Het weer in Engeland

By dorine on May 31st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Het weer in Engeland

Hoi,

Weinig variatie in mijn titel, maar toch een ander onderwerp! De weergoden hebben hier namelijk besloten dat het voorlopig nat genoeg geweest is. Zowel gisteren als vandaag hadden we een prachtige wolkenlucht met veel blauw. Gisteren was het brandalarm rond lunchtijd (een oefening) dan ook helemaal niet erg. Het is nog wel frisjes, er staat een vrij koude wind, maar daar schijnt tegen het weekend verandering in te gaan komen, ik zag temperaturen van 24 graden voorspeld. OK, het blijven voorspellingen en ik woon hier natuurlijk wel in Engeland maar toch. De voorspellingen voor Nederland zijn heel wat minder rooskleurig. Eindelijk gerechtigheid!

Als ik over het weer begin dan is er doorgaans weinig nieuws te melden. Ik ben weer lekker bezig op het lab en verder gebeurt er hier erg weinig.

groeten
Dorine

weer in Engeland

By dorine on May 30th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd, maar er is weer nieuws. Afgelopen woensdag ben ik terug naar Nederland gevlogen. Dat ging niet geheel vlekkeloos, er waren lange wachtrijen bij het inchecken, ik moest drie kwartier wachten. Ook had de vlucht nogeens een uur vertraging. Uiteindelijk was ik om 23.00 u. in H.I.Ambacht. Daar moest er natuurlijk eerst goed bijgepraat worden, dus ik lag niet vroeg in bed.

Op donderdagochtend ben ik rond een uur of tien al opgehaald door Jeroen en Annemarie om naar Megen te gaan voor het FJT. Het FJT (franciscaans jongerentreffen) is een weekend voor jongeren van allerlei kerkelijke gezindte en andere geinteresseerden tussen de 16 en 30 bij de broeders franciscanen en zusters clarissen in het stadje Megen, aan de maas bij Oss in Brabant. Tijdens het weekend zijn er veel vieringen, geinspireerd door het franciscaans gedachtengoed, maar ook met andere invloeden zoals Taize. Verder is er veel gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en worden er workshops en theatervoorstellingen aangeboden. Dit alles vindt plaats rond het prachtige 17-de eeuwse klooster van de franciscanen. Het klooster zelf wordt tijdens het weekend ontzien, maar in de grote tuin wordt er een circustent neergezet met daarin een podium, tafels en banken, en dit jaar ook verwarming! Slaapgelegenheid is er in de gymzaal van het voormalig gymnasium van de broeders, tegenover het klooster gelegen. Dit gebouw is nu een soort dorpshuis, waar we voor diverse workshops ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Meer informatie over het FJT kun je hier vinden.

Toen we in Megen aankwamen was iedereen al druk bezig met het klaarmaken van de tuin, tent, kerk en slaapzaal voor het FJT. Gelukkig waren we op tijd voor het eten, want dat is daar altijd erg goed binnen te houden. Ik heb me verder die dag bezig gehouden met het klaarmaken van de slaapzaal. Dat was de gymzaal tegenover het klooster die alleen gebruikt mag worden als er over het hele oppervlak van de vloer plastic ligt. Dat was dus flink werken, maar het is gelukt. Ook heb ik flink liturgisch gebloemschikt (lees: lelijke bloempotten wegwerken onder oude lakens en bakstenen sjouwen en schoonborstelen met een staalborstel).

Op vrijdag hebben we alles afgemaakt en heb ik samen met Annemarie een fantastische regenboog van 4 m lang geschilderd. Ik had geen verfkleding bij me dus ik had van een oud laken een soort sari gevouwen. Het regende erg hard, dus we moesten het verven doen in de fietsenschuur van de broeders, en dan telkens buitenlangs naar een klein keukentje waar we de verf mengden en de kwasten spoelden. Regen, verf: jullie kunnen wel bedenken hoe ik eruit zag. Gelukkig zal de regenboog er na het schilderen prima uit. Ook moesten we al oefenen voor de vele muzikale activiteiten tijdens het weekend. Rond een uur of vijf waren de meeste deelnemers gearriveerd en konden we beginnen met een welkom en de openingsviering, waarin ik meteen mocht spelen. Hierna zijn we uiteengegaan in kleine groepjes en hebben we het spel van het KRO programma de wandeling gespeeld. Dat leverde leuke gesprekken op. ‘s Avonds was er een theatervoorstelling van Ad Goos, een nederlandse orthopedagoog die in antwerpen met verstandelijk gehandicapten werkt. Het was een fantastische voorstelling, hij liet ons met andere ogen kijken naar deze mensen, en vertelde op zeer humoristische wijze zijn belevenissen. Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met nog een viering waarin ik alweer mocht spelen.

Op zaterdagochtend mocht ik alweer om kwart voor zeven mijn slaapzak uit. Op dat moment regende het al en die regen is de rest van de dag niet meer opgehouden. Het was maar goed dat er verwarming in de tent was. We begonnen met een viering en daarna werd er ontbeten. Hierna volgden er workshops in het groepje waarmee ik ook op vrijdagavond het kennismakingsspel had gespeeld. Ik heb een workshop dotpainting gevolgd. Dotpainting is een schildertechniek van de aboriginals in australie. Deze techniek wordt gebruikt om al schilderend een verhaal te vertellen. Wij zijn ook aan de slag gegaan met verf en sateprikkers. Erg leuk! Mijn kunstwerk is volgens mij inmiddels naar Engeland getransporteerd. ‘s middags volgde er na een korte viering de middagmaaltijd en een volgende workshop. Deze ging over het zonnelied, het lied dat door franciscus op zijn sterfbed heeft geschreven. We hebben verschillende versies beluisterd, waaronder 1 in het papiaments. Na de workshops was er voor de deelnemers vrije tijd, maar ik moest weer oefenen voor de muzikale ondersteuning van de nachtwake. Hierna werd er gegeten. Een van de workshopgroepen had als workshop het avondeten gekookt: een aantal recepten met duidelijke bijbelse inslag zoals linzensoep. Het was ontzettend lekker en ik heb dan ook behoorlijk zitten bunkeren. Hierna zijn we naar het klooster van de clarissen gegaan om daar een viering mee te vieren. ‘s Avonds was er een stand-up comedy voorstelling van Jacob Spoelstra, ook erg leuk. Hierna hebben we nog wat gedronken en om elf uur is de nachtwake begonnen. Samen met Annemarie en Johan Siemensma, die altijd voor de toetsen (piano) ondersteuning van het FJT zorgt, heb ik een sonate voor twee altblokfluiten en begeleiding van Handel gespeeld. Gelukkig ging het erg goed. Verder werd er in deze nachtwake veel gezongen, en moesten we dus ook erg veel spelen. Johan had bij een aantal liederen speciale blokfluitpartijen geschreven, dat klonk erg goed. Om twee uur lag ik erg moe in bed.

Op zondag begonnen we om acht uur alweer met een viering, waarin ik wederom moest spelen. Hierna hebben we nog een gesprek gehad in de kleine groepjes en daarna hebben we het weekend afgesloten met een eucharistieviering waarin ik wederom moest spelen (mijn sopraan en altblokfluit waren inmiddels behoorlijk overspannen). Dat was ook een hele mooie viering. Uiteindelijk hebben we nog met elkaar een broodmaaltijd met soep gegeten en zijn we na wat opruimen naar huis gegaan. Ik kon niet erg lang blijven met opruimen, want thuis vierde mijn vader zijn verjaardag en daar wilde ik toch nog wel even bij zijn. Na een uitgebreid afscheidsrondje zijn we teruggereden naar H.I.Ambacht. Daar troffen we een huis vol visite en heb ik het eerstvolgende uur over mijn belevenissen in Engeland verteld. Heel wat mensen blijken mijn blog te lezen! ‘s Avonds lag ik weer erg moe in bed, tijdens het FJT-weekend had ik weinig geslapen. Op maandag heb ik voornamelijk spullen gepakt en geselecteerd voor vervoer met de auto (wat waarschijnlijk komend weekend al plaats gaat vinden, Judit en Bart alvast bedankt dat jullie zo snel kunnen komen!). Ook brak zomaar de zon door en dan is het in de achtertuin van mijn ouders erg lekker! Ik heb daar wel een aantal uurtjes zitten lezen. ‘s Avonds had mijn moeder lekker gekookt. Uiteindelijk ben ik erg vroeg naar bed gegaan.

Vanochtend moest ik al erg vroeg op: vijf uur. Om kwart over zes zat ik bepakt (met een handbagage trekkoffertje) en bezakt (met een propvolle backpackingrugzak en een niet al te volle gewone rugzak-met-kikker) in de trein. In totaal had ik toch weer 25 kg bagage ingepakt, maar daarbij zaten wel bijna al mijn zomerkleren en schoenen, een stapeltje proefschriften en mijn koffiezetapparaat (niet dat ik het nu verschrikkelijk miste, maar het paste er nog bij in het koffertje en ik vond het zonde om ruimte niet te gebruiken). Op Schiphol ging alles opvallend vlot: binnen tien minuten was ik ingecheckt en door de douane heen. Vervolgens heb ik anderhalf uur heerlijk zitten lezen in De eeuw van mijn vader van Geert Mak, een erg mooi boek. Een half uur voordat de vlucht vertrok moest ik naar de gate. Voordat ik daar was moest ik eerst door de controle heen. Daar bleek ik af te gaan, waarschijnlijk zat er ijzer in de bergschoenen die ik droeg. Ik werd dus eerst gefouilleerd, moest vervolgens mijn schoenen uittrekken en daar bleek inderdaad het probleem te zitten. Toen ik alles weer aan had getrokken bleek mijn handkoffertje ook nog eens verdacht te zijn, mijn muziekstandaard was voor iets anders aangezien. Gelukkig mocht ik redelijk snel door, maar ik was wel laat het vliegtuig binnen. Gelukkig kon ik nog een raamplaatsje bemachtigen (easyjet geeft geen stoelnummers). De vlucht vertrok optijd en na een half uur taxien en drie kwartier vliegen zijn we op tijd geland op Gatwick airport. Daar ging ook alles heel vlot, ik was eerst een treinkaartje gaan kopen omdat de vorige keer ik een half uur moest wachten op de bagage, maar toen ik nu (na hooguit vijf minuten verspeeld te hebben aan het kaartje) aankwam lag mijn tas al op de band. Op het station liep ik meteen een trein binnen en ook de volgende tram en trein kwamen binnen vijf minuten. Om kwart voor elf lokale tijd was ik weer thuis! Heel even maar, want ik moest direkt door naar mijn werk.

Inmiddels ben ik moegewerkt (al heb ik geen vreselijk bijzondere dingen gedaan vandaag). Zometeen moet ik nog flink inslaan bij de supermarkt en daarna ga ik lekker uitrusten thuis. Morgen meer nieuws.

groeten
Dorine

druk

By dorine on May 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on druk

Beste allemaal,

De drukte heeft vandaag opeens toegeslagen. Het programma dat ik nodig heb om mijn resultaten te analyseren was nog steeds bezet vandaag, maar ik heb ontdekt dat ik met een combinatie van twee andere programma’s ongeveer hetzelfde kan bereiken. Het is wel erg tijdrovend, ik heb de hele middag grafiekjes zitten analyseren en ik ben wel over de helft maar voorlopig nog niet klaar. Ik dacht morgen nog te hebben totdat ik richting vliegveld vertrek (ik ga rond een uur of drie weg van mijn werk), maar ik wil de resultaten graag nog bespreken met Chris, de baas, en die vertrekt al om half elf ‘s ochtends naar de andere vestiging. Dat wordt nog hard werken! Ik heb wel wat leuke dingen gevonden, dus het is niet voor niets

Ik ben nu een beetje afgedraaid. Bovendien moeten er nog boeken terug naar de bibliotheek (die over 57 minuten dichtgaat en geen boekenbus heeft) en moet ik al mijn spullen voor morgen nog pakken. Ik ga het dus kort houden vandaag.

Komende dagen ben ik in Nederland en ik weet niet of ik dan tijd heb om iets te schrijven. Volgende week dinsdag ben ik weer terug in Sutton, dus dan in ieder geval weer nieuws.

groeten
Dorine

maandag

By dorine on May 22nd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

Vandaag was een hele saaie dag. Ik had vrijdag een aantal monsters van mijn proeven weggestuurd naar de andere vestiging van het instituut, waar mijn proef afgemaakt zou worden (het apparaat waarmee we dat hier normaal mee doen was kapot, daar was ik trouwens niet rouwig om, het is namelijk echt rotwerk (voor de insiders: sequencen)). Vandaag zou de uitslag komen dus daar heb ik min of meer de hele dag op zitten wachten. Een half uurtje geleden zijn ze pas binnengekomen, dus nu kan ik hard aan de analyse (al lijkt het er voorlopig op dat meer dan de helft niet is gelukt, maar ik ben begonnen met de slechtste monsters en ben nog niet klaar). Het analyseprogramma werkt trouwens alleen als je een speciale key (dongel) op een USB poort schroeft, en we hebben daar maar 1 van op de afdeling en laat nu net iemand anders daar hard mee bezig zijn. Het schiet dus allemaal niet heel erg op.

Vanochtend hebben we twee keer kort achter elkaar een stroomstoring gehad. Voor mij geen ramp, de eerste keer had ik net mijn koffie gekocht (nee, de koffie is hier niet gratis en ik begin voorzichtig over een senseo te denken), terwijl een aantal collega’s nog in de rij stonden en hun bakkie misten. Het was wel goed donker overal want de zon hier doet het ook niet vandaag, dus we hebben in het duister ons kopje koffie (tot zover we dat hadden) opgedronken. De tweede keer zat ik een artikeltje te lezen, daar kon ik weliswaar niet mee doorgaan, maar even een kwartiertje ouwehoeren paste wel in het tijdschema vandaag. Ik was overigens ongeveer de enige die zo fortuinlijk was. De meeste mensen hadden of een proef instaan op een apparaat dat niet op noodstroom staat, of hadden al een uur hun files niet meer gesaved. Grote paniek, een hoop gevloek en uiteindelijk zelfs een verontschuldigingsmailtje van het energiebedrijf, de storing bleek niet vanuit het instituut te komen.

Dat was ongeveer het enige opwindende vandaag. Nu zit ik te wachten op twee monsters waar ik DNA uit moet halen. Ze werden bewaard in paraffine, een soort kaarsvet en dat wil nu niet oplossen. Als het zometeen nog niet goed is ga ik gewoon naar huis overigens, ze kunnen best een nachtje blijven staan.

groeten
Dorine

zondag

By dorine on May 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal,

Aangezien het zondag was vandaag, heb ik weer een bezoek gebracht aan de Nederlandse kerk. Het was er vrij druk vandaag, meer dan veertig mensen. Tijdens het koffiedrinken na de dienst werd ik gevraagd om mee te oefenen met de cantorij, die met pinksteren zal zingen in de kerk. Inclusief mij waren we met vijf mensen, alleen dames, maar het was erg leuk om te oefenen. De organiste van vandaag leidde het geheel, omdat de cantor (de vaste organist) niet kon. Er was 1 stuk waarbij er een instrumentale partij was, en ik had mijn blokfluiten bij me, dus die heb ik gespeeld. Het was goed weer eens te fluiten, al zal de partij met pinksteren waarschijnlijk door een trompet gespeeld worden.

Vorige week had ik in de kerk al een Nederlands meisje, Diny, ontmoet. Zij is ook net aangekomen in Londen en gaat hier een aantal maanden aan het werk als au-pair. Na de dienst ben ik nog met haar de stad in geweest. Veel bijzonders hebben we niet gedaan, want het hoosde. Ik heb haar meegenomen naar een Taize-viering. Die dienst was heel goed, ik heb ook daar weer blokfluit gespeeld (ik had geen muziek bij me, dus het bleef beperkt tot twee partijen die ik uit mijn hoofd kende, Ubi Caritas en Bless the Lord. Na afloop ben ik nog wat gaan drinken met een aantal mensen die ook in de viering waren. Dat waren ook weer aardige mensen. Ik heb ook gehoord dat er een maandelijkse taize-dienst is in Hackbridge, dat is redelijk dicht bij mij in de buurt, aan te fietsen. Helaas valt die dienst wel gelijk met die in Camden Town, waar ik twee weken geleden een hoop aardige mensen heb ontmoet. Dat wordt dus kiezen.

Nog een paar dagen en dan ben ik alweer even in Nederland. Toch wel een raar idee, om op reis te gaan naar Nederland, terwijl mijn thuis nu hier is. Ik heb er in ieder geval wel veel zin in!

Ik ga zometeen thuis nog een beetje lezen (The Name of the Rose is inmiddels uit) en alvast een lijstje maken met dingen die mee moeten naar Nederland.

groeten
Dorine

Winter

By dorine on May 20th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Winter

Hallo allemaal,

Het weer is nog slechter geworden, ik ben er nog niet uit of ik het herfst of winter moet noemen. De straten liggen vol met afgewaaide bladeren, het is koud, het stormt en er zijn zo nu en dan hoosbuien. Ik had me voorgenomen vandaag een stuk te gaan fietsen, maar met die hoosbuien en wind durfde ik het niet aan. In plaats daarvan ben ik begonnen in The Name of The Rose, van Umberto Eco. Ik was tot nu toe nooit door het boek heengekomen, maar met een Engelse ipv Nederlandse vertaling lijkt het toch een stuk beter te gaan, ik ben al over de helft. Er ligt nog een flinke stapel boeken (leve de bibliotheek) dus ik kan nog even vooruit.

Het feest gisteravond was heel leuk. Het was goed druk in het cafe. Er was gratis drank en ik heb ontdekt dat ze er Hoegaarden Witbier hebben! Mijn favoriete bier, dus ik ga vast nog eens terugkomen. Verder waren er zo’n hondert pizza’s besteld, dus we zijn ook niet verhongerd. Met een bijzonder internationaal team (Spaans, Grieks, Fins en Nederlands) hebben we ook nog getafelvoetbald. Dat had ik sinds de GJV-tijd niet meer gedaan, maar was toch wel weer heel leuk. Ik ben wel enigszins op tijd naar huis gegaan, want ik heb nog geen fantastisch fietslicht (de kleine lampjes aan mijn tas voldeden in Nederland wel, maar hier heb toch liever iets meer licht).

Ook goed nieuws: ik heb mijn bankrekeningnummer en bankpas ontvangen! Eindelijk. Ik ben vandaag meteen achter een creditcard aangegaan, maar daarvoor moet ik bewijs hebben van mijn oude Nederlandse adres. Een aantal brieven en een uittreksel uit het bevolkingsregister dat ik bij me had, voldeden niet, misschien dat het wel gaat lukken met een bankafschrift van mijn nederlandse rekening, dus dat zal ik meenemen als ik volgende week in Nederland ben.

Verder geen nieuws, voor morgen hebben ze persistent rain voorspeld, dus het kan nog erger…

groeten
Dorine

Bijna weekend

By dorine on May 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Bijna weekend

Hallo allemaal

Het is vrijdagmiddag half vijf plaatselijke greenwich meridian time. Uiteraard zit ik nog op mijn werk, maar er heerst hier een ik-heb-even-geen-zin-meer sfeertje waar ik ook hard aan meedoe. De baas is weg, dus de muizen dansen. Vandaar deze post op deze tijd. Zometeen is er hier een voorjaarsfeest, waar ik samen met Raisa (en misschien nog een paar collega’s) naar toe ga. Gratis drank en pizza, dus het zal vast wel gezellig (en laat) worden. Gelukkig hangen mijn fietslichtjes nog altijd aan mijn tas.

Ze hadden hier trouwens beter een winterfeest kunnen organiseren. Ik had er vanochtend spijt van dat ik mijn winterjas niet had meegenomen. Het was erg koud, nat en de windkracht is minimaal 7. Het is er inmiddels niet beter op geworden en de komende tijd lijkt het alleen maar slechter te worden. Erg vervelend in het weekend. Het is inmiddels al eind mei en ik ben nog net zo wit als in januari. Nu wordt ik in Nederland tegenwoordig alleen maar rood, maar toch. De zon schijnt hier wel, maar alleen als ik de hele dag moet werken. Overigens is dit geklaag over het weer niet oerhollands, mijn achterbuurvrouw Raisa doet er ook hard aan mee. Zij komt uit het noorden van Finland (Oulu, voor de mensen die ooit mijn finlandfoto’s hebben gezien, dat is ongeveer waar wij in de Noordelijke Botnische Golf gezwommen hebben). Het is daar al weken veel warmer dan hier!

Ze schijnen hier overigens last van droogte te hebben (daar heb ik tot nu toe niet veel van gemerkt). De tuinen mogen hier niet meer met een tuinslang besproeid worden, een absolute ramp voor echte Engelsen. Suzie vertelde dat ze nu elke dag het afwaswater loost in de tuin, lijkt me trouwens niet erg bevorderlijk voor de plantengroei. Men denkt hier er zelfs over om nog meer maatregelen te nemen. Bij mij is er inmiddels ook al een watermeter geplaatst, dus vanaf nu moet ik ook op mijn waterverbruik letten (maar dat deed ik toch wel).

Op mijn werk heb ik vandaag alle hondertzestig buisjes voorzien van label en opgestuurd naar de andere vestiging van het instituut alwaar mijn proef zal worden afgehaald. Hopelijk krijg ik begin volgende week de resultaten. Verder was ik zo slim om een opmerking te maken over de enorme hoeveelheid ijs in de vriezer waar alle onvervangbare patientenmonsters bewaard worden. Ik heb al eens meegemaakt dat een vergelijkbare hoeveelheid ijs ‘s nachts de deur van de vriezer openwerkte, waardoor we de volgende morgen alles ontdooid vonden. Bij zulke kostbare monsters als deze leek dat me geen prettig idee. Helaas zorgde deze opmerking ervoor dat ik werd aangewezen om de vriezer te ontdooien, dus gisteren en vandaag heb ik met een karretje vriezerlades heen en weer gesleept naar een veel te kleine -20 kamer in een ander gebouw hier op het terrein. Zo zie je nog eens iets van de wereld. Het verbaasde me trouwens dat de mensen hier geen idee hadden hoe ze handig zo’n vriezer konden ontdooien. Zo vonden ze mijn idee om een bakje te plaatsen onder het gootje onderin de vriezer helemaal revolutionair. Ik vrees dat ik de andere vier vriezers binnenkort ook mag gaan doen (ze wilden ze eigenlijk allemaal tegelijk doen, dat idee heb ik ze maar uit hun hoofd gepraat en dat was goed ook gezien de grootte van de -20 kamer).

Voorlopig weer genoeg gezeur over weer en vriezers (het is allemaal koud). Zometeen ga ik lekker feesten. Als het morgen niet al te slecht weer is zal ik ‘s avonds een bezoekje brengen aan het internetcafe om mijn fietstocht aldanniet boekenleesdag te beschrijven.

groeten
Dorine

nog meer lab

By dorine on May 18th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on nog meer lab

Beste allemaal,

Vandaag heb ik 160 keer dezelfde proef gedaan. Ontzettend leuk werk :(. Gelukkig staat de radio op het lab aan. Ik ben al weer redelijk op de hoogte van alle nieuwe britse bandjes, alle slechte songfestival inzendingen en de meest foute WK tunes. Inmiddels zitten we hier de songfestivalkansen van de diverse thuislanden te bespreken (de kamer is hier redelijk internationaal, we zitten met mensen uit Engeland, Finland, Kroatie, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Erg grappig, alleen ga ik het niet kunnen zien want het wordt hier uitgezonden op de BBC3 en die kan ik niet ontvangen (al ga ik vanavond nog wel even zoeken, er zijn geruchten dat de zender hier op de kabel zou komen.

Verder heb ik vandaag weer bijzonder weinig nieuws. Hopelijk heb ik in het weekend wat meer inspirerende posts.

groeten
Dorine

nog een labdag

By dorine on May 17th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on nog een labdag

Beste allemaal

Vanochtend ben ik heel voorzichtig mijn bed uitgekomen, dus deze keer geen rare krampaanvallen of iets anders. Verder heb ik vandaag de hele dag op het lab gewerkt, dus er valt eigenlijk niets te melden. Vandaar dat ik nu snel naar huis ga, de champions league finale kijken, er speelt een Londense club (Arsenal) in.

groeten
Dorine

labdag

By dorine on May 16th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on labdag

Beste allemaal,

Vanochtend ben ik letterlijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Ik weet niet wat ik heb gedaan, maar het resulteerde in een enorme krampaanval in mijn rechterkuit. Pas vijf minuten later kon ik weer een beetje lopen. Inmiddels is het 10 uur later, maar mijn been voelt nog steeds aan alsof er een spier in zit die krimpt zodra ik even zit, en dan vervolgens weer moet uitrekken als ik ga lopen. Heel erg fijn allemaal. Gelukkig had ik er op de fiets weinig last van. Het resulteerde overigens niet in een ochtendhumeur.

Gelukkig hoefde ik vandaag weinig te zitten, ik heb de hele dag op het lab rondgerend. Alleen voor de koffie vanochtend en voor de lunch ben ik even gestopt met labwerk. Vandaag was ook Rachael, het meisje dat mij heeft geholpen om een huis te vinden, terug. Vorige week was 1 van haar artikelen geaccepteerd, en om dat te vieren hadden we vandaag champagne bij de lunch, meegenomen door Chris (de baas). Het was erg gezellig. Verder heb ik heel weinig nieuws vandaag, dus helaas weer een korte post. Zometeen ga ik naar huis terug fietsen, vanochtend was het prachtig weer, blauwe lucht, zonnetje, Chris in korte broek (jaaa, dat mag hier), maar inmiddels is het grijs, waait het en komt er vocht uit de lucht zitten. Ik moet vanavond nog naar de supermarkt en bibliotheek, een fijn vooruitzicht met dit weer. Het schijnt de komende dagen nog niet veel beter te worden, maar ik heb mijn hoop op het weekend gevestigd.

groeten
Dorine