maandag

By dorine on July 31st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal

Weinig nieuws vandaag. Ik heb vorige week ontdekt dat ik ergens een aantal monsters moet hebben verwisseld en ik ben nu aan het uitzoeken wat precies. Na alle hectiek van eind vorige week was het vandaag heel rustig op het werk, er zijn ook veel mensen met vakantie.

Het is hier eindelijk koel geworden. Er werd voor gisteren en vandaag veel regen voorspeld, maar die is zoals gebruikelijk de laatste tijd niet gevallen. Wel waait het vrij hard. In huis is het ook aardig afgekoeld.

groeten
Dorine

zondag

By dorine on July 30th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal

Na alle drukke dagen heb ik vandaag besloten om het eens rustig aan te doen. Dat was ook wel nodig, want de fietstocht van gisteren zat duidelijk nog in mijn benen, ik was en ben nauwelijks vooruit te branden. Wel ben ik vanochtend gewoon afgereisd naar de City of Londen om naar de kerk te gaan. Dat was als vanouds goed. Na de dienst hebben Diny en ik wat sandwiches gehaald bij een supermarktje en die zijn we in st James park op gaan eten. Daarna zijn we naar de evensong in Westminster abbey geweest. Dat was erg mooi. Wel waren we verbaasd dat een aantal koorknaapjes lang haar hadden, erg ongewoon voor een engels jongenskoor. Toen er vervolgens gebeden werd voor het bondgenootschap tussen Engeland en Nederland en voor de koninginnen Beatrix en Elisabeth begon ik lont te ruiken. We hadden niet te maken met een Engels jongenskoor maar een Nederlands. Heel bijzonder, want die zijn er niet zoveel in Nederland. Het was trouwens een erg goed koor. Ze zongen onder andere een onze vader van Hendrik Andriessen, dat was heel erg mooi, ik luister altijd graag naar de oudste Andriessen. We hadden toevallig gehoord dat er gisteren een koor uit Breda in St Pauls Cathedral had gezongen, en dit bleek het zelfde koor, Choralen. Als ze in de buurt zingen moeten jullie vooral gaan luisteren!

Na deze dienst ben ik richting huis gegaan en heb ik lekker met een boek op de bank gehangen. Straks ga ik lekker op tijd naar bed zodat ik morgen weer fit aan het werk kan.

groeten
Dorine

Fietsen

By dorine on July 29th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Fietsen

Hallo allemaal

Het was hier vanochtend heerlijk weer, dus nadat ik de taartbende in de keuken had opgeruimd heb ik besloten om de fietstocht die vorige week zaterdag letterlijk in het water was gevallen alsnog te gaan doen. Ik ben met de trein twintig minuten naar het zuiden gereisd, onder de ringweg van Londen door naar het rustige gedeelte van Surrey. Ik ben uitgestapt op station Boxhill & Westhumble, een station dat altijd gekenmerkt wordt door een groot aantal reizigers met fietsen of bergschoenen. Dit heeft alles te maken met de lange afstandswandelroute the North Downs Way en de lange afstands fietsroute The Surrey Cycleway die direkt langs dit station lopen. Van the North Downs Way had ik hier al een stuk gelopen toen Jeroen en Anne hier waren, dus nu was The Surrey Cycleway aan de beurt.

De route liep vooral over kleine landweggetjes, door prachtige landschappen. Surrey is heel afwisselend, er zijn mooie bossen (loofbossen waarvan vaak heel veel bomen begroeid zijn met klimop of andere klimplanten, een heel leuk gezicht), glooiende weilanden, leuke dorpjes en oude kerken en landhuizen. Het was heerlijk om daardoorheen te fietsen, al was het af en toe aardig klimmen.

Ik heb niet de hele route gefietst, die is 120 km en dat vond ik een beetje teveel van het goede. De route is een groot rondje, maar tussendoor kun je stukken afsnijden. Dit zou allemaal met bordjes aangegeven moeten zijn, maar meer dan eens ontbraken de borden, of was het bord door een grapjas een kwartslag gedraaid, zodat ik verkeerd reed. Gelukkig heb ik een hele goede topografische kaart van de omgeving, alleen was de surrey cycle way op zich daar niet op aangegeven (wel de wegen waar die overheen ging). De kaart heb ik dus flink nodig gehad, maar ik heb mijn weg gevonden.

Na drie uur fietsen begon het te betrekken. Tot dan toe was het heerlijk weer geweest, een graadje of 25, af en toe een wolkje, veel zon en een stevige bries. Helaas ging dit veranderen. Ik heb dus maar flink doorgefietst, maar af en toe begon het toch een beetje te regenen. De laatste 15 kilometer was heel zwaar. Bij het plannen van de route bleek ik een beetje een miscalculatie gemaakt te hebben, er waren daar twee heuvelruggen, dat wist ik wel, maar die bleken toch iets hoger dan ik dacht. De eerste heuvelrug was bij Leith Hill, het hoogste punt van Zuid-Oost Engeland (275 m). Daar hoefde ik gelukkig niet overheen, maar ook de rest van de heuvelrug was rond de 150 m en daar moest ik wel overheen. Heel erg zwaar. Het was er wel vreselijk mooi, bossen met af en toe een weiland en schilderachtige dorpjes (in een van de dorpjes heeft de engelse componist Ralph Vaughan Williams een poos gewoond). Op Leith Hill zelf staat een uitzichttoren met prachtig uitzicht, maar gezien het weer en de tijd ben ik daar niet heen gegaan, dat komt nog wel een keer.

De tweede heuvelrug waren de North Downs. Hier moest ik over 200m heen, met een helling van af en toe 20%. Dat redde ik niet. Ik was al heel erg moe, dus halverwege moest ik van mijn fiets af en verder wandelen. Naar beneden was overigens wel heel erg fijn. Ik heb tijdens de fietstocht een paar keer gehad dat ik lange hellingen naar beneden had met goed uitzicht over de weg en dan kon ik snelheden van 70 km per uur (schat ik) halen. Alleen als er geen zijwegen waren hoor! Vanaf de North Downs naar beneden kwam ik zonder te trappen terug bij het station. Daar moest ik nog een half uur wachten op de trein. Gelukkig had ik een jas bij me, want ik kreeg het toch wel koud toen ik zwaarbezweten stil moest zitten. Het was ook aardig afgekoeld inmiddels en het was nog steeds volledig bewolkt.

In Sutton kwam ik nauwelijks meer de heuvel op naar mijn huis, en dat is toch a piece of cake vergeleken bij de North Downs. Thuis heb ik met de kaart uitgerekend hoeveel kilometer ik heb gereden: 60 km (37-38 mile). Toch een heel stuk met al die heuvels en aangenomen dat het alweer een jaar terug is dat ik lange stukken heb gefietst. Ik ben nog steeds moe, maar heb wel een voldaan gevoel. In mijn online fotoalbum heb ik een aantal foto’s gezet die ik genomen heb tijdens de fietstocht.

Dat was wel weer genoeg schrijfwerk voor vandaag

groeten
Dorine

Belgisch bier

By dorine on July 29th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Belgisch bier

Hallo allemaal

Dit is waarschijnlijk het vroegste bericht ‘s ochtends ooit. Voor mij is het echter nog avond. Vandaag is weer een drukke dag geweest. Vanochtend was ik al vroeg op om de taart die ik voor mijn gepromoveerde collega Rachael gebakken had, af te werken. Daarna ben ik voor de afwisseling eens naar mijn werk gaan lopen. Dat was best lekker met een zonnetje, maar nog niet te warm. Op mijn werk heb ik vanochtend weer achter Suzie aangelopen om de proef af te maken waar we gisteren aan begonnen waren. Helaas zijn we op het laatst vergeten een stofje toe te voegen waardoor de proef niet zo goed gelukt is als we zouden willen. Waarschijnlijk valt er nog wel wat aan te redden, maar dat komt volgende week wel. Mijn eigen proeven waren helemaal droevig. Ik ben de besmetting met vreemd DNA in één van mijn proeven nog steeds niet kwijt, volgende week ga ik weer hard nadenken wat ik daar aan kan doen. Verder had ik een proef gedaan om te bevestigen dat de mutatie die ik deze week gevonden heb, ook echt aanwezig was. Die proef was allesbehalve bevestigend. Waarschijnlijk heb ik per ongeluk een aantal monsters verwisseld maar ik weet niet waar en wanneer. Volgende week mag ik ook dat gaan uitzoeken.

De rest van de dag was wel erg leuk. De taart die ik had gebakken voor Rachael viel in erg goede aarde, er is heerlijk van gegeten. Het was ook erg gezellig om op een feestelijke manier met elkaar koffie te drinken. Overigens waren er wel een aantal collega’s waaronder Rachael en Chris (mijn baas) met een enorme kater, die hadden gisteravond behoorlijk doorgefeest.

Rond een uur of half zeven hebben we verzameld op het station en zijn we naar Covent Garden gegaan, een gezellig gebied in hartje Londen. Daar hebben we gegeten en gedronken in een Belgisch restaurant, Rachael is gek op belgisch bier. Dat eten bestond voornamelijk uit mosselen, maar aangezien ik daar niet dol op ben heb ik gekozen voor kip. Dat bleek een complete kippepoot te zijn. Ik heb hem opgekregen (ik heb een reputatie op dat gebied hoog te houden). Er was enorm veel keuze aan belgisch bier. Ik heb me gewaagd aan Kriek en Duvel. Tussen al die vertrouwde biertjes was het lastig om geen Nederlands te gaan praten. Het was wel supergezellig zo met elkaar, en iedereen was het erover eens dat het voor herhaling vatbaar was. Na het restaurant zijn we met elkaar een echte engelse pub ingedoken. Ook dat was erg gezellig. Je leert je collega’s zo eens van een andere kant kennen. Rond kwart over elf ben ik mensen eens gaan aansporen om op te stappen, want de laatste trein zou over veertig minuten gaan. Dat blijkt geen goed argument te zijn om Engelse collega’s (of in dit geval een Kroatische, een Zuid-Afrikaanse en een Welshman) te overtuigen.

Met nog vijfentwintig minuten voordat de trein ging stond eindelijk iedereen die mee moest buiten. Toen ontdekte opeens iedereen dat de trein snel zou gaan… Dat werd dus een enorme ren naar het dichtstbijzijnde metrostation met een rechtstreekse verbinding naar het Victoria station waarvandaan de treinen naar Sutton gaan. De dames op teenslippers konden het nauwelijks bijhouden. Op het metrostation misten we natuurlijk net de metro, maar gelukkig kwam er al snel nog één. Helaas besloot die halverwege vijf minuten stil te gaan staan. Op Victoria bleek dat we onze laatste trein op twee minuten hadden gemist. Gelukkig ging er nog wel een trein naar Gatwick airport die ook stopte in de buurgemeente van Sutton, Croydon. Daar zijn we uitgestapt en hebben we een taxi gepakt, een echte londense taxi, maar wel knalroze (echt shocking pink). Daarmee waren we gelukkig al snel bij station Sutton. Mijn collega uit Wales, die bij mij in de buurt woont is tot mijn huis met me meegelopen, dus uiteindelijk ben ik weer veilig thuisgekomen.

Al met al was het een supergezellige avond. Nu zit ik te wachten totdat het huis een beetje afkoeld, maar dat wil nog niet echt lukken. Ik ben overigens zo moe dat ik ook in de hitte wel zal slapen denk ik.

Volgende keer meer nieuws.

groeten
Dorine

promotie collega

By dorine on July 27th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on promotie collega

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik hier alweer drie maanden! De tijd lijkt te vliegen! Ik ben inmiddels redelijk ingeburgerd en ook op mijn werk weet ik inmiddels het meeste te vinden.

Vandaag heb ik voornamelijk achter Suzie aangelopen om een techniek te leren die ik nog nooit heb uitgevoerd (voor de insiders: chromogenic in situ hybridisatie). Kortweg: je neemt een heel dun gesneden plakje van een tumor en plakt daar een stukje DNA op dat precies past op DNA wat zich in die tumor bevindt. Zo kun je zien of een bepaald gen meer of minder kopieen heeft dan de twee die er normaal zouden moeten zijn (het verminderen van genen die kanker voorkomen, of het vermeerderen van genen die kanker veroorzaken komt vaak voor in kanker). Morgen gaan we verder en zien of het gelukt is. Verder ben ik weer verder gegaan met de proef die besmet was met vreemd DNA. Gisteren leek de besmetting verdwenen, maar vandaag zat hij gewoon weer in de proef, heel frustrerend. Ik heb nu maar weer iets anders geprobeerd en ga heel hard hopen dat dat werkt (proef staat nu in het apparaat).

Vanmiddag is één van mijn collega’s gepromoveerd, Rachael, degene die me geholpen heeft met het vinden van een huis hier. Ze was al een paar dagen supernerveus en vandaag was ze zelfs misselijk van de zenuwen. Toch is alles goed gegaan en heeft ze het gehaald. Zo’n promotie hier is heel anders dan een promotie in Nederland. In Nederland is het een puur ceremoniele gelegenheid waar iedereen mooi aangekleed is en de ondervraging slechts één uur duurt. Iedereen mag komen kijken tijdens de verdediging van het proefschrift. Hier in Engeland gebeurt alles achter gesloten deuren. Rond het middaguur arriveerden de twee examinatoren en om twee uur werd ze richting een zaaltje geroepen waar de twee examinatoren en Kathy, de professor, haar ondervraagden. Niemand anders mocht daarbij zijn, zelfs Chris, mijn baas en ook haar begeleider niet.

We hebben haar met z’n allen uitgezwaaid en vervolgens was iedereen opeens bijzonder druk op het lab, maar in praktijk ging het nergens anders over dan over haar promotie. Zelfs Chris kwam rondijsberen, bijna net zo zenuwachtig als Rachael zelf. Na tweeenhalf uur kwam iedereen uit het zaaltje en toen bleek (wat we allemaal al verwachtten) dat ze het gehaald had! Tweeenhalf uur is voor Engelse begrippen vrij kort, ik had al horrorverhalen gehoord van ondervragingen die zes uur lang duurden. Uiteraard werden meteen de flessen champagne opengetrokken (die zich tot kort daarvoor bevonden in de ijsmachine op het lab, je staat wel raar te kijken als je de ijsmachine open doet om ijs te scheppen en er opeens een paar flessen champagne tevoorschijn komen). Daarna zijn we nog met een groepje richting de bar van het instituut, die ik volgens mij nog nooit bij naam heb genoemd, ik zal het voortaan hebben over de pH-bar, gegaan en hebben we lekker aan het bier gezeten.

Morgen gaan we het verder vieren, allereerst tijdens de koffiepauze. Iedereen doet iets daarvoor zodat het een feestelijke pauze wordt, en ik heb aangeboden de taart te bakken. Ik moest zojuist eerst naar de supermarkt om de ingredienten daarvoor te halen, en dat is lastig genoeg, maar uiteindelijk heb ik toch alles gevonden. Inmiddels is de taart net uit de oven. Dat duurde even, want mijn oven is een gasoven met alleen gasovenstanden, maar die correspondeerden duidelijk niet met de standen op het recept want na de beschreven tijd was de taart nog behoorlijk vloeibaar. Ik heb de oven toch maar wat harder gezet en inmiddels lijkt de taart min of meer de juiste constitutie te hebben. Straks als het afgekoeld is ga ik hem nog afwerken, dus het wordt een latertje vandaag.

Voorlopig slaap ik dus nog niet, maar voorlopig is het ook nog erg warm in huis dus in bed is het nog niet echt uit te houden. Het heeft net al een beetje geonweerd, maar echt doorzetten wil het nog niet. Wel zijn de voorspellingen nu dat we binnen een week teruggaan naar 23 graden, een veel aangenamere temperatuur. Het lijkt ook eindelijk weer eens fatsoenlijk te gaan regenen.

Dat was het wel weer voor vandaag

Groeten
Dorine

benauwd

By dorine on July 26th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on benauwd

Hallo allemaal,

Vandaag was het hier erg heet en benauwd. Dat was al zo afgelopen nacht, ik heb niet lekker geslapen. Buiten was het plakkerig, maar op mijn werk deed de airco gelukkig goed zijn best. Ik heb wederom veel voorbereidend werk gedaan, dus er valt niet veel over te vertellen.

Voor de mensen die nu denken: zou Dorine niet rond deze tijd op vakantie gaan: die vakantie hebben we helaas gecancelled. Er waren flinke meningsverschillen in de groep en het leek ons niet verstandig om daarmee twee weken in een kleine auto te gaan zitten. Hopelijk kan ik later in het jaar nog een weekje weg. Voorlopig werk ik gewoon door.

Inmiddels is buiten de lucht helemaal dichtgetrokken en is het wachten totdat het onweer gaat losbarsten. Als ik het weerbericht mag geloven gaat daarna de temperatuur langzaam omlaag. Ik verheug me er nu al op!

Dat was het wel weer voor vandaag

groeten
Dorine

dinsdag

By dorine on July 25th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on dinsdag

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik een bijzonder produktieve dag achter de rug. Ik heb de hele dag op het lab lopen rennen. Niet dat er veel resultaten waren, het was voornamelijk voorbereidend werk. Verder is er eigenlijk bijzonder weinig te melden. Ik heb zojuist de hitte in de keuken weerstaan en weer eens gekookt (en daarna afgewassen!). Nu ga ik heerlijk nog even van mijn boek genieten.

groeten
Dorine

maandag

By dorine on July 24th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

Het is weer maandag vandaag dus ik heb me weer richting werk begeven. Daar was er vandaag goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws was dat de besmetting met vreemd DNA in mijn proef nog steeds niet weg is ondanks al mijn maatregelen. Dat betekent dat ik het nu wat rigoreuzer aan moet gaan pakken. De beste optie zou zijn om de proef twee maanden niet meer te doen, maar helaas zitten we op de resultaten te wachten dus dat gaat niet. Ik probeer de moed erin te houden, die besmetting komt ergens vandaan en ik zal vinden waarvandaan. Het goede nieuws gaat over de mutaties die ik vrijdag bij het analyseren van de DNA-code bepalingen heb gevonden. Eén van de twee blijkt op een hele belangrijke plek te zijn. Ik wist al wel dat die mutatie vaker in andere soorten kanker gevonden was, maar omdat ik het maar in 1 patient gevonden heb, hechtte ik er nog niet zoveel waarde aan. Mijn baas dacht daar anders over. Vijf minuten nadat ik hem de resultaten door had geemaild kwam hij naar mijn bureau huppelen met een big smile op zijn gezicht. Het volgende uur heeft hij mijn emailbox gevuld met allemaal digitale versies van artikelen waarin deze mutatie beschreven werd.

Iedereen is weer gelukkig, want van deze onderzoekslijn werd niet zo vreselijk veel verwacht. Het is een beetje een zijlijntje om snel nog een extra artikel erbij te krijgen. Het gaat ook niet over hersentumoren bij kinderen, maar over een bepaald soort niertumoren bij kinderen. De helft van de mensen van onze afdeling doet onderzoek aan Wilms tumor, een soort nierkanker bij kinderen, één van de meestvoorkomende soorten kanker bij kinderen. Ze doen dat al jaren dus ze hebben inmiddels heel veel monsters verzameld. Daaronder zitten ook een aantal monsters die na nadere analyse helemaal geen Wilms tumor bleken te zijn, maar een andere, zeldzame vorm van nierkanker (Clear Cell Sarcoma, voor de insiders). Het laatste jaar is er wat meer (wetenschappelijke) aandacht gekomen voor deze vorm van nierkanker, dus zijn alle afgedankte monsters maar weer opgezocht en doen wij met deze monsters precies hetzelfde als wat we met onze hersentumormonsters doen. Dat is handig, want dan hoeft een techniek maar één keer opgezet te worden.

Een overwegend positief gevoel dus vandaag. Ook bleek de airco op de labs weer gemaakt, dus er was daar weer heel fatsoenlijk te werken. Buiten is het overigens nog steeds onverminderd heet (en binnen in mijn huis dus ook).

Dat was het wel weer voor vandaag!

groeten
Dorine

Picknick en Barbeque

By dorine on July 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Picknick en Barbeque

Hallo allemaal!

Vandaag was weer een gevulde dag. Het begon vanochtend goed, want de treinen bleken zowaar te rijden, zelfs de snellere trein die maar vijf tussenstops maakt inplaats van de twaalf die de trein die ik de laatste weken had, deed. Ook de metro’s reden (toen nog) prima. Gevolg: 35 minuten te vroeg bij de kerk. Dat was trouwens helemaal niet erg, heb lekker met een ander gemeentelid op een bankje in het kleine tuintje bij de kerk bij zitten praten. Het was vandaag stichtingszondag, er werd herdacht dat de kerk 456 jaar geleden werd gesticht door protestantse vluchtelingen uit Nederland. Daarom was alles uit de kast getrokken om er een mooie dienst van te maken. De hoofdorganist (die ik op een of andere manier altijd schijn mis te lopen) speelde, hij is professor of music aan 1 van de londense universiteiten, dus reken maar dat dat goed was. Ook was er een vocaal ensemble dat erg goed was, ze zongen o.a. het Ubi Caritas van Duruflé (voor de mensen die dit niets zegt: dit is één van de mooiste koorwerken die ik ken). Verder was er avondmaal, met z’n allen aan één lange tafel, een voordeel van een kleine gemeente, dat kan nog. Na de dienst hebben we zoals gebruikelijk koffie gedronken. Daarna zijn alle 90-plussers in een auto gezet en zijn Diny en ik met een groepje 70-plussers met het OV richting regent’s park gegaan om daar te picknicken. DAt met het OV gaan bleek niet eenvoudig, want op één metrolijn na, waren er op alle lijnen severe delays (ernstige vertragingen). We hebben ons dus maar in een ouderwetse dubbeldekker gepakt en zijn via half londen toch in Regent’s park aangekomen. Daar had de autoploeg het zich onder wat rozenboogjes inmiddels gezellig gemaakt, op campingstoelen en kleden op de grond. De kosters en nog wat gemeenteleden hadden een heerlijke picknick klaargemaakt, dus we hebben heel lekker gegeten. Het was ook erg gezellig, en doordat de zon af en toe achter een wolk verdween ook best redelijk uit te houden. Rond een uur of vier hebben we alles weer ingepakt en zijn we richting huis gegaan.

Nu had ik gisteren een briefje in de bus gevonden waarin mijn huisgenoten mij uitnodigden om te komen barbequen. Natuurlijk wilde ik niet met lege handen aankomen, maar toen ik gisteravond het briefje vond waren de supermarkten al dicht. Ik moest dus vandaag nog naar de supermarkt, maar Sutton bleek niet meer haalbaar (daar gaat alles om vijf uur dicht) en in Londen Centrum zitten alleen maar dure kleine vestigingen van supermarkten (zoiets als de AH to go in Nederland). Ik ben toen halverwege de trein uitgestapt (Clapham Junction) omdat ik al vaker twee grote supermarkten naast het station had zien zitten. Ik dacht dat die wel tot ‘s avonds open zouden zijn, maar nee, die gingen ook om vijf uur dicht. Nu was ik er om vijf voor vijf en ik mocht er gelukkig nog in. Dat werd dus een hele snelle run opzoek naar bier en wijn, maar het is gelukkig gelukt.

Eén van mijn huisgenoten heeft een grote gasbarbeque en is duidelijk een fervent barbequer. Ik heb dus (wederom) heel lekker gegeten en het was ook erg gezellig. Het was leuk om eens zo met mijn huisgenoten te praten, tot nu toe was er niet veel meer dan een “hallo” en “ik zal me even voorstellen” van gekomen. Eén van mijn huisgenoten blijkt ook onderzoek te doen, hij is natuurkundige en doet iets met lasers aan the Imperial College in Londen. Het was erg leuk om met hem te praten. Na de Barbeque was er ook nog een soort vergadering van de vereniging van eigenaren. Nu ben ik geen eigenaar, maar ze vonden het toch wel handig dat ik er even bij kwam zitten. Het ging voornamelijk over het oplossen van lekken (mijn dak blijkt net vernieuwd te zijn, ik kan me inderdaad vaag herinneren toen ik hier ging kijken dat ze daar nog mee bezig waren) en het bijhouden van de gezamenlijke tuin (of zullen we het oprijlaan noemen). Toen ze uiteindelijk met ingewikkelde verhalen over hoe de vereniging van huiseigenaren onder te brengen (zal wel iets te maken hebben met vereniging of NV of BV ofzo, zelfs in Nederland weet ik daar weinig van, dus laat staan in Engeland) begonnen, ben ik maar langzaam opgestapt, want daar hield het voor mij toch een beetje op, dat is meer voor mijn huiseigenaar. Het was in ieder geval erg gezellig.

Het is inmiddels iets afgekoeld buiten, dus hopelijk is het vannacht in mijn slaapkamer weer wat aangenamer (alhoewel ik de laatste nachten best aardig geslapen heb). Ik ga dat nu maar eens rap uittesten, want morgen moet ik weer werken.

Tot de volgende keer!

groeten
Dorine

regen

By dorine on July 22nd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on regen

Hallo allemaal,

Vandaag was een bijzonder rustige dag. Ik was al vroeg uit bed, want ik had een flinke fietstocht gepland, en daarvoor wilde ik nog wat boodschappen doen. Dat laatste is prima gelukt, maar op het moment dat ik klaar stond om te gaan fietsen, zag ik de lucht dichttrekken en hoorde ik het rommelen in de verte. Ik ben toen nog maar even thuisgebleven. Uiteindelijk heeft het hier tot laat in de middag geregend, dus van het fietsen is niets meer gekomen. Jammer, maar de regen was toch wel welkom. Het is hier nu een beetje afgekoeld, al zal dat tijdelijk zijn, want voor komende week wordt weer dertig graden voorspeld. Ik heb me dus maar vermaakt met lezen. Inmiddels is het weer helder buiten, maar hopelijk volgt een enigszins koele nacht.

Volgende keer meer

groeten
Dorine