weekendje West Country

By dorine on March 30th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje West Country

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend ben ik met Robert een weekendje naar de West Country (zo wordt het westen van Engeland hier over het algemeen genoemd) geweest, zijn ouders wonen daar. Op zaterdagochtend zijn we ernaartoe gereden, een reis van tweeenhalf uur. Het weer was bijzonder slecht, regen en harde wind. Aangekomen in de West Country regende het zo hard dat er van wandelen absoluut geen sprake was (dat was ook voorspeld door de weermannen en vrouwen), dus moesten we op zoek naar een binnenprogramma. Dat vonden we in Cirencester, een stadje vlak bij Tetbury waar we logeerden. Cirencester heette in de romeinse tijd Corinium en was de hoofdstad van de westelijke provincie van Brittannica, een belangrijke stad dus. In het hedendaagse Cirencester was daar een flink museum aan gewijd. Het museum was recent opnieuw ingericht en zeer interessant om te bekijken. Zo interessant dat we er rond sluitingstijd nog rondliepen. De hoofdmoot bestond uit voorwerpen uit de Romeinse tijd, hoofdzakelijk opgegraven in Cirencester zelf. Helaas is er van de romeinse gebouwen niets meer te zien, alleen buiten de stad is er nog een overgroeid amphitheater. Er zijn echter wel prachtige mozaieken opgegraven, sommigen van 3 x 3 meter.

p3290057.JPG

Deze mozaieken hadden een belangrijk aandeel in het museum. Verder was er ook informatie over de ijzertijd (de kelten), de angelsaksische invallen en de middeleeuwen. Het was een leuke besteding van een zeer natte middag!

Vanochtend werd ik wakker van zonneschijn door de gordijnen. Dat was niet voorspeld, maar uiteraard hoorde je mij niet klagen! Toen het na het ontbijt nog steeds zonnig bleek, zijn we toch maar gegaan voor een buitenprogramma. Dat bestond uit de Wetland Centre in Slimbridge. Enige tijd terug was ik al in de London Wetland Centre, van dezelfde organisatie geweest, en voor mijn verjaardag heb ik ook een abonnement (lees donateurschap) van alle centra in Groot-Brittannie gekregen. Slimbridge was wat groter als Londen en zeker even interessant. Met de zon die bleef schijnen lieten veel vogels zich zien. Zo was het park zeer flamingorijk.

p3300108_s.JPG

Ook waren er zeer veel eenden, ganzen en zwanen te zien, exotisch en inheems. De ganzen waren zeer brutaal en aten uit de hand (de beesten waren zeer beledigd dat wij geen voer voor ze hadden gekocht).

p3300104_s.JPG

Dit is een rosse stekelstaart, met een heel bijzondere blauwe snavel. We hebben denk ik wel veertig soorten eenden gezien. Het hoogtepunt van de dag was echter andermaal een ijsvogel, vanuit een van de schuilhutten gezien. Toen we de schuilhut binnenkwamen, was het meteen duidelijk dat er iets te zien was, 10 grote telelenzen staken door het raam naar buiten. Op zo’n twintig meter afstand was er een modderbank met daarin het nest van een ijsvogel. Daarnaast, in struik, zat meneer of mevrouw ijsvogel heerlijk van de zon te genieten. Ik heb ook mijn bescheiden zoomlensje door het ruim naarbuiten gestoken, 10 x zoom is niet genoeg om hier een beeldvullende ijsvogel te laten zien, maar de foto waarop het dier toch duidelijk te herkennen is, is te zien in mijn fotoalbum te zien, samen met nog wat foto’s van dit weekend.

Het bezoek aan the Wetland Centre was veel te kort, we gaan daar vast nog wel eens terugkomen. Op de terugweg hebben we nog even genoten van het prachtige uitzicht over de Severn Estuary, de zeearm tussen Engeland en Wales, hier al bijna gereduceerd tot rivier.

p3300133_s.JPG

Het gebied waar we logeerden was nog deel van de Cotswold, een heuvelrug in Engeland, en vanuit hier was het prachtig kijken over het laaggelegen Severn-dal met aan de overkant Wales.

Omdat de klok ook hier vooruit is gegaan was onze terugreis naar Sutton aan het begin van de avond nog heerlijk zonnig, we hebben genoten van het reizen door de engelse countryside!

groeten
Dorine

Film Wilders

By dorine on March 28th, 2008
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het is niet mijn gewoonte om politieke statements te maken op deze blog, maar ik lees net dat de film van Geert Wilders is uitgekomen en daar ben ik het dus niet meer eens. Het nieuws is ook hier in Engeland aangekomen, dus ik vrees dat ik zometeen in de koffiepauze iets uit te leggen heb aan mijn twee collega’s die moslima’s zijn (hele aardige vrouwen, net zoals alle andere moslims die ik ken hele aardige mensen zijn). Anne wees me via haar website er al op dat het mogelijk is om via internet een petitie, wilders is not holland, waarin wordt gesteld dat Wilders niet namens alle Nederlanders spreekt, te tekenen. Dit heb ik natuurlijk gedaan!

groeten
Dorine

nightwish

By dorine on March 27th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on nightwish

Hallo allemaal,

Na de nodige klassieke concerten die ik recentelijk heb gezien, was het weer eens tijd voor iets anders. Een paar weken terug mailde Alinda me dat Nightwish, een finse gothic metal band, in het land was. In eerste instantie was niet meteen wild, Nightwish heeft sinds een jaar een nieuwe zangeres na jaren met operazangeres Tarja gewerkt te hebben. Omdat de band heel strak speelt en ik nooit erg weg was van Tarja’s stem, heb ik toch besloten om mee te gaan. Na de CD geluisterd te hebben was ik al een stuk positiever, de nieuwe zangeres heeft een heel andere stem, veel lager en helderder, die veel beter bij de muziek past. Gisteravond zijn we dus naar Astoria getogen (Robert was ook mee). Daar kregen we een heel goed concert voorgeschoteld. Ik had Nightwish 1 keer eerder gezien en toen vond ik ze een beetje tegenvallen, vooral ook omdat Tarja live niet zo goed zingt als bijvoorbeeld de zangeressen van Within Temptation, Epica of After Forever (de laatste band stond destijds in het voorprogramma en speelde toen heel strak). De nieuwe zangeres van Nightwish deed het live een stuk beter, ook met de oude songs die geschreven zijn voor Tarja. Voor de mensen in Nederland: zeker een aanrader (al zijn ze volgens mij net in Amsterdam geweest).

groeten
Dorine

witte paasdagen

By dorine on March 26th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on witte paasdagen

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend had ik een huis vol visite. Mijn ouders, Renske en Gijs waren op bezoek vanaf donderdagavond. We hadden veel leuke plannen, maar het weer zat in het weekend niet echt mee (ook hier heeft het flink gesneeuwd), dus alle buitenactiviteiten moesten we laten voor wat ze waren. Omdat het de goede week was, was er natuurlijk ook het nodige kerkbezoek. Op vrijdag was er in de Nederlandse kerk een gecombineerde dienst voor Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Een hele mooie en sobere viering, waarin een vocaal ensemble stukken van Buxtehude zong. Op zondag was er een vroege paasdienst, daarna een heel gezellig paasontbijt en vervolgens een uitbundige paasviering. Verder hebben we nog een aantal museums gezien, the Cabinet War Rooms en The Museum of London. Allebei heel interessant met een hoop geschiedenis. Ook hebben we de bioscoop in Sutton met een bezoek vereerd. De film die we hebben gezien was 10000 BC, een film over de prehistorie die historisch gezien niet zo heel erg klopt (er waren toch echt nog geen piramides in Egypte in 10000 voor christus) en met een wat zwakke verhaallijn, maar wel met een hoop mooie beelden een leuke mammoet en sabeltandtijger animaties.

Verder hebben we veel en lekker gegeten. Vooral het bezoek aan het mediterraanse restaurant was memorabel, daar kregen we een enorm volle en geweldig klaargemaakte schotel met vis en zeevruchten. Het was dusdanig lekker dat zelfs mijn ouders de octopus en inktvis wilden proberen!

Inmiddels zijn mijn ouders weer naar huis en ben ik weer hard aan het werk. We hebben deze dagen een veiligheidsinspectie en aangezien ik vorige week ben benoemd tot safety officer in ons lab, loop ik nu continu te controleren of alles wel in orde is. Ik hoop dat de inspecteurs snel weer weg zijn, want niemand durft op het moment te werken op het lab. De inspecteurs letten vooral op de kleinigheden, zo kregen we te horen dat onze opstapjes die we gebruiken beter vijf wieltjes konden hebben in plaats van drie (!!!?).

Dat was het wel weer!

groeten
Dorine

schaatsen

By dorine on March 19th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on schaatsen

Hallo allemaal,

Gisteren had ik schaatsexamen. Na vijf lessen werd het tijd om mijn niveau te analyseren. Niet iets waar ik me geweldig druk over maak, ik vind het het leukste om zelf te merken dat ik vooruit ga. Net als de rest van de mensen in mijn groep heb ik graad 4 gekregen, wat vanuit niets best een goed begin is, de andere beginnersgroepen kwamen niet verder dan graad 2. Ik blijf nog wel even doorgaan met het schaatsen, want ik heb er veel plezier in!

groeten
Dorine

requiems

By dorine on March 16th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on requiems

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend stond in het teken van muziek. Ik mocht zelf zingen in de kerk met de cantorij, en zoals gebruikelijk had ik daarvoor op zaterdag een repetitie. We zongen een prachtig stuk van Zoltan Kodaly, een twintigste eeuwse Hongaarse componist, Tantum Ergo. We waren maar met z’n drieen, maar het klonk toch erg goed. Onze vaste cantor, David, was er niet dus een van de andere organisten, Arnfinn, leidde ons. Dat was een leuke verandering. Arnfinn moest later die dag optreden in een kerk in West-Croydon, niet ver van Sutton, hij is daar ook organist. Het requiem van Durufle zou uitgevoerd worden. Aangezien ik muziek van Durufle altijd erg mooi vind, ben ik daarnaartoe gegaan, door de wind en regen heen. Het was een prachtig concert! Koor en orkest waren erg goed en het orgel tussendoor (bespeeld door Arnfinn) maakte het extra speciaal. Een bijzondere avond! Ik had de smaak te pakken van de romantische muziek, dus toen ik ontdekte dat er in Sutton ook een requiem werd opgevoerd, dat van Faure, ben ik daar ook naar toegegaan de volgende dag. Helaas viel dit erg tegen in vergelijking met Durufle, het koor was niet heel goed en het orgel in de kerk niet erg mooi (en dat is een understatement, maar ik ben dan ook wel verwend met een heel goed orgel in mijn kerk). Het was wel leuk om de grote Trinity Kerk in het centrum van Sutton eens van binnen te zien. Het is een kerk van de methodisten, waar ik normaal niet te snel zou komen. Een bijzonder muzikaal weekend!

groeten
Dorine

storm

By dorine on March 10th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on storm

Hallo allemaal,

Na de aardbeving van twee weken bleef de volgende editie van natuurgeweld niet onopgemerkt. Ik werd vanochtend wakker van de regen die op het dak kletterde en harde wind die tegen de ramen sloeg. Een flinke storm. En dat juist op de maandagochtend, als ik toch al moeilijk mijn bed uitkom. Ik heb me door de storm heengeworsteld op de fiets en kwam volledig nat (lees: in een volledig nat regenpak) aan op mijn werk, om vervolgens een kwartier later door het raam te kijken en te constateren dat de zon schijnt. Die zon heeft het niet lang volgehouden, even later hoosde het weer. Op diverse nieuwssites is vanalles te lezen over de storm, de ergste van deze winter, maar ik geloof dat het in Sutton allemaal wel meevalt.

Verder heb ik weinig nieuws. Afgelopen weekends waren rustig, ik ben een paar keer naar de film geweest (Juno, the Bank Job) en heb thuis een hoop klussen afgehandeld. Ik ben nog niet begonnen met wandelen, het weer is er niet echt naar op het moment. Wel heb ik eindelijk een bezoek gebracht aan de nederlandse kroeg hier in Londen (de Hems), het was goed om weer eens een echte bittergarnituur te proeven.

groeten
Dorine