ben er weer!

By dorine on January 27th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on ben er weer!

Hallo allemaal,

Er komen inmiddels berichtjes binnen in mijn gastenboek of het toch wel goed met me gaan, en in Nederland is het verzoek binnengekomen om mij een pen te sturen, zodat ik hier weer wat kan schrijven.

Om jullie gerust te stellen: het gaat helemaal goed met me! Er was alleen niet zo heel erg veel te melden de laatste tijd. Op mijn werk is het (en blijft het voorlopig nog wel) druk. Hard werken, lange dagen en dus niet zo heel erg veel tijd om andere dingen te doen. Naast mijn werk en het kerkenwerk heb ik me dus afgelopen weken voornamelijk beperkt tot koken, eten, opruimen en slapen, met af en toe wat tijd voor een mooi boek. Gisteren heb ik dat ritme even doorbroken door naar de film te gaan met Robert. We hebben Atonement gezien, een absolute aanrader, het is een prachtige film.

De natuur hier in Engeland wordt, na twee zeer natte weken, langzaam weer wakker nu de zon schijnt. Er fluiten opeens opvallend veel meer vogels, en ook de vossen zijn weer wakker uit hun winterslaap. Dat laatste zouden ze iets minder luidruchtig mogen doen: het is vossenpaartijd en dat gaat gepaard met het meest afgrijselijke gejank, bij voorkeur midden in de nacht. Het is wel weer leuk om ze te zien lopen. Laat weggaan vanaf mijn werk staat tegenwoordig bijna altijd garant voor het zien van een vos.

Verder zou ik niet echt weten wat ik nog meer moet schrijven hier, dus ga ik stoppen. Er gaan vast wel weer wat meer spannende dingen gebeuren in mijn leven, zodat er hier weer wat vaker geschreven wordt!

groeten
Dorine

Toch foto’s!

By dorine on January 14th, 2008
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Met heel veel dank aan Jeroen heb ik mijn per ongeluk gedelete foto’s toch weer terug kunnen halen

_1120478_klein.JPG

Toch nog foto’s van Hampton Court Palace! Er staan er nog wat meer in mijn fotoalbum. Geen foto’s van het schaatsen, want mijn toestel bevond zich toen in de garderobe. Er is vandaag nog flink nagepraat op het werk over het schaatsen. Iedereen blijkt het enorm naar zijn zin gehad te hebben, een zeer geslaagd uitje dus!

Verder is het druk. Ik heb er net twaalf uur werken op zitten (wel inclusief anderhalf uur in de gym) en ga nu dus heel snel naar bed!

groeten
Dorine

schaatsen voor het paleis

By dorine on January 13th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on schaatsen voor het paleis

Hallo allemaal,

Half november vorig jaar had ik het idee om een schaats-uitje te organiseren voor mijn collega’s. Niet op Streatham Icerink, waar ik normaal schaats, maar op één van de vele buitenbaantjes die hier tijdelijk bij de diverse hotspots neergelegd zijn. We kozen voor de ijsbaan bij Hampton Court Palace, een zestiendeeeuws paleis in het zuidwesten van Londen.

De animo was groot, en werd alleen maar groter. Het uiteindelijke ijsfeest vond gisteren plaats. Eerst zijn we met een aantal collega’s het paleis gaan bekijken, want dat is zeer de moeite waard. Het is gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw, in de specifieke “Tudor” bouwstijl, een beetje de bouwstijl van gebouwen zoals het prinsenhof in Delft en het markiezenhof in Bergen op Zoom. Het is enorm groot, en de tweeenhalf uur die we ervoor gepland hadden, was lang niet genoeg. We hebben wel de vertrekken van koning Henry de achtste (die met z’n zes vrouwen, die ook allemaal in dit paleis hebben gewoond), gezien, en een expositie over deze koning. Verder waren er zeer uitgebreide keukens, want vroeger werden er in dit paleis veel uitgebreide staatsbanketten georganiseerd. Verder waren er ook hele mooie tuinen, onder andere met een doolhof, waar we natuurlijk rond hebben lopen dwalen. Helaas geen foto’s deze keer hiervan, ik ben zojuist zo stom geweest om ze van mijn toestel te deleten, en nu zijn ze spoorloos verdwenen.

Na het paleis mochten we gaan schaatsen. En er waren heel wat collega’s op komen dagen. Inclusief de aanhang en kinderen waren we met z’n achttienen! Heel gezellig op het ijs, waar er nog zo’n 200 mensen rondzwierden (zich al dan niet vasthoudend aan de boarding, Britten zijn niet zulke schaatsers en er waren duidelijk veel mensen die het voor het eerst deden. Niet allemaal overigens, mijn collega’s Ola en Raisa bleken enorm goede schaatsers (maar zij zijn dan ook niet Brits, respectievelijk Pools en Fins). Ik heb een groot deel van mijn tijd rondgeschuifeld met een collega of kind van collega aan mijn arm, het is leuk om te zien hoe mensen na de eerste schrik (het ijs is glad!) toch gaan genieten van het schaatsen.

Na het schaatsen zijn we met de hele ploeg (inclusief Alicia, die met haar hond was komen kijken) een kroeg binnengevallen. Het was daar heel gezellig! En dat voor een zaterdag met je collega’s! Hierna volgde een andere kroeg, met pubfood, en vervolgens nog een lift naar huis. Dat was fijn, want het was begonnen met regenen, waar het tot na het schaatsen stralend weer was geweest.

Nu ga ik nog een laatste poging doen om mijn gewiste foto’s te vinden, maar ik vrees het ergste…

groeten
Dorine

donderdag

By dorine on January 3rd, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

De eerste werkdag in 2008 zit erop! Het was goed om mijn collega’s weer te zien, al ontbraken er nog wel meer dan ik dacht. Ik had een groot experiment gepland, en wat bleek, mijn collega Lara had precies hetzelfde grote experiment gepland. We hebben vandaag dus heerlijk samengewerkt, waardoor ik gewoon om vijf uur klaar was, wat ik zeker niet had gepland.

Het gesprek van de dag was natuurlijk het afbranden van the Royal Marsden Hospital in Chelsea. Zover ik vandaag heb na kunnen gaan, ga ik er, op de andere vestiging van het instituut en Royal Marsden geen problemen van krijgen. De laboratoria van het instituut in Chelsea zitten in een ander gebouw, en dat is gisteren weliswaar ontruimd, maar lijkt niet beschadigd te zijn, volgens mij is er vandaag gewoon weer gewerkt. Wel schijnt het nog zeer lastig bereikbaar te zijn, omdat de straat waaraan zowel ziekenhuis als instituut liggen, afgesloten is.

Zojuist heb ik voor het eerst in misschien wel een maand weer eens gewoon eenvoudig eten voor mezelf gekookt. Gewoon pasta met wat broccoli en tonijn, dat is na alle overvloedige kerstmaaltijden best wel weer lekker!

groeten
Dorine

weer thuis

By dorine on January 2nd, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on weer thuis

Hallo allemaal,

Na een deze keer wel voorspoedig verlopen reis ben ik weer aangekomen in Engeland. De wind stond uit het oosten, dus de landing op London city Airport was redelijk spectaculair.

p1020470_klein.JPG

Nee, dit is geen moderne kunst, maar de torens van Canary wharf waar we, na een rondje over het centrum van Londen, overheen scheerden. Direkt na deze torens dook het vliegtuig naar beneden om de landingsbaan nog te halen. Erg leuk!

Thuisgekomen hoor ik meteen vanuit Nederland dat het ziekenhuis waarnaast ik werk, the Royal Marsden Hospital, is afgebrand. Het blijkt overigens om de vestiging in Chelsea te gaan, als het goed is is er in Sutton niets aan de hand. Gelukkig zijn er geen doden en maar een paar mensen met ademhalingsklachten, maar voor de verzorging van de kankerpatienten is het natuurlijk een ramp. Ik hoop dat het bij het dak is gebleven, en dat de verpleegafdelingen toch snel weer gebruikt kunnen worden.

Overigens: voor de fotoliefhebbers heb ik nog wat foto’s van de Voornse Duinen en Gent in mijn fotoalbum geplaatst.

groeten
Dorine

01-01-08

By dorine on January 1st, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on 01-01-08

Hallo allemaal,

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2008! Komende dagen zal hieronder nog wat nieuws komen over mijn Nederlandse avonturen!

groeten
Dorine

Oud en Nieuw

By dorine on January 1st, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Oud en Nieuw

Hallo allemaal,

Oudjaarsdag was rustig, ik ben voornamelijk thuis bezig geweest met vanalles en nogwat en ben nog even bij mijn oma langsgeweest. ‘s Avonds heb ik gegeten bij Erwin en Marjolein, die ik al een jaar niet meer had gezien. Heel goed om weer eens bij te praten! Het was de laatste keer dat ik ze in Rotterdam gezien heb, binnenkort gaan ze verhuizen naar Friesland!

Hierna heb ik met Jeroen en Anne Oud en Nieuw gevierd bij mijn ouders. Lekker rustig, al knalde het ook daar flink.

Op nieuwjaarsdag was er het traditionele familierondje. Bij mijn oma in Rijsoord kwam ik al mijn moeders broers en schoonzussen tegen, net als mijn nichtjes en neefje die ik al zeker een jaar niet meer had gezien. ‘s Middags vierde mijn nichtje Vandita haar verjaardag, daar kwam ik de andere helft van de familie tegen.

groeten
Dorine