meesjes

By dorine on January 30th, 2009
Posted in Nieuws | Comments Off on meesjes

Beste allemaal,

Vogeltjes kijken op weg naar mijn werk is nog steeds erg leuk, maar vogeltjes kijken vanachter je raam is ook niet verkeerd, vandaar dat ik met veel moeite (en een bezem) een pindanetje heb weten te hangen in de takken naast mijn raam.

p1210294

Het netje is inmiddels een drukke mezensocieteit.

groeten
Dorine

zonsopgang

By dorine on January 20th, 2009
Posted in Nieuws | Comments Off on zonsopgang

Hallo allemaal,

p1110289

Soms wordt vroeg opstaan rijk beloond!

groeten
Dorine

In memoriam: oma

By dorine on January 16th, 2009
Posted in Nieuws | 2 Comments »

Hallo allemaal

pc250207_oma_vrijhof

Vanochtend heel vroeg is mijn oma (mijn moeders moeder) overleden. Ze was al een poos ziek. Gelukkig heeft ze gedurende haar ziekte altijd thuis kunnen wonen, in het huis waar ze van kinds af aan heeft gewoond, en waar al haar 4 kinderen zijn geboren. Tijdens mijn kerstvakantie in Nederland heb ik haar voor het laatst gezien. Ze had toen goede weken, zat in haar stoel voor het raam te genieten van de schaatsers op het ijs achter haar huis. Ze was nog heel helder en enorm belangstellend. Anderhalve week geleden ging het plots slechter en vanaf maandag hebben mijn moeder en ooms bij haar gewaakt. Vannacht is ze in haar slaap overleden.

Oma is 88 jaar geworden. Ik zal haar missen.

groeten
Dorine

koud

By dorine on January 8th, 2009
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Ten eerste allemaal een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik heb weinig geschreven de afgelopen weken, vooral omdat ik druk was met andere dingen. Ik hoop binnenkort wat meer over de kerst en mijn week in Nederland te schrijven, ik wacht nog op een paar foto’s. Ik kan al wel vast verklappen dat ijs en schaatsen een grote rol speelden in de lage landen!

Ook hier in Groot-Brittannie is het koud. Helaas kennen ze hier geen ijspret en schaatskoorts. Er wordt voornamelijk geklaagd over de kou hier in het kantoor. Vooral mijn mediterrane en australische collega’s hebben het koud, heel erg koud. Mijn Finse collega vindt het niet koud genoeg, en mijn russische collega stuurt me elke dag hollandse schaatsfoto’s die hij van een Nederlandse vriend krijgt toegestuurd. Hij snapt niets van de Nederlandse ijspret maar vindt het wel prachtig! Ik heb geen idee of we hier in de UK kunnen schaatsen op buitenijs, in Sutton is er geen open water (zelfs geen slootjes) dus ik kan het niet testen. Het wordt dus maar weer de ijsbaan, waar ik tegenwoordig privekunstschaatsles heb.

Ander belangrijk nieuws kregen we gisteren. Mijn baas, Chris, had zijn vijfjaarsbeoordeling (tenure). Aan de had daarvan wordt bepaald of hij een vaste baan krijgt of kan vertrekken (en daarmee ons hele team inclusief mijzelf). De beslissing was positief! Chris mag blijven en mijn contract wordt vanaf mei met in ieder geval 1 jaar verlengd. Nu nog een grote beurs binnenhalen! De beurs die we hebben geschreven is vertraagd, meer mag ik er nog steeds niet over zeggen, maar voor april hebben we hierover zeker geen nieuws. We hebben het gisteravond uitbundig gevierd!

Binnenkort meer over de kerstvakantie (zal het op datum zetten dus het komt onder dit bericht)!

groeten
Dorine