pelgrimage

By dorine on June 3rd, 2008
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Dinsdag is altijd pelgrimage dag op Iona. Je loopt dan naar diverse historisch en religieus gezien belangrijke plaatsen op Iona, hoort wat er daar is gebeurd en zingt een lied. Je kunt kiezen tussen een on road (over de weg) en off road (dwars door de hei) pelgrimage. Wij kozen uiteraard voor het laatste.

We maakten stops bij het achtsteeeuwse keltische kruis st Martin’s Cross, de ruine van het augustinessen klooster (the nunnery), het enige kruispunt van Iona om uiteindelijk een wat langere stop te maken in de marmergroeve (marble quarry)

Hierna pelgrimeerden we verder naar één van de belangrijkste plekken van het eiland, st Columba’s bay. Dit is waar sint Columba eeuwen geleden in z’n bootje met monniken vanuit Ierland aankwam op Iona. Hier hebben we lekker geluncht en de kiezels op het strand bewonderd en verzameld.

Vanaf hier zijn we verder gelopen. Waar maandag de dag van de dieren was, was dinsdag de dag van de bloemen. We zijn diverse zeldzame planten tegengekomen zoals deze orchidee:

Ook veenpluis was overal te zien

Op de Machair, de grote grasvlakte alias schapenweiland alias golfbaan (met schapenpoep als extra moeilijkheidsfactor), stond een busje met thee en flapjacks klaar, een zeer welkome versnapering. Vanaf de Machair zijn we verder gelopen naar the Hermits cell, een zeer beschut plekje waar ooit een kluizenaar woonde, een bergtop vanwaar we de helft van het schotse eilandenrijk konden zien en uiteindelijk het kleine kapelletje op de begraafplaats. Een inspirerende wandeling!

Ook van de pelgrimage zijn er foto’s te vinden in mijn fotoalbum.

groeten
DorineBy Fenneke on 13-06-08 20:49

Was je toch bijna de heel mooie taize dienst vergeten…

Waarin jullie toch wel voor een overvolle kapel heel mooi hebben gespeeld en gezongen!