ik in Amsterdam voor een congres, dus het kan zijn dat het hier een poosje rustig blijft (misschien ook niet, ik weet niet hoe makkelijk ik daar van het internet gebruik kan maken).

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on April 27th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Zo, de poster is eindelijk af. Maandag kan hij geprint worden! Het was uiteindelijk nog best een hele bevalling, maar binnenkort kan ik weer labwerk gaan doen. Verder was het vandaag de grote terugkeerdag, alle congresgangers waren inmiddels weer terug. Dat leverde traditiegetrouw een hoop zoetigheid op, we hebben namelijk een ongeschreven regel dat als je op vakantie of op congres gaat, je voor je collega’s plaatselijke lekkernijen mee terugneemt. Ik heb al heel wat stroopwafels, pepernoten en spritsen versleept. We hadden dus een gezellige koffiepauze! Maar nu genoeg over het werk, het is weekend!

groeten
Dorine

donderdag

By dorine on April 26th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Het is hier ideaal werkweer. Vanaf maandag is het grijs en regent het af en toe. Heerlijk. Eindelijk eens geen frustratie om met volle zon vijf dagen binnen te moeten zitten. En vanaf morgen schijnt het weer heerlijk weer te gaan worden, dus dat wordt weer een weekend in de zon (met zonnebrandolie).

Gisteren had ik mijn functioneringsgesprek. De conclusie: no problems at all. Goed nieuws dus! Mijn baas was erg positief en ik ben dat ook, ik ben lekker aan het werk. Natuurlijk zijn er wel wat puntjes die nog kunnen verbeteren, dus daar ga ik komend jaar lekker aan werken. Het ziet er overigens wel naar uit dat het binnenkort erg druk gaat worden op mijn werk. Komende week mag ik op congres (naar het tropische oord Amsterdam) en daarna gaat het lieve leven beginnen, dan moet er binnen drie maanden een volledig onderzoek afgerond worden en verwerkt worden in een artikel, en komt er daarnaast een serie grote proeven die veel tijd gaan kosten bij. Einde rust dus. Dat was het deze week eigenlijk al, want voor dat congres moet er een poster met de resultaten van mijn onderzoek gefabriceerd worden. Al dat geklungel met nieuwe sofware van afgelopen weken moest dus deze week afgelopen zijn, er werden grafieken verwacht. Dat is gelukkig aardig gelukt, ik moet morgen nog een paar plaatjes van mijn collega’s krijgen, en dan kan de poster geprint worden. Voor het maken van de poster ben ik overigens weer gaan klungelen met nieuwe software, ik vond powerpoint in toenemende mate onhandig voor het maken van posters, dus ben ik nu over op Adobe Illustrator. Veel ingewikkelder, maar ook veel meer mogelijkheden. Gelukkig kende ik het programma al een beetje, omdat Judit het gebruikt heeft om de plaatjes van mijn proefschrift te maken.

Gisteravond ben ik met Robert meegeweest naar een metalconcert, mijn eerste popconcert hier in Engeland. Het was een concert van de band Trivium, een nieuw metalbandje uit Amerika. Volgens mij speelden ze best goed, maar het geluid in de zaal was vreselijk. Ik ben in Nederland best wel verwend met poppodia als 013 (Tilburg), Mezz (Breda) en natuurlijk de Bijlmerbierhal (HMH, Amsterdam). Het concert was in de Hammersmith Apollo (in het westen van London), een zaal die qua grootte vergelijkbaar is met de bijlmerbierhal, maar qua geluid absoluut niet (al huldig ik nog altijd de mening dat het geluid in Amsterdam toch echt niet het beste van Europa is, daarvoor moet je naar Tilburg). Hier in Londen was het enige wat we hoorden een oorverdovend lawaai aan boventonen met daaronder de drums. Geen melodieen, geen baslijnen, zang was er bij dit concert niet al te veel, er werd voornamelijk gegild in de microfoon. Volgende keer zoek ik een andere zaal op (en iets rustigere muziek denk ik). Het was overigens wel leuk om de sfeer van een popconcert weer eens mee te pikken. We waren gelukkig wel op tijd voor de laatste trein, dus ik was nog op een enigszins acceptabele tijd thuis.

Dat was het wel weer,

groeten,

Dorine

marathon en tuinen

By dorine on April 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on marathon en tuinen

hallo allemaal,

Het is toch verbazingwekkend hoe het me elke keer weer niet lukt om op zondag direkt uit de kerk naar huis te gaan. Vanochtend was ik alweer tijdig in de kerk, ik had geen dienst, maar moest wel meehelpen met de kerkdienst. We hadden vandaag een kerkdienst rondom het thema “waar vind ik god”, dit naar aanleiding van het poplied One of Us van Joan Osborne (zo’n 10 jaar geleden een hitje). We hebben ook een clip van dat lied vertoond (ik mocht de beamer bedienen), maar verder was de dienst heel sober. Ik had een aantal liederen opgezocht, waarbij ik me beperkt had tot het liedboek en de nieuwe bundel Tussentijds (waaruit ik uiteraard een Huub Oosterhuis lied uit had gevist, Heer onze heer, voor FJT-gangers zeer wel bekend).

Na de dienst ben ik al vlot vertrokken. De marathon van Londen was namelijk vandaag en er deden een aantal bekenden van me mee. Om half één stonden we dus met een aantal mensen uit de kerk langs het parcours. Daar hebben we hard gepoogd mijn bekenden te vinden tussen de duizenden lopers. Marjolein, uit de kerk, hebben we langs zien komen, maar mijn baas, Chris, heb ik helaas gemist. Wat heel populair is in Engeland, is lopen voor een charity, een goed doel. Je zoekt dan sponsers onder je vrienden, familie en collega’s en al het geld dat je binnenhaalt gaat naar het goede doel. Je hebt dan wel automatisch een plek in de marathon, want op de loting kun je niet vertrouwen, er zijn veel meer mensen die willen rennen, dan dat er plaatsen zijn. Uiteraard heb ik Marjolein en mijn baas gesponsord. Marjolein moet het goed gedaan hebben, ik verwacht dat ze de marathon in drieenhalf uur gelopen heeft.

Om twee uur waren we het kijken wel zat, en was het ook niet meer waarschijnlijk dat mijn baas nog langs zou komen. Het was ongelooflijk druk langs het parcours, overal mensen met fluitjes, vlaggen, ballonnen enz. Wel heel gezellig, maar op een gegeven moment was ik de mensenmassa zat (en werd ik doof van de mevrouw naast me die non-stop “C’mon you can do it” riep.

Ik ben met Steffen de metro ingestapt naar huis. Maar dan wel naar huis via Kew Gardens. Heerlijk zo’n abbonnement met vrijkaartjes! Het viel me op dat de flora in de tuinen in de twee weken dat ik er niet geweest was, enorm veranderd is. Alle bomen hebben nu blaadjes, dus het was één lichtgroene zee, met her en der de nodige kleurige vlekken, zoals deze:

sering.JPG

Degenen die deze bloem herkennen, zullen zich ongetwijfeld kunnen voorstellen hoe het in het gedeelte, waar zo’n veertig verschillende struiken stonden, rook. De sering is één van mijn favoriete voorjaarsstruiken, en dan voornamelijk vanwege de geur (die van hele lekkere zeep). Ik heb dan ook minutenlang aan de verschillende struiken staan ruiken, en heb geconstateerd dat de variant die ook bij mijn oma in de tuin staat het lekkerst ruikt.

Het rhododenron gedeelte in Kew Gardens begint steeds meer op een olieverf schilderij te lijken. Nog niet alle rhododenrons bloeien, maar toch zeker de helft had al prachtige trossen bloemen (wit, roze, rood, paars, blauwachtig en zelfs lichtgeel). Deze vond ik de mooiste:

rhododenron.JPG

Ik zou urenlang in dit gedeelte van de tuinen kunnen zitten, genietend van alle kleuren. Er was echter nog meer te zien, dus zijn we op een gegeven moment toch maar verder gelopen.

De dag was heel mooi begonnen, maar het werd steeds bewolkter, dus op een gegeven moment hebben we de tuinen maar voor gezien gehouden. Het werd ook wat fris in onze zomerkleding. Uiteraard brak, net toen we buiten de poort stonden, de zon weer door de wolken. Daar hebben we vervolgens voorin bovenin de bus van genoten. In Sutton heeft Steffen een tussenstop gemaakt en hebben we een lekkere pizza gegeten bij de pizza express. Ik was nooit zo’n pizza eter, maar de pizza’s in dit restaurant (dat anders dan de naam doet vermoeden een heel degelijke restaurantketen is met strakke aankleding en moderne kunst aan de muren), zijn toch wel erg lekker.

Na deze culinaire onderbreking zijn we allebei richting eigen huis gegaan. Slotsom: even naar de kerk betekende vandaag om 9 uur ‘s ochtends de deur uit, en om 9 uur ‘s avond weer thuiskomen, maar het was wel weer een dag vol leuke activiteiten!

groeten
Dorine

wandelen

By dorine on April 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on wandelen

Hallo allemaal,

Na een aantal prachtige zaterdagen, volgde er vandaag weer een prachtige zaterdag. Niet zo warm als vorige week, maar echt ideaal wandelweer. Ik had al een halve afspraak staan met Robert om te wandelen, dus daar hebben we maar een hele afspraak van gemaakt. De dag begon al vroeg, zoals tegenwoordig eigenlijk elke zaterdag. Als ik om acht uur mijn bed uitkom, heb ik toch het gevoel dat ik een uur uitgeslapen heb, maar er ligt dan nog wel een hele ochtend voor me. Een ochtend overigens waar er hoognodig wat huishoudelijke klussen gedaan moesten worden. Buiten was het wederom feest in de achtertuin, vogels, eekhoorns en mevrouw vos die kwam poseren onder mijn raam (zie mijn fotoalbum).

Rond twaalf uur ben ik met Robert op pad gegaan. Deze keer niet naar de Northdowns (want die zijn ideaal voor als er geen auto bij de hand was), maar één heuvelrug verder, de Greensand Ridge. Dat is nog steeds slechts een halfuurtje rijden van huis. We zijn weer richting Leith Hill gegaan, waar ik twee maanden terug ook ben geweest. Het uitzicht was vandaag niet fantastisch, het was erg heiig, dus de toren zelf hebben we overgeslagen. Vanaf Leith Hill zijn we gaan wandelen naar Wotton, een klein dorpje waar we eerder al langs waren gekomen met de auto. De wandeling ging eerst door bos, maar kwam daarna in een langgerekte open vallei midden in het bos, waar in het midden een beekje kronkelde dat meertjes vormde.

waterval_klein.JPG

Midden in deze vallei kwamen we deze prachtige (smalle maar aardig hoge) waterval tegen. Ik geef toe, het lijkt niet op de Niagara falls (of Victoria falls, zoals ik altijd zeg, want die heb ik zelf gezien), maar het was een heel aardig plekje, heel groen, met een meertje. Helaas konden we er niet dichter bij komen, er stond een groot hek.

Wotton zelf was niet heel interessant, maar het had een pub met een beergarden, dus daar zijn we lekker neergeploft en hebben we genoten van een halve pint. Daarna zijn we via een andere route teruggelopen naar Leith Hill. Daarbij kwamen we de nodige wilde dieren tegen, konijnen, eekhoorns en fazanten. Wat betreft de laatsten, ik betwijfel of die echt wild waren. Er waren er iets teveel van (één gedeelte van het bos was helemaal vergeven van de fazanten), ze waren iets te tam, en waren opvallend allemaal van hetzelfde geslacht (mannetjes). Ik kreeg een beetje een Danny-Champion-of-the-World gevoel (daantje de wereldkampioen, het boek van Roald Dahl, mensen die dat boek gelezen hebben, weten waarover ik het heb). Kortweg, ik had het vermoeden dat de beesten waren uitgezet voor de jacht, het terrein hoorde namelijk bij een groot landhuis. Aangezien dit redelijk tamme fazanten waren (die zelfs ik raak had kunnen schieten, en ik heb nog nooit een geweer beetgehad), lijkt die jacht me een ongelijke strijd. Ik heb het gehouden bij het schieten van foto’s, want het leverde wel prachtige plaatjes op.

Ook op de terugweg kwamen we weer veel beekjes en vijvertjes tegen. Opvallend, omdat je dat op de North Downs eigenlijk helemaal niet ziet, de Greensand Ridge heeft duidelijk zijn eigen landschap.

Na het wandelen zijn we teruggereden naar dezelfde pub in Wotton, hebben we weer plaats genomen in de beergarden en hebben we heerlijk engels pubfood gegeten (de pub is de enige plek waar je echt engels kunt eten, restaurants hier zijn altijd italiaans, indisch, grieks of noem maar op). Het eten ging er prima in na een lange dag wandelen.

Inmiddels ben ik goed moe van een overdosis buitenlucht, dus ik ga er een eind aan breien. Ik heb een paar foto’s van de wandeling van vandaag in mijn fotoalbum gezet, maar heel veel foto’s heb ik niet gemaakt, er waren bluebells te over, maar daar heb ik inmiddels wel genoeg foto’s van (het blijft overigens een prachtig gezicht, zo’n intens blauwe bodem van het bos).

Volgende keer meer,

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on April 20th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Het is weer weekend! Daar ben ik wel aan toe. Hopelijk wordt het iets rustiger dan afgelopen weekend, al loopt mijn agenda al wel weer in recordtempo vol.

Vandaag was het rustig op het werk. Heel rustig. 10 van de 13 collega’s waren naar een congres, en de baas is zich aan het voorbereiden op de marathon. We waren dus met z’n vieren, ieder een eigen lab! Om vijf uur ben ik als laatste weggegaan.

Inmiddels zit ik weer te genieten van de natuurfilm “achtertuin”. Zojuist liep pa vos door de tuin heen te banjeren (de buurvrouw is niet thuis). In de tuin van de buren, achter de schutting, waren er vier vette duiven op de composthoop aan het scharrelen, die ik wel kon zien van tweehoog, maar hij niet. Met pa vos’ reuk is blijkbaar weinig mis, want met één sprong zat hij bovenop de schutting (1 m 70 hoog) en met de volgende sprong zat hij op de mesthoop. Ondertussen maakte de eekhoorn die twee meter verder op dezelfde schutting zat, een noodsprong naar een boomtak een meter boven hem. Pa had het echter op de duiven voorzien, die hem helaas iets te snel af waren. Ietwat teleurgesteld is hij vertrokken naar een volgende tuin. Inmiddels ligt ma vos op het plastic van onze composthoop te slapen. Overigens zijn vossen in de tuin niet zo’n typisch engelse verschijning als ik dacht. Jeroen ziet tegenwoordig vossen vanaf zijn kantoor in Rotterdam, zie de foto’s en het verhaal op zijn blog.

Overigens, voor wie al die mooie natuur vanuit huis moet missen, heb ik hier nog een leuke link. Ik beleef al wekenlang veel plezier aan deze “podcast” (of moet ik het vogelkast noemen).

groeten
Dorine

woensdag

By dorine on April 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal,

Na een exceptioneel warm weekend, is de temperatuur hier nu wat gedaald. Overigens is het minder koud dan voorspeld, zo’n 17-18 graden en de temperatuur schijnt weer op te gaan lopen. Het is nu wel echt volop voorjaar, de kastanjeboom in de achterboom staat uitbundig te bloeien en ook andere bomen hebben bloesem. Ik geniet ervan.

Vanavond heb ik me bezig gehouden met een activiteit die niet echt bij voorjaar past, namelijk schaatsen. Sinds afgelopen december had ik al de afspraak om een keer met Robert mee te gaan naar de ijsbaan, hij doet aan kunstschaatsen. Dat was er elke keer niet van gekomen, maar nu was het dan toch eindelijk zo ver. Het was voor mij vijf jaar geleden dat ik geschaatst had, maar ik kreeg de slag toch wel weer snel te pakken. Ik krijg altijd hele zere voeten van het schaatsen, maar toch vind ik het heel leuk. Ik heb me dus aardig vermaakt!

groeten
Dorine

zondag

By dorine on April 15th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het was me het dagje wel weer. Vanochtend was ik al voor zevenen op om zeer op tijd naar de kerk te gaan. Ik had dienst als ouderling, en door het ontbreken van de kosters en onze eigen predikant, en met een kerk vol met BBC-mensen voorzag ik duizend-en-één problemen. Om half tien kwam ik in de kerk aan, en daar heb ik welgeteld vijf minuten genoten van mijn kopje koffie, daarna werd het aan één stuk door hard werken tot aan de kerkdienst. Er bleken zich namelijk inderdaad de nodige problemen voor te doen. Normaal zouden die makkelijk opgelost kunnen worden door de kosters, maar die waren er dus niet. In de plaats van twee vaste kosters, was er nu één hulpkoster, die ook niet alles tegelijk kon. Uiteindelijk konden we de meeste problemen oplossen (de bloemen voorin de kerk waren tamelijk verlept, er was niemand die ik eropuit kon sturen om nieuwe te kopen, dus heb ik maar een vaas met uitgegroeide tulpen uit de keuken gehaald). Eén groot probleem bleef: de geluidsinstallatie deed het niet. Nu is de kerk niet dusdanig groot dat je niet zonder geluidsinstallatie af kunt, maar we hebben altijd oudere mensen in de kerk, die van een ringleiding (doorgifte van het geluid in de kerkbank) afhankelijk zijn om de dienst te kunnen volgen. Dat lukte dus niet. We hebben het uiteindelijk zonder microfoons gedaan en gelukkig hebben de meeste mensen het wel kunnen volgen. Achteraf bleek dat Steffen wist waar de volumeknop van het geluid zat, maar Steffen en Ilja waren in een poging om vroeg in de kerk te zijn, verzeild geraakt in de wereldrecordpoging skippyballen op de millenniumbridge (ja, serieus!). Dat had nog niets geholpen, bleek weer iets verder in de tijd, want er bleek ook nog een stekkertje te ontbreken in de geluidsinstallatie.

Gelukkig hadden we wel een mooie dienst. Daarna was het weer druk, druk, druk omdat nu echt alles in orde gemaakt moest gaan worden voor de evensong. Gelukkig was er rond een uur of één tijd om lekker buiten te gaan zitten, want ondertussen was het erg mooi weer, zo’n vijfentwintig graden met stralende zon.

Vanaf half twee nam de BBC de leiding over en moest er geoefend worden voor het lezen. Mijn nederlandse accent werd gewaardeerd! De BBC mensen zijn wel echte professionals, ze weten je het gevoel te geven dat alles helemaal goedkomt. Erg aardige mensen! Na het oefenen hebben we weer een poos buitengezeten, waar we door de kerkmuren heen het koor konden horen oefenen. Dit studentenkoor, het koor van het Caius College in Cambridge, was absoluut geweldig!

Om vier uur begon de evensong, met daarin veel muziek van de componist Dieterich Buxtehude. Ik heb ervan genoten! Mijn schriftlezing ging goed, al had ik wel een paar kleine versprekingen. Mijn debuut op BBC radio! Voor de mensen die deze evensong nog willen horen: de opnames zijn nog een week lang via deze link te beluisteren.

Na de dienst ben ik samen met David, Steffen en Ilja gebleven totdat alles opgeruimd was, zodat we daarna de kerk netjes af konden sluiten. Vervolgens zijn we lekker uit eten geweest, waarbij David op champagne trakteerde omdat de evensong zo goed verlopen was, hij heeft jarenlang moeite gedaan om de BBC evensong naar de Nederlandse kerk te halen.

Een half uur geleden kwam ik thuis met het gevoel dat ik een lange zware werkdag achter de rug had. Weliswaar een dag met hele mooie elementen, maar toch vermoeiend. Helaas moet ik nog vijf hele dagen werken eer dat het weer weekend is.

Dat was het wel weer geloof ik,

groeten
Dorine

wandelen en theater

By dorine on April 14th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on wandelen en theater

Beste allemaal,

Het absolute zomeravondgevoel: om elf uur ‘s avonds van het station naar huis wandelen in je T-shirt zonder het koud te hebben, plakkend van het zweet en de zonnebrandolie, na een dag leukedingendoen. Een kleine aanteking: het is pas 14 april. Het was hier vandaag abnormaal warm voor de tijd van het jaar en daar heb ik van genoten!

Rond twaalf uur heb ik Steffen ontmoet op station East Croydon en vandaar zijn we doorgereisd naar Woldingham, een klein plaatstje ten zuid-oosten van Sutton, nog binnen de M25 (de snelweg die de grens vormt van greater London, ook Sutton ligt hier nog binnen). Daar hebben we heerlijk gewandeld. Het was niet te merken dat we nog in greater London waren, het was er extreem rustig, veel weides en bossen. We begonnen tussen de weides. ‘s Ochtends vroeg had ik, in een opwelling, een nieuwe afritsbroek gekocht, omdat ik er geen meer had. Ik was erg blij dat ik hem aangetrokken had, toen ik tien minuten de trein uit was, vond ik het al tijd om de pijpen te verwijderen. Na de weides kwamen we in de bossen. En daar was het feest:

bluebells_klein.JPG

De bluebells waren in volle glorie aan het bloeien. Ze vormden enorme blauwe tapijten op de bosbodem. Een geweldig gezicht! En het bleef niet bij één veld, we hebben echt oneindig veel bluebells gezien. Er waren ook nog andere bloemen, de nodige close-ups daarvan staan in mijn fotoalbum. Ook hebben we heerlijk in de zon gezeten, op een bankje met prachtig uitzicht (dat helaas enigszins verstoord werd door de M25). Halverwege in het groen kwamen we nog een prachtig kerkje tegen, waar we even binnen gekeken hebben. Na al dit wandelen zaten we om half zes weer in de trein.

Die trein voerde ons niet naar huis, maar naar Clapham, een wijk ten zuiden van het centrum van Londen. We hadden kaartjes om daar naar een theatervoorstelling te gaan, maar eerst hebben we nog een poos op een terrasje gezeten, met een witbiertje! Ook al zo’n ultiem zomergevoel. We zijn naar het toneelstuk Gormenghast geweest, naar het boek van Mervyn Peake, een tijdgenoot van Tolkien. Een fantasy verhaal op het toneel, dat was wel heel erg boeiend. Ik heb ervan genoten! Het stuk duurde aardig lang, dus ik ben pas net thuis.

Thuis constateerde ik dat ik de gordijnen niet had dichtgedaan, dus het huis was veranderd in een sauna. Inmiddels begint het, met alle ramen open, gelukkig aardig af te koelen. Tijd om naar bed te gaan dus, want morgen is het weer vroeg dag!

groeten
Dorine

donderdag

By dorine on April 12th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Het houdt maar niet op met het mooie weer. Afgelopen dagen en vanochtend was het wat bewolkt, maar tegen de tijd dat ik besloot dat ik klaar was op mijn werk, was het weer volop zonnig. Tijd om naar de supermarkt te gaan. En dan niet de gewone supermarkten in Sutton, maar de Waitrose (de luxe supermarkt) in Banstead, het dorpje ten zuiden van Sutton. Om in Banstead te komen moet ik door het bos. Dat kan via een brede drukke weg, of via een smal zandpaadje. Uiteraard heb ik voor het laatste gekozen, ik wilde mijn fiets ook wel eens offroad testen. In het bos was het heerlijk rustig. Het is niet een heel bijzonder bos, er stonden slechts enkele bluebells en qua wild heb ik één eekhoorn gezien, maar het was toch leuk om erdoorheen te fietsen. Binnen twintig minuten was ik van mijn werk bij de supermarkt. Daar kon ik bijna alles vinden wat ik nodig had. Terug was ik in twintig minuten thuis. De terugweg bleek namelijk volledig heuvelaf te gaan. Erg leuk en weinig vermoeiend! Thuis in de achtertuin kwam ik meneer vos tegen, die overigens wel hard wegrende en mij vanachter het schuurtje ging bekijken. Het blijft leuk die vossen!

Overigens alvast een tip: komende zondag wordt er vanuit de Nederlandse Kerk live een choral evensong uitgezonden door BBC radio 3. Ik zal tijdens deze dienst een schriftlezing doen (ben nu al aan het oefenen op het posh britse accent dat verplicht lijkt voor BBC producties). Verder komt er een professioneel koor dat veel muziek van de componist Dieterich Buxtehude gaat zingen. Op sommige plekken in Nederland is BBC radio 3 via de kabel te ontvangen. Verder is de evensong ook via internet te beluisteren, via deze link. Na de live uitzending, blijven de geluidsopnames van de evensong hier nog een week staan.

Geniet van het mooie weer komend weekend, ik ga dat ook zeker doen op zaterdag!

groeten
Dorine