verkiezingen

By dorine on June 4th, 2009
Posted in Nieuws | Comments Off on verkiezingen

Hallo allemaal,

Het is hier lang stilgeweest, ik neem me al een poos voor om deze blog weer eens flink te updaten, maar er zijn altijd andere dingen die eerst gedaan moeten worden. Hopelijk binnenkort toch echt weer nieuws en foto’s. Nu alleen een kort berichtje.

Net als in Nederland zijn er hier in Groot-Brittannie verkiezingen voor het europees parlement. Ik volg nog altijd diverse nederlandse nieuws websites en kranten, en het valt me op dat er in Nederland ontzettend veel meer aandacht voor de verkiezingen zijn dan hier. Van een campagne heb ik niets gemerkt. De media zijn nog steeds druk met het berichten over declaraties van parlementsleden, en daardoor aftredende politici. Moest vandaag hard zoeken naar een berichtje over de verkiezingen op de BBC website. Toen ik net hier in het kantoor riep: is everyone going to vote? keek de helft van mijn collega’s me aan of ze water zagen branden.

Ik ga wel stemmen. Tegen mijn gewoonte in heb ik het niet ‘s ochtends gedaan, omdat ik vanochtend al heel vroeg op mijn yogamatje in onze nog steeds niet ingestorte gymzaal lag. Zometeen ga ik maar eens het stembureau opzoeken. De meeste mensen hier in Engeland, zoals Robert, stemmen overigens per post, dat kan vanaf een week van te voren. Ik ga nog ouderwets naar het stembureau, vind dat toch wel wat hebben. Stemcomputers hebben ze hier nog niet uitgevonden, maar ik geloof dat die in Nederland inmiddels ook zijn afgeschaft.

Ik had overigens waarschijnlijk zelfs twee keer kunnen stemmen, ik kreeg een brief van de Nederlandse ambassade waarin werd gevraagd of ik in Nederland wilde stemmen (per post in de gemeente Den Haag). Als ik niet had geweigerd had ik zowel een Nederlandse als Engelse oproep gehad… Ik vind dat toch een beetje raar. Alle Nederlanders in een ander land van de Europese unie zouden gewoon daar moeten stemmen.

Hopelijk binnenkort meer nieuws!

groeten
Dorine