donderdag

By dorine on August 31st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Ik ben gisteren zowaar vergeten iets te schrijven hier! Ik had dan ook een hele drukke werkdag overdag waarbij ik echt van de ene proef naar de andere moest rennen. Ook thuis moest ik nog redelijk wat doen in huis om het in enigszins fatsoenlijke staat achter te kunnen laten.

Vandaag was rustiger, zeker ook omdat ik het zekere voor het onzekere had genomen en al om half acht vanochtend was begonnen. Ik bleek mijn proeven iets te ruim gepland te hebben, dus om elf uur was ik al klaar met labwerk. Helaas waren de resultaten niet erg bevredigend. Een paar weken geleden heb ik redelijk wat geschreven over een proef die besmet was met vreemd DNA. Vorige week bleek, na de proef een aantal weken niet gedaan te hebben, dat de besmetting verdwenen was (het even laten rusten van zo’n proef is vaak de beste manier om het probleem op te lossen). Tot nu toe had ik de proef alleen maar op testmonsters gedaan, maar gisteren heb ik eindelijk de monsters waar het ons om gaat tevoorschijn gehaald. Vanochtend kreeg ik de uitslag en toen bleek dat de kwaliteit van de monsters (die al even in de vriezer stonden) waarschijnlijk zo slecht is dat de proef daardoor nagenoeg is mislukt. Helaas. Ik ben al een paar weken aan het nadenken om het mutante DNA/RNA/eiwit op een andere manier op te sporen en daar ga ik nu volgende week maar eens mee aan de slag.

Verder heb ik me deze week flink ingelezen op de nieuwe wet in Engeland over het opslaan van menselijk weefsel. Die wet wordt morgen van kracht en er verandert nogal wat tenopzichte van hiervoor en zeker ten opzichte van de wetgeving in Nederland die ik gewend was. Vandaag hebben we ook nog een bijeenkomst gehad waarop alles nog eens uitgelegd is. Het komt er voornamelijk op neer dat we monsters die vanaf 1 september worden afgenomen voor de diagnostiek (het onder de microscoop bekijken wat voor soort tumor een bepaalde patient heeft), en die daarna worden opgeslagen in het archief van de patholoog, niet meer zonder toestemming van die patient uit dat archief gehaald mogen worden. Tot nu toe was dat wel zo, omdat het om hele kleine stukjes weefsel ging. Dit betekent in praktijk dat we nu toestemmingsformulieren moeten gaan sturen naar de ziekenhuizen waar onze monsters vandaan komen. Dit is wat meer werk, maar het is wel goed denk ik. Een aantal jaren geleden was het ook in Nederland groot nieuws dat een Nederlandse chirurg zonder toestemming van de ouders, hersenen van overleden kinderen verwijderd en opgeslagen had. Deze hele wet is naar aanleiding van dit incident gekomen.

Verder kwam vandaag ook het nieuws dat vanaf morgen mijn bureau op mijn werk vergeven is aan iemand van een andere afdeling. Ik wist dat dat vroeg of laat ging gebeuren, maar we dachten dat het wel november zou worden en dat er dan ergens anders op de afdeling wel weer een bureau vrij zou zijn. Helaas werd vandaag (lekker op tijd) gemeld dat er morgen op die afdeling een nieuwe persoon gaat beginnen, die mijn bureau gaat krijgen. Natuurlijk is mijn baas meteen flink gaan onderhandelen en het resultaat is dat onze afdeling een klein kamertje aan de andere afdeling geeft waar die nieuwe persoon en ook mijn buurvrouw (van dezelfde afdeling) heen verhuizen. Dat kan echter niet op stel en sprong, dus moet ik mijn bureau compleet ontruimen en mijn spullen tijdelijk neerzetten op het bureau van een collega die op vakantie is. Over ongeveer een week verhuizen dan die nieuwe persoon en mijn buurvrouw naar het andere kamertje en kan ik mijn eigen bureau weer inruimen. Naast mij krijg ik dan de postdoc van onze afdeling die in het andere kamertje huist. Dat is geen slechte ruil, want mijn huidige buurvrouw is van het type dat nooit groet, minimaal twee uur per dag aan de telefoon hangt en boterhammen met stinkvis eet achter haar bureau (ik lust best vis, maar als ik net gegeten heb, zit ik niet graag in een vislucht, bovendien, we hebben een prachtige kantine beneden). Richard, de postdoc die er straks komt, is een beetje een wereldvreemd figuur, maar ik kan goed met hem overweg. Helaas blijft de buurman aan de andere kant, of beter gezegd, de enorme laserprinter van de afdeling die veel lawaai maakt (en vermoedelijk ozon uitstoot) wel op zijn plek.

Nu ga ik snel mijn bureau ontruimen en mijn computer ontkoppelen en dan vertrek ik over een uur richting Nederland!

groeten
Dorine

dinsdag

By dorine on August 29th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on dinsdag

Hallo allemaal,

Vandaag de eerste dag van een kort werkweekje, over 48 uur zit ik al in het vliegtuig op weg naar Nederland, best een raar idee. Op mijn werk was er vandaag weinig bijzonders, behalve dan misschien het feit dat mijn cellen nog steeds leven! Ook de cellen die ik voor een collega verzorg doen het nog prima, het kan dus wel! Thuis ben ik druk bezig met het huis een beetje aan kant te krijgen. Ik ben flink aan het wassen en merk nu goed dat het buiten veel vochtiger is dan een maand geleden, na 24 uur was mijn was nog steeds niet droog. Dat wordt dus zometeen, als er weer een was de machine uitkomt, woekeren met de ruimte op het wasrek.

Dat was het wel weer voor vandaag,

groeten
Dorine

Paulien op visite

By dorine on August 28th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Paulien op visite

Hallo allemaal,

Na een aantal dagen stilte ben ik vandaag weer achter de computer geklommen. Afgelopen dagen heeft Paulien hier gelogeerd.

Paulien kwam op vrijdag aan. Daarvoor had ik eerst een hele drukke dag omdat ik veel proeven had gepland. Ook had ik beloofd op de cellen van een collega te passen en toen ik die ging verzorgen, een uur voordat ik wegmoest, bleek dat die collega een bepaalde stof was vergeten te ontdooien. Dat werd dus haasten op het eind. Ook had ik corvee samen met een andere collega, maar die was ziek thuis, ze heeft wel heel netjes een mailtje met verontschuldigingen gestuurd. Ze stelde voor om het dinsdag te doen, maar een aantal corveeklussen bleken echt niet langer te kunnen wachten, dus ben ik alleen aan de slag gegaan met het legen van prullebakken enz.

Om half vijf ben ik met een noodgang de heuvel afgereden naar het station waar Paulien al stond te wachten. We zijn naar mijn huis gegaan en hebben gezellig bijgekletst. De afhaalindier had voor ons gekookt. Daarna hebben we Sutton nog een beetje bekeken en boodschappen gedaan voor de rest van het weekend.

Op zaterdagochtend hebben we de trein gepakt naar Londen. Paulien had een heel verlanglijstje met zeldzame CD’s, DVD’s en boeken, dus zijn we allemaal winkeltjes afgegaan door heel Londen. Eerst zijn we naar noord-Londen gegaan naar een boekwinkel die gespecialiseerd is in Science Fiction en Fantasy, het genre waar Paulien erg van houdt. Helaas hadden ze daar het boek wat ze zocht niet. Hierna zijn we naar Greenwich gegaan om daar in een antiquariaatje rond te gaan snuffelen. Daar hadden ze heel veel dingen en ik heb me aardig in moeten houden, maar uiteindelijk heb ik alleen een engelse versie van de capitool reisgids van Londen voor 1 pond gekocht. Paulien heeft hier ook wel wat gevonden. Natuurlijk moesten we in Greenwich even een bezoekje aan de Greenwich meridiaan brengen, we vonden zowaar een plekje met lijn en zonder toeristen om een foto te maken. Ook hebben we weer genoten van het uitzicht op de heuvel. In Maritiem Greenwich zijn we nog in een gewone boekhandel geweest waar Paulien ook flink ingeslagen heeft (en ik heb me weer bijzonder beheerst). Hierna zijn we teruggegaan naar het Centrum. Daar hebben we rondgesnuffeld in een andere winkel gespecialiseerd in Science Fiction en Fantasy produkten.

Hierna hadden we wel genoeg boekwinkels gezien, dus zijn we even cultuur gaan happen. Paulien had ergens gelezen dat het complete werk van Rembrandt op het moment in Nederland zou hangen, dus dat wilde ik graag ontkrachten. In de National Gallery hebben we dus een stuk of vijftien Rembrandts bekeken. Ook hebben we snel nog even Leonardo da Vinci meegepakt. Veel tijd hadden we niet want de Gallery ging al snel dicht. Hierna hebben we snel even gesnackt want we hadden ‘s avonds ook nog grote plannen.

Om een uur of zeven hebben we ons gemeld bij de kassa van het Lyceum theater. Ik had kaartjes besteld voor de Lion King musical, maar die waren niet bezorgd, dus we moesten ons op tijd melden bij de kassa om ze alsnog te krijgen. Dat ging allemaal redelijk vlot en al snel zaten we in de zaal. Het lyceum theater is een heel ander theater dan waar ik twee weken geleden met Renske en Gijs was. Dit theater was nog in volle glorie, met overal beeldhouwwerk, rood pluche en rijk beschilderde plafonds. De musical zelf was fantastisch, fantastische effecten, prachtige kostuums, mooie muziek. Ik heb echt genoten. Paulien zeker ook. Ze is een grote fan van de Lion King (en leeuwen in het algemeen) en wilde de musical nog erg graag een keer in het Engels zien. Na drie uur spektakel stonden we weer buiten en hebben we ons naar huis begeven.

Op zaterdagochtend scheen er een prachtig zonnetje dus zijn we gaan wandelen in Londen. We hadden gekozen voor een gedeelte waar ik ook nog nooit geweest was, Hampstead. In de lonely planet reisgids die ik hier had liggen stond een mooie wandeling door de parken hier. Helaas bleek dat de metro naar het metrostation waar we heen moesten niet reed, dus we hebben het laatste stuk bovenin een rode dubbeldekkerbus gedaan. In Hampstead hebben we eerst gelopen door het Waterlow park, een mooi rustig park.

Hierna kwamen we bij Highgate Cemetery, een Victoriaanse begraafplaats. Ik was al door een aantal mensen getipt dat ik hier moest gaan kijken, dus dat hebben we gedaan. De begraafplaats is geopend in 1839 en heeft twee delen, een oostelijk en een westelijk deel. Op het oostelijk deel mag je vrij rondlopen, maar het westelijk deel mag je alleen in onder begeleiding van een gids. Toevallig zou er binnen tien minuten een rondleiding beginnen toen wij aankwamen, dus daar hebben we ons maar bij aangesloten.

Het was alsof we terechtkwamen in een sprookjesbos, alleen dan een sprookjesbos zonder de tienduizend bezoekers van de efteling, maar in plaats daarvan een intense rust. Overal stonden victoriaanse grafmonumenten, meestal gedeeltelijk overwoekerd door klimop, want de natuur mag vrij zijn gang gaan op de begraafplaats. Tijdens de rondleiding was het voornamelijk zonnig en daardoor viel er tussen de bomen door vaak een prachtig licht op de grafstenen. Ook was er de heerlijke geur van een bos waar het een dag eerder geregeld heeft, maar waar nu de zon schijnt. Op de begraafplaats was er onder andere een galerij met een egyptische ingang en een verdiepte circel grafkamers rond een eeuwenoude cedarboom. Dit was allemaal prachtig om te zien. De gids vertelde wat over een aantal graven en de personen die erin lagen, onder andere over een bokser die in de Victoriaanse tijd zeer bekend en geliefd was in londen. Naar zijn begrafenis waren honderdduizend mensen gekomen, de begrafenisstoet reikte tot in Londen Centrum. Nu stond zijn graf midden in het bos, half overwoekerd door planten en vergeten door bijna iedereen. We hebben echt genoten van de rondleiding en van de rust op de begraafplaats.

Hierna hebben we nog wat rondgelopen op het oostelijk deel, waar onder andere Karl Marx ligt begraven. Dit deel lijkt veel meer op een begraafplaats zoals we die in Nederland kennen, niet op een bos vol met vergeten graven, zoals het westelijk deel. Bij het grafmonument van Karl Marx lagen verse bloemen, hij heeft nog altijd navolgers.

Na een lunch tussen de grafstenen zijn we verder gegaan met onze wandeling. Die leidde ons naar Hampstead heat, een enorm park met middenin Parliament Hill, een heuvel vanwaar we een schitterend uitzicht hadden over het centrum van Londen. Na vier keer Greenwich was het leuk om het nu eens vanaf de andere kant (het noorden) te zien. We hebben hier heerlijk een poos in het zonnetje gelegen. Hierna zijn we weer de bebouwing ingelopen. Hampstead is net een dorp ergens op het platteland, je hebt totaal niet door dat je in Londen bent. Zo loop je door een lieflijk straatje met met klimop begroeide cottages, en zo sta je op het metrostation.

Vanaf het metrostation zijn we teruggegaan naar Londen Centrum. Paulien wilde graag de towerbridge en de tower nog eens zien, dus daar hebben we een rondje gelopen en op een terrasje naast de tower hebben we nog wat gedronken. Ook wilde Paulien graag naar de speakerscorner in Hyde Park. Dit is de enige plek in Londen waar mensen op een zeepkistje kunnen gaan staan en hun verhaal houden, zonder vergunning. Ik was er ook nog niet geweest. Vandaag de dag blijkt de speakerscorner bevolkt te zijn door mannen in witte gewaden met lange zwarte baarden die redelijk extremistische verhalen verkondingen. We hadden het daar dus snel gezien, hebben een ijsje gekocht en hebben dat lekker in het zonnetje opgegeten.

Vervolgens zijn we Hyde park in de lengte helemaal doorgelopen. Onderweg kwamen we onder andere langs het Paviljoen van Rem Koolhaas, dat daar tijdelijk is neergezet. Natuurlijk hebben we daar even ingezeten. Mijn doel was Kensington Palace, maar ik bleek toch een beetje afgedwaald want we kwamen opeens uit bij het Albert Memorial en de Royal Albert Hall. Albert was de man van Koningin Victoria (die regeerde van 1837-1901, als het over victoriaans dit of dat heb bedoel ik bebouwen of andere monumenten uit deze tijd). Het was een heel bescheiden man en hij wilde eigenlijk helemaal geen monument. Uiteindelijk is er een enorme victoriaanse toren met enorm veel goud en franje neergezet. De lonely planet beschreef het zo: this memorial is as over the top as its subject was humble. Hij zal zich waarschijnlijk wel omgedraaid hebben in zijn graf. Hierna zijn we teruggegaan naar Sutton waar we nog lekker een pasta hebben gegeten bij mijn favoriete italiaan.

Vanochtend hebben we ons wederom richting Londen begeven, om aldaar eens goed te gaan grasduinen in de twee enorme CD-zaken op Oxford street. Paulien heeft heel wat gevonden en ook ik heb mijn klassieke muziek collectie wat uitgebreid met de vier jaargetijden van Vivaldi en een CD met koorwerken van de vroege zeventiende eeuwse componist Tomkins, die ik nog kende uit mijn blokfluitensemble tijd. Hierna hebben we nog wat rondgestruind door het British Museum. Ik wilde graag naar de europese afdeling om prehistorische, keltische en middeleeuwse voorwerpen te zien, maar een gedeelte van de afdeling bleek dicht (o.a. het beroemde veenlijk the Lindow Man was niet te zien). De rest van de afdeling was een zootje. Dingen uit verschillende tijden en van verschillende plaatsen stonden totaal door elkaar, waardoor het verhaal niet echt te volgen was. We hadden het dus al redelijk snel gezien en hebben op het binnenplein nog lekker wat gedronken.

Hierna heb ik Paulien naar station Kings Cross gebracht. Daar hebben we nog even wat Harry Potter bedevaartsplaatsen bekeken. Vervolgens hebben we afscheid genomen en is Paulien met de trein naar Luton airport gegaan. Ik ben snel teruggegaan naar huis want ik was heel moe. Toch moest er thuis nog wel wat gedaan worden want donderdagavond ga ik naar Nederland en voor die tijd moeten er nog vier wassen gedraaid, gedroogd en gestreken zijn. Inmiddels hangen er twee aan het rek. Morgen nog twee en dan kan woensdag alles in mijn koffer.

Ik ga er een eind aan breien want het is volgens mij weer een hele lange post geworden. Ik heb foto’s van Highgate Cemetery en Hyde Park in mijn fotoalbum geplaatst. Omdat er al genoeg foto’s van familie en vrienden voor de towerbridge, tower, bigben en westminster abbey staan, heb ik die maar weggelaten.

Tot de volgende keer

groeten
Dorine

donderdag

By dorine on August 24th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik lekker de hele dag op het lab gewerkt. Veel voorbereidend werk, weinig resultaten, maar het lijkt er nu wel op dat mijn cellen gaan blijven leven. Morgen nog één dag werken en dan heb ik een lang weekend. Het is een bank holiday weekend, maandag is landelijk een vrije dag. Dat komt goed uit, want morgenmiddag staat Paulien op station Sutton. Ze blijft tot en met maandag. Het wordt vast weer een heel leuk weekend, en zoals jullie inmiddels wel gewend zijn als ik visite heb, komen er waarschijnlijk geen posts dit weekend.

groeten
Dorine

nat

By dorine on August 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on nat

Hallo allemaal,

Het hoost hier! Het is voor het eerst dat ik hier ben dat het echt hard regent. Het is buiten de laatste week een stuk groener geworden, de bruine vlekken in de gazonnetjes beginnen te verdwijnen. De notenboom in de tuin van de buren is inmiddels nootloos. Drie weken terug hing hij nog tjokvol noten, maar die zijn deskundig door de eekhoorns verwijderd. Die eekhoorns zijn inmiddels verhuisd naar de diverse kastanjebomen hier in de buurt, want zelfs door stekels op kastanjebolsters worden ze niet afgeschrikt.

Op mijn werk gaat alles zijn gangetje. De cellen die ik vorige week in kweek had gezet zijn allemaal morsdood. In het medium (de vloeistof waarin de cellen worden gekweekt) dreven vandaag allemaal kleine dingetjes, vermoedelijk bacteriën. Ik heb alles dus maar weggegooid, anders is er kans dat ik de cellen van mijn collega’s besmet. Gisteren heb ik opnieuw een buisje met cellen in kweek gezet. Daarvoor heb ik nieuw medium gebruikt dat ik ook nog eens extra steriel heb behandeld. Vanochtend zagen die cellen er goed uit, ik hoop dat het nu wel goed gaat! Verder is het op mijn werk niet vreselijk druk.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

cellen dood

By dorine on August 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on cellen dood

Hallo allemaal,

Vandaag begon weer een nieuwe werkweek. Vorige week donderdag had ik kankercellen in kweek gezet, voor het eerst op dit lab. Vanochtend heb ik me natuurlijk meteen naar het celkweeklab gespoed om de celletjes te bekijken. Helaas, twee van de vier celsoorten bleken morsdood en de andere twee zagen er ook niet al te best uit. Vermoedelijk groeit er een bacterie illegaal mee in de flesjes en produceert die stoffen die de cellen de das om doen. Ik heb nu nog wat testjes instaan om te kijken waar de bacterie vandaankomt. Als ik dat weet kan ik weer opnieuw beginnen. Ondertussen blijf ik heel hard duimen dat de twee celsoorten die het nog een beetje doen, goed gaan groeien, maar ik vrees het ergste. Een fijn begin van de maandagochtend dus.

Verder niet veel nieuws vandaag. Het is hier voornamelijk droog, met af en toe een zonnetje. Ik merk wel dat het veel vroeger donker wordt, dus zojuist heb ik de fietslichthoudertjes maar eens op de fiets geschroefd. Ik heb wel standaard twee kleine fietslichtjes aan mijn tas bungelen, maar voor hier vind ik dat te weinig, dus heb ik mijn oude grote fietslichtjes maar weer eens opgezocht (ze waren zowaar meeverhuisd, inclusief houdertjes die in Nederland ergens achterin een laadje beland waren omdat ik ze daar nooit gebruikt heb). Nu heb ik weer prima licht op de fiets.

Dat was het wel weer geloof ik.

groeten
Dorine

zondag

By dorine on August 20th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal

Vandaag weinig nieuws. Vanochtend ben ik weer eens naar de Nederlandse kerk geweest. Ik was er al een aantal weken niet geweest (en ga er weer een aantal weken niet komen) dus ik wilde mijn gezicht weer eens laten zien. Het was goed om iedereen daar weer te zien. Na de dienst en de koffie heb ik nog wat rondgehangen in Londen, maar niet veel bijzonders gedaan. Het weer werd ook weer slechter, dus op een gegeven moment ben ik weer richting huis gegaan.

Het weer is hier niet heel best, al is het volgens mij nog wel beter dan de hoosbuien in Nederland. Ik vond het in ieder geval slecht genoeg om eens te kijken of ik de video (en DVD via computer naar TV) weer eens aan de praat kon krijgen. Dat was een hele bevalling. Na het raadplegen van twee helpdesken in Nederland (mijn vader en Jeroen) is het nu zo ver dat de video het min of meer doet, al is het beeld nagenoeg zwartwit. Het beeld van de computer krijg ik niet door naar de TV, ik denk dat de TV te oud is. Dus toen heb ik maar besloten dat als mohammed niet naar de berg kan komen, dat de berg dan maar naar mohammed moet, en heb ik mijn luie stoel voor de monitor van de computer gezet en ben zo lekker DVD gaan kijken (Cadfael, heb vandaag een DVD met de eerste vier delen van de serie gekocht). Ik ga nu nog lekker een aflevering kijken en dan lekker dromen over middeleeuwse pelgrims e.d.

groeten
Dorine

regen

By dorine on August 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on regen

Hallo allemaal

Vanochtend vroeg werd ik wakker van stevig geruis op het dak. Het regende, en behoorlijk ook. Niets is er heerlijker dan het geluid van regen op het dak op een zaterdagochtend waarop je geen verplichtingen hebt. Ik heb me dus omgedraaid en heb lekker verder geslapen. Tegen de tijd dat ik er eens uit kwam, regende het nog steeds flink, dus ik heb eerst maar eens het huis opgeruimd, er was sinds Renske en Gijs vertrokken zijn, niets meer gebeurd. Toen het wat opgedroogd was buiten, ben ik nog snel naar de supermarkt gegaan. Het is nu nog steeds droog, maar ik vraag me af voor hoe lang.

Verder niet veel nieuws vandaag.

groeten
Dorine

vrijdag

By dorine on August 18th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Na het tuinfeestje van gisteren was het vanochtend vroeg opvallend rustig… Ook ik had een rustige dag, dus ik heb redelijk veel gelezen. Verder valt er eigenlijk niets te vertellen over vandaag, dus een volgende keer meer nieuws!

groeten
Dorine

Tuinfeest

By dorine on August 17th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Tuinfeest

Hallo allemaal,

Vandaag de tweede werkdag deze week en het is toch alweer bijna weekend! Vandaag heb ik voor het eerst in een bijzonder stressvolle situatie gezeten. Ik ben niet snel gestressd, maar er zijn een paar dingen op laboratoria waar ik gruwelijk het land aan heb en dat zijn hele warme dingen (gasbranders, al ben ik na jaren microbiologisch onderzoek wel aan gewend geraakt, snelkookpannen) en hele koude dingen (vloeibare stikstof). Ik ging vandaag beginnen met het kweken van cellen en daarvoor moest ik de buisjes met ingevroren cellen uit het stikstofvat halen. Alle stikstofvaten van het gebouw staan in één raamloos kamertje in de kelder gepropt. Nu was ik er al eerder geweest met collega’s, dus ik wist wel waar alles stond. Alleen nu bleek dat er vijftien stikstofvaten bij waren gekomen in dat kamertje (er is recent een hele afdeling van de andere vestiging van het instituut in Londen naar de tweede verdieping van ons gebouw verhuisd). Ik kon er mijn kont niet meer keren. Het bleek bijzonder lastig om op die manier in een groot vat precies de plekken te vinden waar mijn buisjes stonden, want ik kon nauwelijks bij het vat komen. Gelukkig is het me wel redelijk snel gelukt, maar leuk was het niet. Ik kan me ook niet voorstellen dat het op deze manier veilig is, dus ik heb er wel een opmerking over gemaakt bij de labverantwoordelijke. De cellen zitten inmiddels in hun flesje en morgen ga ik zien of ze nog leven en hoe hard ze groeien (met andere woorden: of ik in het weekend terug moet komen om voor ze te zorgen).

Het weer was vandaag niet best, heel veel regen, al kwam ik vanochtend wel droog over. Rond een uur of vijf vonden de weergoden dat het wel genoeg geweest was met de regen en kwam de zon door. Dat was maar goed ook, want de professor had een feestje voor de hele afdeling kindergeneeskunde (artsen, verpleegsters, secretaresses en natuurlijk ons lab) georganiseerd in haar tuin. Ze had een enorm lekker buffet laten klaarmaken, dus ik heb lekker gegeten. Ook was het leuk om eens kennis te maken met een aantal partners van collega’s. Het veertien maanden oude zoontje van mijn Egyptische collega was ook erg schattig, al was ik erg verbaasd een blond jongetje aan te treffen, ze heeft zelf heel donker haar, maar haar man is Engels. Het was erg gezellig. Kathy, de professor heeft trouwens een heel mooi huis en een prachtige tuin, duidelijk een tuin om in te leven, met ligbedden, hangmatten, een groot grasveld, maar ook mooie borders met bloemen. Het was in Cheam, een dorpje dat aan Sutton is vastgegroeid en daar tegenwoordig ook bij hoort. Op de heenweg heb ik lekker gelopen (35 minuten) en terug kon ik een lift krijgen van een collega. Bepaalde dingen zijn overigens in Engeland precies gelijk als in Nederland: mensen van het lab zijn altijd als laatste weg op feestjes!

Dat was wel weer genoeg voor vandaag

groeten
Dorine