rare vogels (deel 2)

By dorine on February 28th, 2010
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Toen ik vanochtend de gordijnen opentrok hadden we weer een bijzonder rare vogel op de vogelvoerpaal

Een eekhoorn aan het schommelen op mijn squirrelproof birdfeeder!! Het bleef natuurlijk niet bij schommelen:

Deze eekhoorn heeft uitgevonden hoe het deksel van de feeder te verwijderen, en is nu langzaam maar zeker het tussenschot tussen zaad en notengedeelte aan het wegknagen. Volgens mij kan hij nog steeds niet bij de zaden, maar vervelend is het wel. Ik zit elke keer met natgeregende en beschimmelde zaden. Nadat de camera zijn werk had gedaan heb ik in de stromende regen tikkertje gespeeld met een eekhoorn, en vervolgens het deksel maar weer teruggeplaatst (vermoedelijk om het morgenochtend weer op de grond te vinden)…

groeten
Dorine

rare vogels (deel 1)

By dorine on February 27th, 2010
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Na een hele week van regen scheen gisteren eindelijk de zon weer eens. Aangezien Robert druk aan het werk was, heb ik het buiten direkt naast het huis opgezocht, te weten de tuin. Onkruid eruit, viooltjes en sleutelbloemen erin. De term onkruid is bij mij overigens wel betrekkelijk, wat mooi bloeit mag blijven staan, mijn tuintje is dus een vrijplaats voor bluebells die net op beginnen te komen.

Groot was mijn verbazing toen de vogelvoerpaal (met vogelvoerplaats op de grond) wel een heel vreemde bezoeker kreeg:

Fazanten zitten normaal op het boerenland of op de hei. Beide zijn in een straal van twee kilometer rondom mijn tuin niet te vinden. Het beest was ook bijzonder mak en zeer fotogeniek:

Ik vermoed dat hij ergens ontsnapt is en nu de tuinen afstruint op zoek naar zaadjes. Ergens ben ik bang dat een aantal vossen binnenkort heerlijk gaan dineren….

groeten
Dorine

Vogels spotten (en fotograferen) in the London Wetland Centre

By dorine on February 25th, 2010
Posted in Nieuws | 2 Comments »

Beste allemaal,
Afgelopen weekend liet de zon zich eindelijk weer eens een ochtendje zien. Dat was heel fijn voor de vitamine D-produktie en het lentegevoel, maar ook een ideale mogelijkheid om het nieuwe speelgoed eens echt te testen. En toevallig had ik nu net afgesproken met Jeroen, Anne en Hester in het London Wetland Centre, een van de meest ideale plekken in Londen om te vogelspotten. Het bleef overigens niet alleen bij vogelspotten, ook de eerste lentesignalen zijn met veel plezier gefotografeerd.

Een bloemlezing:

Sperwer:

Kievit:

Snip:

Halsbandparkiet:

Eenden:

Elzenkatje:

Mos op de schuilhut:

Natuurlijk was ik eigenwijs en heb ik de automatische instellingen van de camera niet gebruikt, ik wil snel leren hoe met witbalans, diafragma, sluitertijd, iso etc. om te gaan. Natuurlijk waren daardoor een aantal foto’s mislukt, maar ik ben toch niet ontevreden.

Na een heerlijke lunch schoven de wolken langzaam voor de zon, na nog een poosje rondkijken zijn we dan ook vertrokken richting het centrum van Londen. We hebben heerlijk gegeten in Chinatown (waar het chinees nieuwjaar nog uitgebreid gevierd werd) en zijn daarna naar een barokconcert geweest in de st Martins in the Field. We kregen een heerlijke combinative van Vivaldi, Pachelbell, Bach en nog wat andere barokcomponisten te horen.

Een heerlijke dag, Jeroen, Anne, Hester en Ian bedankt!

Groeten
Dorine

geen schaatsen op TV

By dorine on February 18th, 2010
Posted in Nieuws | 1 Comment »

hallo allemaal,

Het schaatsplezier op de BBC is alweer afgelopen na het weekend: het curling toernooi is namelijk begonnen en daar zijn de britten goed in… De BBC heeft op zich zes digitale kanalen waarvan op een het schaatsen wel te zien is, maar dat kanaal plukken wij met onze antenne en freeviewbox niet uit de lucht. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als internet streaming en daar doet de BBC wel aan, heb net de dames zilver en brons zien winnen.

Dat Curling is overigens zeer apart. Met een soort schijven wordt er op een ijsbaan gebowld. Als de schijf glijdt lopen er mannetjes of vrouwtjes met allerhande schoonmaakmateriaal zoals ragebollen en bezems omheen om het ijs toch maar zoveel mogelijk op te poetsen.

Dit brengt mij naar de perfecte oplossing voor iedereen: doe de curling in de dweilpauze van het schaatstoernooi. Geef de mannetjes en vrouwtjes een goede mop en je hebt nieteens meer dweilmachines nodig. Lijkt me heel handig voor de mensen daar in Vancouver…

Dat tijdsverschil met Vancouver zouden ze trouwens moeten verbieden, ik heb een permanent slaaptekort. Ze moesten de volgende olympische spelen maar eens in Londen doen, veel handiger…..

groeten
Dorine

file voor de vogelvoerpaal

By dorine on February 15th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on file voor de vogelvoerpaal

Hallo allemaal,

Schreef ik een paar weken geleden nog dat de vogels nog geen gebruik maakten van het viersterren vogelrestaurant in de tuin, inmiddels wordt er daar druk ontbeten. Vanochtend gezien: twee koolmezen, twee pimpelmezen, drie roodborstjes (dat wordt vechten…), een stuk of wat houtduiven, twee heggemussen, een merel en een winterkoninkje. Heerlijk, zo’n natuurdocumentaire in de tuin!

groeten
Dorine

schaatsen op TV

By dorine on February 15th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on schaatsen op TV

Hallo allemaal,

Ik heb afgelopen weekend lekker schaatsen gekeken en Sven Kramer olympisch kampioen zien worden. Niets bijzonders, zullen jullie denken, maar hier in Engeland weet niemand wat hardrijden is. Toch zond de BBC het op een van haar digitale kanalen uit, gelukkig net dat ene kanaal dat wij ook kunnen ontvangen. Nu maar hopen dat het niet bij twee afstanden blijft en dat ik ook komende avonden (nachten) voor de TV kan hangen…

groeten
Dorine

vogels (en een spiegelreflexcamera)

By dorine on February 6th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on vogels (en een spiegelreflexcamera)

Beste allemaal,

Vandaag was er eindelijk eens tijd om in het daglicht met mijn nieuwe fototoestel te spelen, ik ben gewoon in de buurt eens vogeltjes gaan fotograferen.

Het resultaat:

Turkse tortel:

Heggemus:

Koperwiek:

Roodborstje:

Pimpelmees:

En nee, de vogels in Sutton zijn niet supertam (behalve ons eigen tuinroodborstje dan, maar die staat hier niet op de foto). Dit is het resultaat van 200mm zoom, heel veel megapixels en flink bijknippen in fotoshop!

groeten
Dorine