RAE

By dorine on December 19th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on RAE

Hallo allemaal,

RAE, ofwel Research Assessment Exercise. De term vloog al sinds ik hier ruim tweeenhalf jaar geleden begon in het rond. Elke vijf jaar word het wetenschappelijk onderzoek van alle universiteiten beoordeeld. Er zijn vier categorieen, 1 t/m 4 waarbij het onderzoek in categorie 1 weinig vernieuwend is, terwijl categorie 4 baanbrekend onderzoek vertegenwoordigd. Elk onderzoeksteam binnen een universiteit wordt beoordeeld. Deze resultaten worden bij elkaar opgeteld en per categorie en in het algeheel wordt er gekeken welke universiteit het beste scoort.

Ik werk in een onderzoeksinstituut, waar er uitsluitend onderzoek aan kanker wordt gedaan, van heel biologisch tot erg klinisch. Vandaar dat wij in slechts twee categorieen meededen, biological sciences en cancer research. In de categorie biological sciences zijn we eerste geworden, we houden daar alle grote universiteiten achter ons! In de categorie cancer research zijn we gedeeld tweede met Cambridge, achter Manchester. Een geweldig resultaat voor het instituut! Dat zal zich ook financieel wel gaan vertalen, wat voor onze groep niet slecht zijn aangezien er problemen zijn rond de beursaanvraag die we hebben ingediend (aangezien dit allemaal nog confidentieel is zal ik hierover nog niet uitwijden).

Op de algemene lijst komen we niet echt voor, we doen tenslotte maar in 2 van de 60 categorieen mee. Cambridge was het beste, gevolgd door Oxford, the London school of Economics en Imperial College London, waar Robert bijdraagt aan het onderzoek.

Een goede manier om de kersttijd in te gaan! Het is hier al druk met kerstverplichtingen, woensdag had ik kerstdiner met mijn werk, gisteren moest ik zingen in het kerstkoor van het ziekenhuis, vanmiddag hadden we kerstlunch in de kantine en zometeen gaan we een feestje bouwen in onze eigen sporthal (voor de gelegenheid omgetoverd tot jazzclub). Zondag mag ik zingen in de kerk, met daarna een kerstlunch. Volgende week werk ik nog twee dagen en dan geef ik me over aan het engelse kerstfeest. De recepten voor gevulde kalkoen, kerstpudding e.d. zijn al gedownload, Robert en ik gaan koken voor zijn vader en oma.

Na de kerst ben ik een week in Nederland, hopelijk zie ik jullie daar! Een hele fijne kerst toegewenst!

groeten
Dorine

vogelfeest

By dorine on December 10th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on vogelfeest

Hallo allemaal,

Mensen die mij afgelopen jaren hebben gesproken hebben mij ongetwijfeld horen klagen over de engelse tijdzone. ‘s Zomers is het veel te vroeg licht en veel te vroeg donker, ik heb menig pleidooi gehouden voor het toetreden van Londen tot de europese tijdzone. Toch heeft Greenwich Meridian Time ook voordelen. Toen ik nog in Nederland woonde en werkte waren er ‘s winters altijd een paar maanden waarin ik doordeweeks geen daglicht zag, ‘s ochtends was het donker als ik naar mijn werk ging, en tegen de tijd dat ik klaar was was het alweer donker.

Hier is dat anders. Zelfs nu, heel dicht bij de kortste dag, begint het toch rond half acht al licht te worden. Daar komt nog eens bij dat de werktijden hier ook anders zijn, sowieso wordt er hier maar 7 uur per dag gewerkt en voor negen uur begint er bijna niemand (behalve mijn baas die om 7 uur present is). Mijn meeste collega’s beginnen rond een uur of tien en werken dan redelijk laat door (want die 7 uur is de richttijd maar in praktijk werken we hier echt wel acht uur of veel meer per dag). Ik begin zelf meestal rond een uur of negen.

Als ik om half negen de deur uitstap om naar mijn werk te gaan is de zon al op, tenminste als het niet bewolkt is. De laatste dagen was het hier echter prachtig weer. Ik vind het prachtig weer, de meeste engelsen en zeker mijn zuid-europese, amerikaanse en australische collega’s denken daar anders open. Het is namelijk koud, rond het vriespunt. Mijn motto is: warme kleren aan en genieten maar. Genieten doe ik dan ook volop.

Zodra ik de deur uitstap hoor ik overal gefluit om mij heen. Sutton is heel vogelrijk, en nu de blaadjes uit de bomen zijn, valt er ook wat meer te zien van die vogelpracht dan alleen houtduiven. Tijdens het halfuur lopen naar mijn werk kijk ik dan ook voortdurend om me heen. Gespot de afgelopen week: houtduiven (een miljoen ofzo, dit is de meest algemene vogel in Sutton, en vermoedelijk ook de oorzaak van de vele vossen hier), turkse tortel, eksters, vlaamse gaaien, zwarte kraaien, zilvermeeuwen, merels, niet nader geindentificeerde lijsterachtigen (zoef zoef voorbij, ik zag er vandaag een bessen stelen, vermoedelijk dus een koperwiek), winterkoninkjes, koolmezen, pimpelmezen, staartmezen, roodborstjes, vinken en als klap op de vuurpijl een heuse kleine bonte specht. Geen foto’s van al dit moois, als ik mijn fototoestel zou meenemen zou ik vermoedelijk niet op mijn werk aankomen… Als de zon schijnt is het elke ochtend weer genieten en is het lopen naar het werk een heus feest!

Verder heb ik niet veel nieuws. Ik ben inmiddels weer helemaal opgeknapt van mijn forse verkoudheid en de buikgriep die daarop volgde. Op mijn werk probeer ik voor de kerst nog wat dingen af te krijgen, zodat ik in januari met een nieuw project kan beginnen.

groeten
Dorine