Chicago

By dorine on June 29th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Chicago

Hallo allemaal,

Eerder dit jaar hoorde ik dat ik twee presentaties mocht geven op het belangrijkste congres in ons vakgebied. Dat congres was eind juni, begin juli in Chicago. Op zaterdag heb ik me met Marta en Lara dus naar Heathrow begeven. De gevreesde rijen daar bleven uit, we vlogen gelukkig niet vanaf de gevreesde terminal 5. De vlucht was voorspoedig en acht uur later stonden we in Chicago. Ons hotel bleek een 47-verdiepingen tellende kolos midden in het centrum (op de winkelstraat!). Marta en ik hadden een kamer op de 43ste verdieping met geen vervelend uitzicht. Na een verkennende wandeling (met mij als gids, ik was al eerder in Chicago geweest, in 2005 ook voor een congres) hebben we echte amerikaanse biefstuk gegeten in een café. Amerikaanse porties zijn niet klein, we hebben dan ook stevig zitten eten.

Op zondag had het congres een klinische nascholingsdag die voor ons niet interessant was. Met Lara en Marta heb ik lekker cultureel gedaan, eerst naar het millenniumpark, een park met interessante architectuur, zoals deze “spiegelboon”

Ook het openluchtpodium was aardig om te zien

naar de Art Gallery (met een collectie schilderijen van europese meesters die zeer de moeite waard was) en daarna naar a Taste of Chicago, een openluchtfestival waar je de verschillende keukens van Chicago kon testen. Erg druk en duur, maar toch wel leuk om te zien. Hierna hebben we nog wat geshopt (combinatie van zwakke dollar en uitverkoop maakte dat zelfs ik flink meegedaan heb, ben een vest en spijkerbroek rijker). ‘s Avonds was er een welkomsreceptie van het congres waar er ook heerlijk eten werd geserveerd. Daar hebben we ook een aantal mensen ontmoet met wie we samenwerken, het was goed om ze weer te zien. Hierna zijn we naar een Jazzbar geweest (waar ik al eerder geweest bleek te zijn) waar erg goede muziek werd gespeeld.

Op maandag was de grote dag voor mij: om half tien ‘s ochtends mijn eerste presentatie (de congresdag was overigens al twee uur eerder begonnen), laat in de middag mijn tweede. Beide presentaties gingen goed, en ik kreeg geen lastige vragen. Het was voor het eerst dat ik op een echt internationaal congres mocht spreken, en dan meteen voor een publiek van zo’n 400 man. Spannend maar leuk, en een hele goede ervaring! De dag eindigde pas om half negen ‘s avonds, waarna ik een restaurant mocht kiezen. Het werd een italiaanse tapasbar waar we erg lekker hebben gegeten. Hierna hebben we nog wat gedronken in een pianobar, waar weer opvallend goede muziek werd gemaakt.

Op dinsdag was de druk er voor mij af, en kon ik rustig luisteren naar de presentaties van anderen. ‘s Avonds was er een gala op de pier van Chicago

Voor de gelegenheid hadden we ons mooi aangekleed. Na een staande receptie was er een heerlijk diner. Daarna werd er flink gedanst. Zelfs Chris deed mee, net als de mensen waarmee we samenwerken, een leuke manier om elkaar beter te leren kennen!

Woensdag was de laatste congresdag, waarop de vermoeidheid toesloeg. We hebben een paar sessies die niet interessant waren geskipt om wat te winkelen. ‘s Avonds zijn we met een hele ploeg naar een honkbalwedstrijd geweest, een beetje saai maar toch wel leuk om te zien. Uiteraard hebben we bier gedronken en hotdogs gegeten.

Op donderdag hebben we nog een architectuurrondvaart gedaan over de Chicago river

Qua architectuur is Chicago erg interessant, dit zijn flats aan de rivier.

Ook het hoogste gebouw van noord-Amerika staat in Chicago, de Seers Tower, hier met Marta, Lynley, Nathalie en Lara op de voorgrond. Na de rondvaart hebben we nog een beetje in het park rondgehangen en gewinkeld. Halverwege de middag ben ik met Marta en Chris naar het vliegveld gegaan, waar alles heel soepeltjes verliep. Zeven uur later en een nacht verder was ik weer in Engeland!

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on June 27th, 2008
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Nog even een kort berichtje voordat het hier weer een poosje stil wordt. Afgelopen weken is er niet veel bijzonders gebeurd. Ik had het druk op mijn werk, en ben ook flink bezig geweest met kerkenwerk. Straks ga ik weer een koffer inpakken, want komende week mag ik voor mijn werk naar Chicago, naar een congres over hersentumoren in kinderen. Aanstaande maandag heb ik daar twee presentaties, het is voor het eerst dat ik mag presenteren op een internationaal congres. Als ik volgende week terug kom uit amerika, is de pret nog niet over, want 1 dag later al mag ik op vakantie met Marieke, Paulien en Hessel. Daarover vast later meer.

groeten
Dorine

teken van leven

By dorine on June 11th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on teken van leven

Hallo allemaal,

Het is alweer een maand geleden dat ik deze site heb geupdate. Deze keer heb ik veel leuke dingen gedaan, en daarover zal ik komende tijd wat posts schrijven. Ik zal ook weer eens één en ander in mijn fotoalbum zetten, ik ben net druk bezig geweest met het verkleinen van een hoop foto’s

Het is nu woensdagmiddag één uur en ik zit thuis omdat ik gisteravond met mijn wasmachine een douche heb veroorzaakt in de keuken van de benedenburen. De loodgieter liet deze keer niet langer dan een paar uur op zich wachten, hij is nu bezig in de keuken. Zodra hij klaar is zal ik me weer naar mijn werk spoeden, waar nog een paar grote experimenten op me wachten. Waarschijnlijk heb ik dus geen tijd om alle foto’s nu te plaatsen, maar ik ga een begin maken!

Blijf de komende dagen deze site volgen want er volgen snel meer posts, waarschijnlijk netjes op datum gezet dus hieronder.

groeten
Dorine

Orchideeën

By dorine on June 7th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Orchideeën

Hallo allemaal,

Na een heerlijke week Iona bleef Fenneke nog een paar nachten bij me logeren. Omdat we niet erg veel behoefte hadden aan Londen na een week natuur, zijn we op zaterdag naar Boxhill gegaan, Robert was ook mee. Daar hebben we heerlijk rondgewandeld en ijs gegeten. Ook ben ik op orchideeenjacht gegaan, want op Boxhill groeien tenminste 12 verschillende soorten Orchideeën.

Uiteindelijk hebben we maar 1 soort gevonden, maar het was dan wel een prachtige bloem, de bijenorchis. Volgend jaar ga ik weer op zoek!

groeten
Dorine

de laatste volle dag

By dorine on June 5th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on de laatste volle dag

Hallo allemaal,

Op donderdagochtend was er weer een programmasessie, deze keer over keltische zegenbedes. Heel interessant, en leuk om ze te schrijven. De wolken hadden weer plaatsgemaakt voor zon, dus de tweede helft van de ochtend zijn we de oceaan weer ingedoken.

Ons strandje zag er prachtig maagdelijk uit toen we er aankwamen, alleen foto’s leken er gebaad te hebben. Dit veranderde snel toen wij een duik namen.

‘s Middags hebben we Dun-I, het hoogste punt van Iona, beklommen. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over west-schotland. De klim was overigens kort maar steil. Na het klimmen hebben we nog wat gestrandjut op het noordstrand, we hadden dingen nodig voor de tafelschikking van de communietafel voor de avonddienst. Teruggekomen hebben we deze ook meteen in orde gemaakt.

‘s avonds hadden we nog een evaluatiesessie en daarna de communiedienst, met een prachtige preek die ons liet nadenken over puffins (‘are puffins happy or sad’) en het in hokjes plaatsen van mensen.

Ook van deze dag staan er een paar foto’s in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine

rustige dag

By dorine on June 4th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on rustige dag

Hallo allemaal,

Na twee drukke dagen hebben we het op woensdag heerlijk rustig aangedaan. We hebben heerlijk in de zon gezeten op het terras ‘s ochtends

‘s Middags begon het zowaar een beetje te regenen, iets wat we nog niet hadden gezien op Iona. Een goede reden om de craftsroom eens te verkennen. Je kunt daar de gekste dingen in elkaar knutselen. Ik heb een zakje voor mijn MP3 speler genaaid en geborduurd. Anne heeft er een prachtige knuffel-puffin genaaid. Andere mensen waren aan het verven of kleien, er was echt vanalles te doen.

groeten
Dorine

pelgrimage

By dorine on June 3rd, 2008
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Dinsdag is altijd pelgrimage dag op Iona. Je loopt dan naar diverse historisch en religieus gezien belangrijke plaatsen op Iona, hoort wat er daar is gebeurd en zingt een lied. Je kunt kiezen tussen een on road (over de weg) en off road (dwars door de hei) pelgrimage. Wij kozen uiteraard voor het laatste.

We maakten stops bij het achtsteeeuwse keltische kruis st Martin’s Cross, de ruine van het augustinessen klooster (the nunnery), het enige kruispunt van Iona om uiteindelijk een wat langere stop te maken in de marmergroeve (marble quarry)

Hierna pelgrimeerden we verder naar één van de belangrijkste plekken van het eiland, st Columba’s bay. Dit is waar sint Columba eeuwen geleden in z’n bootje met monniken vanuit Ierland aankwam op Iona. Hier hebben we lekker geluncht en de kiezels op het strand bewonderd en verzameld.

Vanaf hier zijn we verder gelopen. Waar maandag de dag van de dieren was, was dinsdag de dag van de bloemen. We zijn diverse zeldzame planten tegengekomen zoals deze orchidee:

Ook veenpluis was overal te zien

Op de Machair, de grote grasvlakte alias schapenweiland alias golfbaan (met schapenpoep als extra moeilijkheidsfactor), stond een busje met thee en flapjacks klaar, een zeer welkome versnapering. Vanaf de Machair zijn we verder gelopen naar the Hermits cell, een zeer beschut plekje waar ooit een kluizenaar woonde, een bergtop vanwaar we de helft van het schotse eilandenrijk konden zien en uiteindelijk het kleine kapelletje op de begraafplaats. Een inspirerende wandeling!

Ook van de pelgrimage zijn er foto’s te vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine

naar Staffa

By dorine on June 2nd, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on naar Staffa

Hallo allemaal,

De maandagochtend begon met een sessie over keltische spiritualiteit. Heel interessant, en een vorm van christendom die mij enorm aanspreekt, met veel waardering voor schepping en natuur.

Van die schepping hebben we ‘s middags uitgebreid genoten. De trip naar Staffa was vorig jaar één van de hoogtepunten van de Iona-reis en nu was dat niet anders. Vroeg in de middag stapten we op de boot naar Staffa en al snel werden we getrakteerd op vele soorten zeevogels (aalscholvers, kuifaalscholvers, scholeksters, alken, zeekoeten en diverse soorten meeuwen). Ook het weer werkte mee, ruim boven de twintig graden met stralende zon. We konden in T-shirt over de oceaan varen.

Vorig jaar was Fingol’s cave het doel op Staffa, deze keer waren we toch met iets andere verwachtingen gekomen. We waren er namelijk in de periode van 6 weken dat puffins (papegaaiduikers) aan land komen om te broeden en jongen groot te brengen. De gids van de boot wees ons een plek waar we een grote kans hadden om puffins te zien. Hij meldde: “Puffins like people” want wij jagen hun vijanden, de zilvermeeuwen weg. En inderdaad na een minuutje of tien te hebben gelopen stonden we opeens oog in oog met een aantal vogeltjes met regenboogbekjes. Ze stonden even verbaasd te kijken, maar kwamen toen langzaam maar zeker dichterbij

Ze kwamen behoorlijk dichtbij! Hele grappige vogeltjes. We konden er geen genoeg van krijgen. Uiteindelijk gingen toch alle camera’s in een andere richting.

Er kwam namelijk een haai voorbijzwemmen! Geen kleintje ook, een europese reuzenhaai (basking shark), overigens planktonetend en dus volledig ongevaarlijk. Ook lag er beneden aan de rotsen op een steen een zoogdier te zonnen, dat bij nader inzien een zeeotter bleek te zijn (na uiteraard voor zeehond te zijn uitgescholden). Om het feest compleet te maken zagen we later op de boot ook nog een dwergvinvis in de verte duiken. Het was of we in een natuurfilm waren beland.

We zijn toch nog snel even naar Fingal’s cave gelopen, het is tenslotte een indrukwekkend natuurwonder. Hierna voeren we tussen de vogels door weer terug naar Iona.

Na deze wonderlijke middag zou je een rustige avond verwachten, maar het mocht niet zo zijn. Maandagavond is namelijk ceilidh avond, dus er moest flink schots gevolksdanst worden. Ik heb er geen foto’s van, ik was veel te druk met dansen. Een heerlijke afsluiter van een geweldige dag!

Uiteraard zijn er foto’s van deze dag te vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine

de eerste volle dag

By dorine on June 1st, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on de eerste volle dag

Hallo allemaal,

De eerste volle dag op Iona hebben we het rustig aangegaan. Na een mooie communieviering in de kerk hebben we lekker gegeten. Daarna zijn we het noordstrand gaan verkennen. Van vorig jaar wist ik nog dat er daar een hoop leuke schelpjes te vinden zijn. Die waren er dit jaar weer, dus we hebben heerlijk gesprokkeld. Hierna hebben we lekker gezongen en muziekgemaakt in de abbey.

groeten
Dorine