vrijdag

By dorine on April 20th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Het is weer weekend! Daar ben ik wel aan toe. Hopelijk wordt het iets rustiger dan afgelopen weekend, al loopt mijn agenda al wel weer in recordtempo vol.

Vandaag was het rustig op het werk. Heel rustig. 10 van de 13 collega’s waren naar een congres, en de baas is zich aan het voorbereiden op de marathon. We waren dus met z’n vieren, ieder een eigen lab! Om vijf uur ben ik als laatste weggegaan.

Inmiddels zit ik weer te genieten van de natuurfilm “achtertuin”. Zojuist liep pa vos door de tuin heen te banjeren (de buurvrouw is niet thuis). In de tuin van de buren, achter de schutting, waren er vier vette duiven op de composthoop aan het scharrelen, die ik wel kon zien van tweehoog, maar hij niet. Met pa vos’ reuk is blijkbaar weinig mis, want met één sprong zat hij bovenop de schutting (1 m 70 hoog) en met de volgende sprong zat hij op de mesthoop. Ondertussen maakte de eekhoorn die twee meter verder op dezelfde schutting zat, een noodsprong naar een boomtak een meter boven hem. Pa had het echter op de duiven voorzien, die hem helaas iets te snel af waren. Ietwat teleurgesteld is hij vertrokken naar een volgende tuin. Inmiddels ligt ma vos op het plastic van onze composthoop te slapen. Overigens zijn vossen in de tuin niet zo’n typisch engelse verschijning als ik dacht. Jeroen ziet tegenwoordig vossen vanaf zijn kantoor in Rotterdam, zie de foto’s en het verhaal op zijn blog.

Overigens, voor wie al die mooie natuur vanuit huis moet missen, heb ik hier nog een leuke link. Ik beleef al wekenlang veel plezier aan deze “podcast” (of moet ik het vogelkast noemen).

groeten
Dorine