Wie ben ik

By dorine on April 23rd, 2006
Posted in | Comments Off on Wie ben ik

Wie ben ik ? Ik ben Dorine Bax, en ik ben opgegroeid in Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland, Nederland. Ik studeerde Medische Biologie in Amsterdam en promoveerde in 2005 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op de moleculaire biologie van slokdarmkanker. Sinds mei 2006 werk ik in Sutton (greater London) in the Institute of Cancer Research. Ik doe daar onderzoek naar de biologie van hooggradige gliomen, een zeer kwaadaardig soort hersentumor, bij kinderen.

Naast mijn werk doe ik ook veel andere dingen. Muziek is erg belangrijk in mijn leven, ik luister graag naar zowel popmuziek (gothic rock, alternatieve rock/pop en alles wat uit België komt) als klassiek (Dowland, Palestrina, Bach). Daarnaast speel ik zelf blokfluit (sopraan, alt, tenor en bas) en clavecimbel. Verder reis ik graag rond, zowel in binnenland als buitenland meestal met het OV of op de fiets.

Religie speelt ook een belangrijke rol in mijn leven. Ik kom sinds mijn geboorte in de Protestantse Kerk in Nederland in Hendrik-Ido-Ambacht. In Londen ben ik kerkenraadslid ind e Nederlandse kerk. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden op andere inspirerende plekken zoals Taizé, Iona of één van de kloosters in Megen.