vrijdag

By dorine on August 31st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Het is vrijdagmiddag bijna zes uur en ik zit nog steeds op mijn werk :(. Het pakketje dat ik gisteren heb verstuurd naar Duitsland is door stommiteiten van de courier namelijk niet bezorgd. Het was een pakketje met DNA monsters (RNA voor de insiders) die ingevroren verstuurd moesten worden. Voor het bevroren houden gebruiken we droogijs, CO2 in vaste vorm, maar ook dat verdampt langzaam. Ons pakketje staat nu op Northampton airport (of all places) en er zijn daar pas maandag weer vluchten. Maandag is het pakketje zeker goed ontdooid en niet meer bruikbaar.

Vandaar dat ik nu zit te wachten op een andere courier die een nieuw pakketje (gelukkig hadden we nog heel veel RNA over) komt ophalen, waarbij er gezorgd wordt dat het in het weekend niet ontdooit. Het RNA moet namelijk maandag in Duitsland zijn. Ze gaan daar een experiment voor ons doen, en degene die het doet is er alleen volgende week, anders moeten we twee maanden wachten. De volgende keer boek ik zelf maar een reisje naar het Zwarte Woud denk ik.

Anyway, de courier zou zo moeten komen (voor zessen, het is nu zeven minuten voor zes) en daarna kan ik lekker van het weekend gaan genieten. Ik krijg weer visite en we gaan allemaal leuke dingen doen, dus ergens volgende week komt er vast wel weer een lange post (maar niet op maandag, want dan mag ik eerst nog vergaderen met de kerkenraad).

Verder is er weinig nieuws hier.

groeten
Dorine

bank holiday weekend

By dorine on August 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on bank holiday weekend

Hallo allemaal,

Het lange vrije weekend zit er weer op. Gisteren was een bank holiday hier (vrije dag, vraag me niet waarom, waarschijnlijk ter gelegenheid van het einde van de schoolvakantie). Een extra dagje vrij dus. Na alle grijze luchten en nattigheid van afgelopen weken heeft het weer zich dit weekend weer eens van haar goede kant laten zien. Over zaterdag heb ik al verteld. Zondag heb ik mijn gezicht even in de kerk laten zien, maar heb vooral niet al te lang in de stad rondgehangen, Londen is niet heel prettig met warm weer. Later in de middag is Alinda langsgekomen, ik had haar al weer even niet gezien. Het was zoals altijd weer heel gezellig.

Gisteren heb ik met Robert een stuk gewandeld bij Boxhill. Hij was daar nog nooit geweest (en woont hier toch echt al langer dan ik). We zouden niet al te ver gaan, maar de routebeschrijving in het wandelingenboekje bleek niet helemaal te kloppen, dus we hebben een flink stuk omgelopen. Dat was overigens niet heel erg, het was een mooie wandeling. Het was wel heel druk overal, op een Bank Holiday wil iedereen altijd naar buiten (behalve als het regent natuurlijk, dan is de IKEA favoriet). Na de wandeling zijn we nog naar de bioscoop gegaan. De bioscoop in Sutton is helaas dicht, maar Robert wist nog een bioscoop vlak bij de IKEA, een nieuw complex met groot parkeerterrein (waarschijnlijk de reden dat de bioscoop hier dicht is). We hebben er Harry Potter deel vijf gezien, die mij niet tegenviel, ik vond de film eigenlijk beter dan het veel te naargeestige boek.

Vanochtend ben ik weer aan het werk gegaan. De meeste collega’s waren weer terug van vakantie, dus het was opeens een stuk drukker in het kantoor en op het lab. Niet iedereen bleek een fijne vakantie gehad te hebben. Reem, mijn Iraakse collega, kreeg vlak voor haar vakantie het bericht dat een neef waarmee ze veel contact had, was omgekomen bij een aanslag in Bagdad. Tijdens haar vakantie in Jordanië had ze gehoopt familie uit Irak te zien, maar die bleken het land niet uit te kunnen. Vervolgens kwam een paar weken later het bericht dat haar zwager in Irak was doodgeschoten. De oorlog in Irak komt opeens heel dichtbij zo. Ik heb het erg met haar te doen. De man van een andere collega, Olga, heeft van het begin tot het einde van haar vakantie (ze was niet weg, maar gewoon thuis) in het ziekenhuis gelegen met een geinfecteerde operatiewond, ze is alleen maar bezig geweest met het naar het ziekenhuis rijden. Twee collega’s met wallen onder de ogen dus. Het deed me wel weer beseffen dat een leuke vakantie niet vanzelfsprekend is en dat ik dit jaar heel gezegend ben geweest met twee heerlijke vakanties en nog een derde in het vooruitzicht.

Volgende keer meer

groeten
Dorine

wetlands

By dorine on August 25th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on wetlands

Hallo allemaal,

De afgelopen week was het grijs en grauw (in combinatie met nat en koud) in Londen. Niemand van mijn collega’s geloofde me dan ook toen ik voorspelde dat het weekend prachtig zou worden (ik houd de weersvoorspellingen goed bij). Op vrijdagmiddag was het nog steeds volledig bewolkt, dus ik begon me zo langzamerhand ook af te vragen of de BBC wel gelijk had met haar voorspellingen. Een uur later was echter alle bewolking verdwenen en kwam eindelijk de zon tevoorschijn (die vervolgens heel snel achter de horizon verdween). Een goed begin van een lang weekend.

Vanochtend werd ik wakker van een uitbundig schijnende zon. Eén van mijn favoriete manieren om op zaterdagochtend wakker te worden, mijn andere favoriete manier is met harde wind en stromende regen, waarbij ik me omdraai en weer in slaap val. Nu was ik er snel uit. Na het zaterdagochtend rondje winkels (of beter gezegd, fruitkraam en supermarkt) had ik om twaalf uur met Steffen afgesproken. Samen zijn we naar the London Wetlands Centre gegaan, een plassengebied midden in Londen waar veel wilde en minder wilde vogels rondzwemmen en vliegen.

wetlands_klein.JPG

Een oase van rust niet eens zover bij het centrum van Londen vandaan. Helaas werd de rust wel regelmatig verstoord door vliegtuigen, net als Kew Gardens ligt het onder de aanvliegroute naar Heathrow. Eerst kwamen we door wat gedeeltes waar half wilde (volgens mij gekortwiekte) vogels rondzwommen.

zwarte_zwanen_klein.JPG

Al vrij snel kwamen we in een wereld van rietkragen, plassen en meren. Het deed mij sterk denken aan de biesbosch, al is het daar nog wel ietsje ruiger. Overal zwommen vogels rond, al konden we in het water niet echt bijzondere soorten ontdekken. Er waren heel veel zwanen, blauwe reigers en eendachtigen. Ook de insekten waren alom vertegenwoordigd, er vlogen erg veel libelles rond (uiteraard volkomen onfotografeerbaar), er zongen en sprongen sprinkhanen en de bijen zoemden rond in de uitbundig bloeiende rietkragen. Als je vlakbij een poeltje ging zitten, kon je overal kikkers zien zitten in de zon.

kikkers_klein.JPG

Er waren zo’n zes observatiehutten in het park, waar je de vogels ongezien kon bekijken. Eén hut was zelfs drie verdiepingen hoog, waardoor je een prachtig uitzicht had over de meren. Mijn verrekijker heeft weer eens dienst gedaan, al is het me niet gelukt om zeldzame vogels zoals de roerdomp te vinden. Wel kwam er, toen we langs het water liepen opeens een blauw met bruine bliksemschicht voorbij. Die bliksemschicht was zo vriendelijk om even op een paaltje aan de overkant van het meer neer te strijken, zodat we met behulp van Steffens telelens (verrekijker was niet bij de hand) hem toch echt als ijsvogel konden identificeren. Toen we hem even later vanuit de schuilhut nog van veel dichterbij voorbij zagen vliegen, was er geen twijfel meer mogelijk. In totaal hebben we hem drie keer voorbij zien komen, heel bijzonder.

We waren om één uur aangekomen in het park en tegen zessen zaten we nog steeds in één van de observatiehutten. Omdat het park dicht leek te gaan (er was nog wel een zeer posh huwelijksfeest aan de gang) zijn we ook maar vertrokken. Het was in ieder geval een zeer welbestede middag met ontzettend mooi weer.

Ons oorspronkelijke plan was om nog een bezoek te gaan brengen aan de bioscoop, maar in Clapham (waar we over moesten stappen) konden we er geen vinden, en in Sutton is de bioscoop helaas gesloten (ik hoop dat dat niet zo blijft, het was bijzonder handig om een bioscoop op twintig minuten lopen van huis te hebben). Daarom hebben we maar een hapje gegeten, in een Vietnamees restaurantje in Clapham. Voor nog geen 10 pond hebben we zeer uitgebreid en lekker gegeten.

Uiteraard heb ik erg veel foto’s gemaakt in de Wetlands. Een kleine selectie kun je vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine

woensdag

By dorine on August 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal,

Het blijft rustig hier op deze blog. Er gebeurt deze dagen niet zo heel veel hier in Sutton. Vorige week was druk, met een proms concert in de Albert Hall, een etentje bij de Thai ter gelegenheid van het vertrek van Boo (ze was gisteren nog niet bevallen) en afgelopen donderdag een barbeque bij Thea ter gelegenheid van het vertrek van Albertha.

Afgelopen weekend heb ik een beetje lamlendig op de bank gehangen, ik had flinke hoofdpijn en heb me behalve voor de boodschappen niet buiten de deur gewaagd. Het weer was er ook niet naar overigens: continu regen. De hoofdpijn is inmiddels weg (op maandag uiteraard, precies als je weer moet werken) maar met het weer wil het nog niet echt vlotten. Ik ben deze week ‘s ochtends al twee keer in regenpak vertrokken. Vandaag was het echt bar en boos. Heel veel wind (gelukkig had ik die bergop in mijn rug), regen en een weinig zomerse temperatuur. Uiteraard was het precies deze dagen hoog tijd om te wassen, dus mijn hele slaapkamer hangt nu vol was die niet droog wil worden. Ik zou van alle ellende bijna de verwarming aandoen, het is dat het augustus is… De weersvoorspellingen zijn gelukkig hoopgevend, dus misschien is mijn was komend weekend eindelijk droog…

Omdat ik verder niets te vermelden heb, heb ik nog wat fotolinkjes. Marieke heeft (eindelijk) foto’s van onze vakantie in het noorden van Engeland op haar fotosite geplaatst, van the Lake District en de Yorkshire Dales. Ook Hessel heeft foto’s van ons weekend Stockholm online gezet, die kun je hier bekijken. Tenslotte heb ik zelf ook nog een paar foto’s van het weekend dat mijn ouders hier waren in mijn fotoalbum gezet.

groeten
Dorine

proms

By dorine on August 15th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on proms

Hallo allemaal,

Ik kwam er zojuist achter dat ik afgelopen anderhalve week ernstig in gebreke ben gebleven met het bijhouden van mijn blog. Er was overigens niet veel tijd om er ook maar iets aan te doen. Afgelopen weekend waren mijn ouders op visite, in de post hieronder kun je daarover meer lezen.

Maandagavond heb ik voornamelijk besteed aan het Franciscaans Jongerentreffen, ik doe nog steeds zijdelings mee met de organisatie en moest hoognodig eens beginnen met het schrijven van een aantal dingen die ik had toegezegd. Gisteravond ben ik weer naar de BBC proms in de Royal Albert Hall, met Steffen en mijn collega’s Richard, Ola en Rachael. Net als vorige keer was het een fantastisch concert. De muziek was deze keer wel heel anders, geen oude veertigstemmige muziek, maar veel nieuwere, jazz-achtige muziek. De componisten: Stavinsky (Petrushka), Bernstein (Three Dance Episodes) en Gershwin (Rhapsody in Blue). Het laatste stuk was een absoluut hoogtepunt. De piano werd bespeeld door de blinde amerikaanse jazzpianist Marcus Roberts. Tijdens het stuk had hij een aantal hele goede improvisaties, waaraan ook zijn band (plukbas en drums) meedeed. Ik heb van begin tot einde kippevel gehad. Ook het orkest was erg goed, the Scottish Symphony Orchestra. Ook de anderen waren heel enthousiast. Een heel goed bestede avond dus.

Inmiddels zit ik mijn blog even bij te werken op mijn werk, want vanavond is mijn tijd ook al goed gevuld, we gaan zo uit eten omdat mijn collega Boo binnenkort weggaat (of beter gezegd, bevalt, ze is heel erg zwanger). Daarover later misschien meer

groeten
Dorine

woensdag

By dorine on August 15th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend zijn mijn ouders hier geweest. Op vrijdag aan het eind van de middag kwamen ze aan. De avond hebben we benut om te koken, lekker te eten en heerlijk bij te praten, ik had ze al sinds begin mei niet meer gezien. Ook al bellen en skypen we veel, het is toch heel fijn om elkaar weer even in levende lijve te zien. Ook waren er de nodige vakantiefoto’s te bekijken.

Omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet slecht waren, waren we al op tijd op. We zijn met de bus naar Reigate, een plaatsje ten zuiden van Sutton gegaan. Rond elf uur kwamen we aan. We hebben eerst een kopje koffie op het recreatieterrein van Reigate Hill gedronken en daarna zijn we gaan wandelen op de North Downs Way. Ik had dit traject al eens eerder gelopen, maar dan vroeg in het voorjaar. Nu was het hoogzomer en de natuur was heel anders. Alle sleutelbloemen, bluebells en andere voorjaarsbloemen waren totaal verdwenen, in plaats daarvan vonden we typische zomerbloemen zoals wilgenroosjes en wilde tijm. Ook heb ik nog 1 orchidee gespot, het wordt inmiddels eigenlijk te laat in het jaar voor orchideeen. Het was een heerlijke wandeling, met prachtig weer, zo’n 23 graden en veel zon, met ook nog een aangenaam windje. We zijn naar Boxhill gelopen. Bovenop Boxhill was het vreselijk druk, half Londen lag daar te recreeeren, en gezien het grote gehalte aan teenslippers en naaldhakken vermoed ik ook dat half londen met de auto Boxhill op is gereden en twee stappen heeft gedaan om op het grasveld terecht te komen. Ik prefereer toch het wandelen. Na even gezeten te hebben, zijn we via het zeer steile (trapsgewijze) pad Boxhill afgedaald. Hierna hebben we nog even rondgekeken in de buurt van Westhumble, het dorpje bij Boxhill, omdat we net onze trein hadden gemist. Rond half vijf zaten we vermoeid (we hebben zo’n 15 km gelopen, met redelijk was stijgen en dalen) weer in de trein. Na thuis even op adem te zijn gekomen, zijn we naar het centrum gelopen om daar een hapje te eten. We hebben het nieuwe cypriotische restaurant uitgeprobeerd, en dat beviel heel goed.

De volgende ochtend zijn we met z’n allen naar de kerk geweest. Ik had geen dienst of andere verplichtingen, dus ik kon eens lekker relaxed in de kerk zitten. Na een mooie dienst en een lange koffiedrinksessie hebben we een lift van Henk en Hylkje (de dominee en zijn vrouw) gekregen naar Kew Gardens. Daar hebben we eerst even op een bankje genoten van het mooie weer en de prachtige kleuren (en ook van een sandwich). Hierna hebben we een flink stuk rondgelopen door de tuinen. Er staat nog steeds heel veel in bloei, al vond ik de tuinen drie weken geleden er iets beter bij staan. Het is sindsdien een paar keer goed warm geweest, dus dat zal de tuinen niet ten goede zijn gekomen. Terug in Sutton hebben we lekker gegeten bij 1 van de plaatselijke Italianen.

Op maandagochtend zijn mijn ouders na een geslaagd weekend weer terug naar huis gegaan, en voor mij begon er weer een drukke werkweek. Ik heb een aantal foto’s gemaakt dit weekend, maar ik heb nog geen kans gehad om ze te bekijken, hopelijk kan ik ze binnenkort alsnog plaatsen in mijn fotoalbum

groeten
Dorine

eindelijk zomer

By dorine on August 5th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on eindelijk zomer

Hallo allemaal,

Het is zover! De eerste zomerse dagen zijn een feit hier in Sutton! Gisteren was een prachtige dag, zo’n 25 graden met een felblauwe lucht en felle zon. Heerlijk weer dat een goed excuus is om het huis niet schoon te maken, maar in de tuin te gaan zitten. Heerlijk dat ik gewoon twee trappen af kan lopen om buiten te zitten. ‘s Ochtends heb ik boodschappen gedaan en een lang uitgesteld bezoek aan de opticien gebracht, ik heb grote problemen met scheurende lenzen, dus ik wil weer een goede bril op sterkte voor als mijn volgende lens scheurt en dan al mijn reservelenzen op zijn. Hierna heb ik me in de tuin geinstalleerd in een campingstoel met lunch, fruit, veel water, veel zonnebrandolie en een goed boek. Afwisselend in zon en schaduw heb ik me daar ruim zeven uur vermaakt. Vervolgens is het boek uitgelezen op de bank.

Vanochtend had ik dienst in de kerk, dus ik zat al vroeg in de trein. We hadden een gastpredikant, een dominee die een aantal jaren in de Nederlandse kerk in Parijs heeft gestaan. Hij had een geweldige preek over hooglied, waar zelfs de meest conservatieve kerkgangers zeer lovend over spraken. Een hele mooie dienst dus, waarbij de organiste ook nog een duit in het zakje deed door prachtige franse muziek te spelen.

Na de dienst is Albertha met mij meegekomen. Over twee weken gaat ze definitief terug naar Nederland en ze was nog altijd niet bij mij thuis geweest. Het huis leek nergens naar, omdat ik niet had opgeruimd, maar het was toch heel gezellig. We hebben voornamelijk binnen gezeten, wat buiten in de zon was het niet te harden en op de enige schaduwplaats in de tuin regent het stukjes onrijpe walnoot, de walnotenboom wordt op het moment geplunderd door eekhoorns en de beesten hebben de vervelende gewoonte de gekaapte noten precies boven je hoofd op te eten, en daarbij het afval naar beneden te gooien. Over beesten gesproken, meneer vos heeft zojuist ook weer een bezoek gebracht aan de tuin, ik zie mijn vosjes nu heel regelmatig dus het lijkt erop dat ondanks alle pogingen van de benedenbuurvrouw om onze niet-zelfgekozen huisdieren weg te krijgen, meneer en mevrouw zich definitief gevestigd hebben in de wildernis van de tuin van de achterburen. Dat het gat in de schutting gemaakt is is geen probleem, meneer en mevrouw springen inmiddels met het grootste gemak over de schutting heen (en de schutting is 1 meter 80 hoog).

Albertha is naar huis en ik ben druk bezig om het huis te laten afkoelen. Morgen schijnt de temperatuur flink te gaan zakken, heel prettig dat het mooie weer in het weekend viel al had het vandaag een paar graadjes minder gemogen (ben Nederlander, ik moet altijd wat te klagen hebben over het weer).

groeten
Dorine

weer thuis

By dorine on August 1st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on weer thuis

Hallo allemaal,

Vanaf afgelopen donderdag ben ik voor een lang weekend met Hessel naar Stockholm geweest. Het was een heerlijke korte vakantie, waarover jullie meer kunnen lezen in de posts hieronder, die ik voor het gemak op de datum waarover de post gaat heb gezet.

Inmiddels heb ik alweer twee dagen gewerkt. Het is erg rustig, veel collega’s zijn met vakantie of ziek (er schijnt een virus te heersen). Een aantal spullen die ik voor mijn vakantie besteld had, bleken nog niet binnen te zijn, dus op het moment ben ik voornamelijk aan het lezen en aan het wachten.

Bij thuiskomst was het wel heel prettig om te ontdekken dat de zomer hier in Engeland eindelijk een beetje op gang lijkt te komen. We zijn weliswaar nog ver af van de hittegolven van vorig jaar juli, maar met zo’n 22 graden en veel zon is het niet onaangenaam. Nu maar hopen dat het weer voorlopig zo blijft!

groeten
Dorine