wandelen op de North Downs Way

By dorine on March 31st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on wandelen op de North Downs Way

Beste allemaal,

Ik heb gisteren niet voor niets geduimd voor mooi weer. Toen ik vanochtend om kwart voor acht de gordijnen open schoof, was het nog enigszins grijs, maar toen ik een uur later buiten liep richting supermarkt, was de zon al hard haar best aan het doen om door de nevelen te breken. Ik had een wandelafspraak met Steffen, en tegen de tijd dat ik in Reigate, een plaats ten zuiden van Sutton, waar Steffen woont, arriveerde, was de lucht inmiddels blauw met een aantal witte wolkjes. Heerlijk wandelweer dus. We zijn er dus redelijk snel op uitgetrokken. Het initiele plan om met de trein naar een plaatsje 15 km verderop te gaan, ging niet door, want er reden geen treinen vanaf station Reigate (ik was met de lijnbus gekomen). Reigate zelf ligt ook in een prachtige omgeving, dus zijn we gewoon daar gaan wandelen. Steffen woont op de hellingen van de North Downs, een heuvelrug waar ik vorig jaar ook al een aantal keren geweest ben. We zijn verder omhoog gelopen, totdat we op de North Downs Way, één van de grote lange-afstands wandelpaden in Groot-Brittannië, kwamen. Die hebben we ruim 10 km gevolgd, totdat we bij Boxhill kwamen.

Onderweg was het een waar voorjaarsbloemenfeest. Ik las recent een artikel (ik denk op de website van Trouw) dat in de Nederlandse bossen er nauwelijks meer bloemen bloeien in het voorjaar. Hier was dat bepaald wel anders. We hebben sleutelbloemen, bosanemonen, maartse viooltjes en de eerste bluebells (wilde hyacinth) gezien. De laatst genoemde bloemen gaan over een aantal weken hele blauwe tapijten vormen in bossen in de buurt, dus ik moet dan zeker nog een keer terug. Ik kan dan meteen de lelietjes-van-dalen zien bloeien, die stonden nu nog in knop. De sleedoorn daarentegen was al in volle glorie

meidoorn_klein.JPG

Meer foto’s staan in mijn fotoalbum. Het was een beetje heiig, dus het uitzicht was niet geweldig, al kon je toch nog wel redelijk ver zien. De zon maakte wel heel veel goed. Op Boxhill aangekomen hebben we nog anderhalf uur in de zon gelegen, tot kwart voor zes ‘s avonds! Heerlijk! Ook is het eerste ijsje van het jaar daar naar binnen gegaan. Na een snelle afdaling renden we nog precies de trein (die één keer per uur gaat) in. In Sutton hebben we nog lekker een hapje gegeten en daarna zijn we allebei weer naar huis gegaan.

Van al het klimmen en dalen heb ik wel stijve beenspieren gekregen, dus die ga ik zo lekker ontspannen in een warm bad.

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on March 30th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Het rustige leven op mijn werk is voorbij. Opeens komen er allemaal klussen, experimenten en andere dingen op me af die snel geregeld moeten worden. De resultaten waar ik op zat te wachten, zijn inmiddels allemaal binnen, dus kan ik beginnen met analyseren. Dat is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat hier om microarrays, één proef waarbij je in één keer kan testen of alle genen van de mens (2x) aanwezig zijn, en of ze aanstaan. De mens heeft grofweg geschat zo’n 30000 genen. Zeer gecompliceerde proeven dus, die je zonder de computer absoluut niet kan analyseren. Afgelopen week heb ik veel van de benodigde software op mijn computer geinstalleerd, en sinds gisteren ben ik aan het proberen om het aan de praat te krijgen. Die software is heel erg gecompliceerd, ik vind het heel moeilijk om ermee te werken. Er is een handleiding op internet, maar die is geschreven voor gevorderde microarray-specialisten. Ik moet een stuk vier, vijf keer lezen voordat ik het een beetje snap. Gelukkig zijn Richard en Chris al een poosje met deze software bezig, dus ze kunnen me wel helpen (als ze tijd hebben).

Maar genoeg over het werk nu. Het is weekend! Eén voordeel van het massaal doodgaan van mijn cellen vorig weekend, is dat het experiment, dat ook dit weekend zou doorlopen, niet door is gegaan. Ik hoef dus niet te werken dit weekend. Ik duim dat het weer een beetje meewerkt dit weekend. In het begin van de week was het hier heerlijk weer, maar sinds gisteren is het grijs en regent het af en toe. Gelukkig is het niet zo mistig als in Nederland, al is het zicht niet 100%. Vanaf komende maandag schijnt het ook weer prachtig weer te worden, maar voor het weekend zijn de voorspellingen wat dubieus. Ik ga het wel zien!

groeten
Dorine

boekenlente

By dorine on March 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on boekenlente

Hallo allemaal,

Het wordt een interessante lente (en start van zomer) wat betreft boeken die uitkomen. Ik kom steeds meer spannende verwachte en onverwachte vervolgen op bestaande boeken tegen. Om te beginnen komt op 17 april een nieuw boek van Tolkien (die al vijfendertig jaar dood is, het is afgemaakt door zijn zoon) uit, the The Children of Hurin. Het verhaal staat in het kort al in andere boeken van Tolkien, de Silmarillion en Unfinished Tales, maar dit boek lijkt toch meer een uitgewerkte versie a la Lord of the Rings te zijn. Ik ben heel benieuwd en moet nodig eens checken hoe laat de boekwinkel op 17 april open gaat.

Verder kwam ik vandaag op de website van Trouw een berichtje over een nieuw kinderboek van Jan Terlouw tegen, een vervolg op Koning van Katoren, één van mijn favoriete kinderboeken. Het boek, dat Zoektocht in Katoren gaat heten, komt in Juni uit.

Natuurlijk ben ik ook in hoopvolle afwachting van het laatste deel van de Harry Potter Serie, dat in juli in de winkels ligt, en ook in juli komt het laatste deel van de Age of the Five trilogy van Trudi Canavan, een schrijfster waarvan ik de laatste tijd veel heb gelezen, uit.

Ik ga alvast sparen!

groeten
Dorine

maandag

By dorine on March 26th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

De klok is hier afgelopen zondag een uur vooruit gezet (het is goed dat ik daar op zaterdagavond door het nederlandse thuisfront aan herinnerd werd, anders was deze ouderling van dienst op zondagochtend geheid te laat geweest voor de kerkdienst). Het verzetten van de klok levert mij altijd een kleine jetlag op. Mijn biologische wekker gaat normaalgesproken altijd vijf minuten voordat mijn materiele wekker rinkelt, af. Dat is erg fijn, ik schrik normaal dus niet wakker van mijn wekker omdat ik net wakker ben. Helaas is mijn biologische klok nu een beetje van slag. Vanochtend werd ik dus wakker van de wekker. Extra vroeg, om zes uur, want ik wilde op mijn werk erg vroeg beginnen met een groot experiment. Op het wakker worden van mijn wekker volgde er een worsteling om uit bed te komen, die zeker een half uur duurde (met het excuus dat mijn fietslichthoudertjes nog niet gemonteerd waren op mijn fiets waardoor ik zou moeten wachten met het naar mijn werk fietsen totdat het volledig licht was ben ik nog een poos blijven liggen). Uiteindelijk toch maar opgegaan en ontbeten. Ik heb ‘s ochtend eigenlijk altijd de ramen open om het huis te luchten. Tijdens het ontbijt kwam er opeens een hoop herrie uit de tuin:

papegaai_klein.JPG

Er had zich een papegaai in het topje van de dichtstbijzijnde kastanjeboom genesteld en die was daar vakkundig bezig alle vorige week uit de knoppen gekomen bladeren te verwijderen, daarbij hard schreeuwend. Zeer destructieve beesten, die papegaaien, ze konden wel familie zijn van de eekhoorn.

Inmiddels was het volledig licht dus kon ik op de fiets naar mijn werk. De eerste echte test van de gerepareerde fiets viel goed uit. De versnellingen functioneerden nu perfect en binnen een kwartier was ik op mijn werk.

Ik was daar voor mijn doen toch nog redelijk op tijd, acht uur, met oog op het grote experiment. Ik werd meteen verwelkomd door mijn collega Nathalie (die van zeven uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds werkt) met de mededelingen dat ze op zaterdag (ja, ze werkt ook in het weekend) de helft van mijn cellen in zeer deplorabele staat in de kweekstoof had gevonden. Eén blik in de stoof overtuigde mij dat het niet de helft van mijn cellen was, maar driekwart. Diagnose: Escherichia coli infectie. De geur van deze bacterie is zo specifiek dat er geen microscoop voor nodig is om de diagnose te stellen. Mijn cellen waren dood. Dat betekende ook meteen einde experiment.

Ik ben inmiddels opnieuw begonnen met het opkweken van de cellen, maar het zal nog wel een aantal weken duren eer dat ik genoeg cellen heb (en tijd in het weekend) om het grote (zevendaagse) experiment te doen. Merkwaardig genoeg vulde de dag zich toch nog aardig met van alles en nog wat. Om zes uur begaf ik me naar huis en het was nog volop licht! Het verzetten van de klok heeft toch ook een groot voordeel.

Thuis heb ik maar meteen de fietslichthoudertjes en knalgele Jip-en-Janneke bel die ik voor mijn verjaardag gekregen heb, op de fiets gemonteerd. Terwijl ik aan het schroeven was, was, boven mij in de kastanjeboom, een eekhoorn bezig het niet-zo-nobele sloopwerk van de papegaai van vanochtend voort te zetten. De grond was inmiddels al bezaaid met net ontknopte kastanjeblaadjes. Ik heb nog geroepen dat het niet mocht, maar het beest trok er zich niets van aan, en keek me aan met een blik van jij-kunt-me-hier-lekker-toch-niet pakken. Eekhoorns zijn af en toe net mensen. Ik hoop dat er nog wel wat kastanjeblaadjes overblijven, want ik wil de boom natuurlijk wel zien bloeien over een paar weken.

Ik geloof dat ik wel weer genoeg heb geschreven over vandaag

groeten
Dorine

Pyrford

By dorine on March 24th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Afgelopen week werd langzaam maar zeker steeds drukker, vooral op mijn werk. Het vervelen lijkt daar voorbij te zijn. Ik heb de resultaten waar ik op zat te wachten (microarray resultaten, voor de insiders), inmiddels terug van het instituut dat de experimenten voor ons gedaan heeft. Donderdag ben ik bezig geweest met het downloaden van alle software die nodig is voor het analyseren van deze resultaten. Hopelijk heeft Chris komende week tijd om mij te helpen met de analyse, want dat heb ik nog nooit gedaan.

Donderdagavond is Steffen nog langs geweest. We hebben lekker gegeten en de nodige muziek uitgewisseld. Ik heb weer veel leuke dingen om naar te luisteren! Gisteravond heb ik mezelf eens goed afgemat in de gym, ik merk dat mijn conditie steeds beter wordt.

Vanochtend begon de dag even vroeg als doordeweeks. Om kwart voor negen stond ik bij de fietsenmaker op de stoep om mijn fiets op te halen. Mijn fiets lijkt het nu helemaal goed te doen, al heb ik op het kleine stukje naar huis niet echt kunnen testen. Om half elf werd ik opgehaald door Henk (de dominee) en zijn vrouw. Ik had namelijk dienst als ouderling. Ja, op zaterdag! Dat zit zo: In Woking, een stad ten zuid-westen van Sutton staat een filiaal van Shell. Dat betekent dat daar veel Nederlanders wonen. Die Nederlanders hebben vaak kinderen en die zitten op een Nederlandse school in Woking (deze school was dit jaar de beste van Nederland (?) bij de Cito-toets). Vanuit de Nederlandse Kerk leidt Henk daar samen met twee moeders een kinderkring voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Vandaag was er een kerkdienst als afsluiting van deze kring.

Deze kerkdienst was niet in de Nederlandse kerk, maar in Pyrford een dorpje vlak bij Woking. Het kerkje, st Nicholas Church, was fantastisch, het is meer dan 850 jaar oud, uit 1140 AD.

pyrford_church_klein.JPG

Binnen had ik echt het idee dat ik in de middeleeuwen stond. Tenminste, voordat er 25 kinderen met ouders binnen kwamen. Het was een leuke kerkdienst, heel gemoedelijk, echt toegespitst op kinderen. De kinderen zongen een aantal liedjes en hadden een toneelstukje ingestudeerd. Iedereen had er plezier in geloof ik. Na afloop hebben we in een klein gebouwtje naast de kerk nog koffie gedronken.

Vervolgens ben ik zelf op pad gegaan. Eerst heb ik het kerkje nog eens goed bekeken en heb ik de hele oude muurschilderingen bewonderd. Het kerkje was nog volledig intact, in de Normandische stijl (ik denk dat wij dat vroeg-gotisch noemen, in ieder geval de bouwstijl die Willem de Veroveraar (ja, degene die in 1066 Engeland binnenviel) uit Normandie heeft geintroduceerd in Engeland. Er waren een paar toevoegingen uit de zestiende eeuw. In die tijd werd de kerk af en toe bezocht door koningin Elisabeth de eerste.

Het weer was niet echt fantastisch, het was erg grijs, maar ik ben toch maar een stuk gaan lopen. Het gebied rond Pyrford wordt gedomineerd door de rivier de Wey, dezelfde rivier als waar ik vorige week een stuk langs gelopen heb. Toch was dit gebied totaal anders. De rivier meandert in vele stroompjes door het laagland, dat daardoor vrij moerassig aandoet. Al vrij snel kwam ik (wederom net als vorige week) de ruine van een middeleeuws klooster tegen, Newark Priory.

newark_priory_klein.JPG

Helaas was het niet mogelijk om deze ruine van dichtbij te bekijken, er lagen zo’n drie gedeeltes van de rivier tussen mij en de ruine en ik vond het wat te koud om te gaan zwemmen… Tussen de verschillende takken van de rivier lag ook een oud gekanaliseerd gedeelte. Dit was onderdeel van een heel netwerk van kanaaltjes in het stroomgebied van de Wey, de Wey Navigation. Langs het gedeelte van het kanaal in de buurt van Pyrford loopt een oud jaagpad, waarover het prachtig wandelen was. Her en der waren er oude sluisjes en er voer een heel antiek soort plezierboten rond (volgens mij waren het oude omgebouwde turfschepen, er waren er alleen wel bijzonder veel van). Na bijna twee uur wandelen kwam ik weer bij een stationnetje.

Hiervandaan ben ik teruggegaan naar Sutton. Ik moest overstappen in Wimbledon en heb meteen van de gelegenheid gebruikt om nog wat te winkelen. Ik heb mezelf getrakteerd op een nieuwe zomerbroek, zo’n beetje het eerste kledingstuk wat ik hier in Engeland heb gekocht. Hierna ben ik naar huis teruggegaan. Van het kerkje in Pyrford en de wandeling heb ik een aantal foto’s in mijn fotoalbum gezet.

groeten
Dorine

klussendag

By dorine on March 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on klussendag

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik een hele lijst met klusjes die nog gedaan moesten worden, afgewerkt. Op mijn werk waren er heel veel kleine dingen, en ook privé moest ik nog wel één en ander regelen. Zo heb ik sinds vandaag een huisarts hier. Dat is best handig, nu hoef ik niet meer naar Nederland als ik iets mankeer….

De temperatuur is hier in twee dagen vijftien graden gekelderd. Afgelopen maandag was het net boven het nulpunt, maar ontzettend waterkoud, het voelde aan alsof het stevig vroor. Dinsdag heb ik mijn fiets bij de fietsenmaker gebracht, er moesten nog een paar dingetjes aan gebeuren. Nu mag ik dus weer lopen. Vrijdag kan ik de fiets weer ophalen.

Op mijn werk is het nog rustig, maar dat zal nu wel snel gaan veranderen, want gisteravond zijn de resultaten waar ik al zo lang op zat te wachten, binnengekomen. Nu moet ik wachten totdat iemand me kan helpen met het installeren van alle software die voor de analyse nodig is, en vervolgens moet iemand me laten zien hoe het allemaal werkt. Dat wordt veel computerwerk de komende tijd.

Volgende keer meer

groeten
Dorine

Fiets

By dorine on March 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Fiets

Hallo allemaal!

fiets_klein.JPG

Ik heb weer een fiets! Afgelopen dinsdag heb ik hem op ebay gekocht en vandaag heb ik hem opgehaald, hier zo’n 10 km vandaan. Het is een heuse mountainbike, dus ik moest nog wel even wennen aan de dikke banden, maar voorlopig fietst hij prima.

Het is hier gedaan met het mooie weer. Tenminste, buiten dan. De zon scheen vandaag nog volop en binnen in huis werd het behoorlijk warm. Ik kon in mijn T-shirt bij het raam zitten en dan had ik het nog steeds erg warm. Buiten was het anders. Het is koud en het stormde vanmiddag. Komende dagen schijnt het nog kouder te gaan worden, dus ik heb mijn superwarme winterjas maar weer opgezocht…

groeten
Dorine

Wandelen naar Waverley abbey

By dorine on March 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Wandelen naar Waverley abbey

Hallo allemaal,

Na vijf dagen vanuit mijn kantoor staren naar prachtige blauwe luchten, moest er vandaag maar eens echt genoten gaan worden van het mooie weer. Om acht uur stond ik dan ook al naast mijn bed (het is toch vreemd, door de weeks heb ik zeer veel moeite om mijn bed uit te komen, en als ik dan een keer kan uitslapen wil ik er persé vroeg uit). Toen ik echter de gordijnen openschoof, bleek er van een blauwe lucht geen sprake te zijn, het was tamelijk grijs, maar wel droog.

Ik had afgesproken om met Robert te gaan wandelen, en dat hebben we, ondanks al het grijs, gewoon door laten gaan. We zijn gereden naar Frensham common, een heidegebied (lijkt erg op de Loonse en Drunense duinen in Nederland) op een uurtje rijden van Sutton. Daar aangekomen bleken er tussen het grijs in de lucht voorzichtig wat streepjes blauw te zitten. Na een kop koffie bij het bezoekerscentrum (op picknickbank buiten) zijn we dan ook snel gaan wandelen. Het heidegebied was echt schitterend. Overal bloeide de gaspeldoorn (door mij in een eerdere post onterecht brem genoemd) en er fladderden zelfs al vlinders rond. Ook waren erg veel grasmussen te zien, helaas waren ze te snel om op de foto te zetten.

Vanuit het heidegebied kwamen we al snel in de bossen terecht. Die waren heel divers, van hele lichte loofbossen tot donkere naaldbossen (duidelijk aangeplant). Als rode draad door deze wandeling liep het riviertje de Wey, dat door het landschap heen kronkelde. De bossen gingen vaak opeens weer over in weilanden. Gedurende de wandeling werd het steeds blauwer, totdat er geen wolkje meer te zien was. Al wandelend kwamen we zo uit bij Waverley Abbey.

waverley_abbey_klein.JPG

Dat zijn ruines van een twaalfde eeuwse Cisterciënzer abdij, die in de middeleeuwen heel belangrijk is geweest. Tussen de muren konden we heerlijk uit de wind en in de zon zitten. We hadden eten meegenomen dus we hebben heerlijk gepicknickt. Daarna hebben we de ruine uitgebreid bekeken, het complex was heel uitgestrekt en her en der was de normandische architectuur nog duidelijk te herkennen.

Tegenover de abbey stond een prachtig landhuis, Waverley Abbey House. Vanaf het abbey complex was er ook een prachtig uitzicht op de tuinen van dit landhuis.

Hierna hebben we ons in iets hoger tempo terug richting Frensham common begeven, het zou nog maar twee uur licht zijn en we hadden nog acht kilometer te gaan. Gelukkig hadden we nog wel tijd om af en toe even stil te staan, zoals in het schattige plaatsje Tilford, dat bestond uit een oude boogbrug en een green (groot grasveld dat vaak voor cricket wordt gebruikt) met daaromheen een paar huisjes en de onvermijdelijke pub. Ook stond er een eeuwenoude eik (zeker 400 jaar oud) die helaas op sterven na dood was.

Vanaf Tilford zijn we langs de Wey via een prachtig pad teruggelopen naar Frensham common. Daar kwamen we al snel bij de little pond. In Frensham common zijn er twee grote vijvers (wij zouden het meer noemen, op de grootste vijver werd er zelfs gezeild), die in de dertiende eeuw zijn aangelegd door de bisschop van Winchester om Waverley Abbey en andere kloosters van vis te voorzien. Nu is de kleine vijver een prachtig natuurgebied en wordt de grote vijver voornamelijk gebruikt voor recreatie.

zwaan_klein.JPG

We hebben bij de kleine vijver een poos staan kijken naar alle watervogels die er rondzwommen. Daarna zijn we via een aantal zandduinen gedeeltelijk begroeid met hei teruggelopen naar de grote vijver en het parkeerterrein. In totaal hebben we zestien kilometer gelopen, een aardige prestatie voor een middagwandelingetje. Ik heb de nodige foto’s genomen, dankzij een extra batterij die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, hoef ik nu veel minder zuinig om te springen met het inzoomen, uitzoomen, extra foto’s maken enz. Een overzicht staat in mijn fotoalbum.

Thuisgekomen bleken we geen van beide eten in huis te hebben, dus zijn we lekker bij de Thai gaan eten. Het is overigens ontzettend snel afgekoeld, om half vijf liep ik nog zonder jas, om half acht uur stond ik te rillen in mijn dunne winterjas, en om acht uur wandelde ik door sutton in mijn superdikke winterjas. Overigens ben ik in mijn gezicht een beetje verbrand vandaag. Ik liep dus door de kou met aftersun, waarvan de geur me associeert met een hele zomer, op mijn gezicht.

Ik heb geloof ik wel weer genoeg geschreven voor vandaag. Een blik op mijn horloge leert dat ik het eigenlijk over gisteren moet hebben, hoog tijd om naar bed te gaan dus!

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on March 16th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Het is hier een prachtige week geweest, tenminste, wat betreft het weer. De hele week strakblauwe luchten en overdag hebben we zelfs achttien graden gehaald. Op dit soort dagen vind ik het ‘s ochtends niet erg dat ik geen fiets heb, het betekent een kwartier langer van het weer genieten!

Op mijn werk was het erg rustig, ik heb vooral veel gelezen en collega’s dingen uitgelegd. Volgende week wordt het hopelijk drukker, als ik weer zeven cellijnen in kweek heb. Ik kon wel elke dag heerlijk op tijd naar huis (of sporten). Ook had ik weer wat tijd om te lezen.

Verder heb ik eigenlijk weinig nieuws,

volgende keer meer,

groeten
Dorine

druk weekend

By dorine on March 13th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on druk weekend

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik hier iets geschreven heb, maar deze keer ging het niet anders, ik heb behoorlijk drukke dagen achter de rug. Ik heb eerder al verteld over de londen-centrum zesdaagse. Die is er dus daarwerkelijk van gekomen. Vandaag ben ik voor het eerst sinds zes dagen in Sutton gebleven. Afgelopen vrijdag moest ik voor mijn werk naar de andere vestiging van het instituut in Chelsea. We hadden daar een meeting met een aantal andere onderzoeksgroepen uit Londen die aan een vergelijkbare hersentumor bij kinderen werken. Het was heel interessant om te horen wat zij allemaal deden, en volgens mij gaan er een aantal goede samenwerkingsverbanden uit komen. Na afloop zijn we nog met een aantal mensen de kroeg ingedoken, maar gelukkig werd het niet heel laat, ik moest mijn huis namelijk nog opruimen.

Op zaterdagochtend zat ik al vroeg weer in de trein. Eerst heb ik een bezoekje gebracht aan het biologische winkeltje in Balham waar ik wel vaker kom als ik in de buurt ben. Vervolgens ben ik doorgereisd naar station Waterloo waar om half elf mijn ouders aankwamen. Die waren al heel vroeg op de trein gestapt in Nederland, dus we hebben het om te beginnen maar eens rustig aangedaan. We hebben lekker op een bankje langs de Thames gezeten, bijgepraat en mensen gekeken. Toen we het een beetje koud begonnen te krijgen zijn we een eindje gaan lopen, om in de crypte van st Paul’s Cathedral te eindigen. We hebben daar lekker koffie gedronken en er wat bij gegeten. In de ruimte naast het café was de receptie van een upper-class bruiloft gaande. We hebben ons verbaasd over de grote hoeveelheid heren in jacquet en bijbehorende (meest slecht geklede) dames. Mensen kijken blijft leuk!

Om drie uur moest ik me in de kerk melden voor een cantorijrepetitie. Pa en ma zijn meegegaan en werden vervolgens meteen ingelijfd bij de cantorij. Het was een goede repetitie, alle cantorijleden zijn erg enthousiast en komen graag op zaterdag naar de kerk voor een extra repetitie. We hebben stukken gezongen van Samuel Wesley (vierstemmig!) en een latijns stuk voor de veertigdagentijd. Verder hebben Gertie en ik ons duet weer geoefend. Het klonk erg goed in de kerk. Na afloop heeft pa nog geoefend op het orgel, en heeft de rest van de cantorij koffie en thee gedronken in de keuken. Rond een uur of zeven zijn we met de hele groep, inclusief pa en ma, de kosters en gastpredikant Hans Uytenbogaardt uit eten geweest. Ook dat was ontzettend leuk, we waren dan ook niet vroeg thuis.

Op zondagochtend was er al vroeg weer een cantorijrepetitie, dus om half negen zaten we alweer in de trein terug naar Londen. Na de repetitie volgde de dienst, waar de cantorij volgens velen de sterren uit de hemel heeft gezongen. Het duet van Gertie en mij ging ook erg goed. Ik blijf het zingen toch heel leuk vinden!

Na het koffiedrinken vonden pa, ma en ik dat we wel weer genoeg kerk hadden gehad afgelopen weekend, en zijn we lekker gaan wandelen. We zijn naar Richmond gegaan, waar ik drie weken geleden met Jeroen, Anne en Hester ook was. Het was prachtig weer, we konden bijna zonder jas lopen langs de Thames, in de stralende zon. Ik heb een aantal foto’s in mijn fotoalbum geplaatst. Hierna zijn we naar huis gegaan en hebben we de afhaal/bezorg (ik prefereer het laatste) indier laten koken.

Gisterochtend moest ik alweer redelijk vroeg naar mijn werk. Ook mijn ouders zijn ‘s ochtends weer vertrokken richting station Waterloo. Ze hebben nog wel even de gelegenheid gehad te genieten van het prachtige weer, het is hier gisteren 18 graden geworden. Ik heb daar helaas weinig van gemerkt. Tegen de tijd dat ik weer buiten kwam stond de zon al laag en moest ik rennen naar het station voor deel zes van de londen-zesdaagse: namelijk de kerkenraadsvergadering. Dat duurde aardig lang deze keer, maar het was denk ik een goede vergadering. Gelukkig kan ik in de trein en metro ‘s avonds altijd zitten en lezen, zodat het reizen minder lang lijkt te duren.

Vandaag was de promotie van mijn collega Jane. Ze is 57 (geloof ik) en was al 11 jaar met haar promotieonderzoek bezig. Vandaag is het dan eindelijk gelukt! Uiteraard was er champagne! Eerder deze avond ben ik naar haar feestje geweest, in een besloten club vlak bij het werk waar ze vaak komt. Daar waren ook oud-collega’s zoals Rachael en Suzie, dus er was een hoop bij te praten.

Ik geloof dat ik jullie nu weer helemaal bijgepraat heb. Ik ga nog even van mijn boek genieten!

groeten
Dorine