zondag

By dorine on July 30th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal

Na alle drukke dagen heb ik vandaag besloten om het eens rustig aan te doen. Dat was ook wel nodig, want de fietstocht van gisteren zat duidelijk nog in mijn benen, ik was en ben nauwelijks vooruit te branden. Wel ben ik vanochtend gewoon afgereisd naar de City of Londen om naar de kerk te gaan. Dat was als vanouds goed. Na de dienst hebben Diny en ik wat sandwiches gehaald bij een supermarktje en die zijn we in st James park op gaan eten. Daarna zijn we naar de evensong in Westminster abbey geweest. Dat was erg mooi. Wel waren we verbaasd dat een aantal koorknaapjes lang haar hadden, erg ongewoon voor een engels jongenskoor. Toen er vervolgens gebeden werd voor het bondgenootschap tussen Engeland en Nederland en voor de koninginnen Beatrix en Elisabeth begon ik lont te ruiken. We hadden niet te maken met een Engels jongenskoor maar een Nederlands. Heel bijzonder, want die zijn er niet zoveel in Nederland. Het was trouwens een erg goed koor. Ze zongen onder andere een onze vader van Hendrik Andriessen, dat was heel erg mooi, ik luister altijd graag naar de oudste Andriessen. We hadden toevallig gehoord dat er gisteren een koor uit Breda in St Pauls Cathedral had gezongen, en dit bleek het zelfde koor, Choralen. Als ze in de buurt zingen moeten jullie vooral gaan luisteren!

Na deze dienst ben ik richting huis gegaan en heb ik lekker met een boek op de bank gehangen. Straks ga ik lekker op tijd naar bed zodat ik morgen weer fit aan het werk kan.

groeten
Dorine



By Marcel Broers on 08-08-06 13:13

Hoi Dorine,

al zoekend naar naar berichtjes over onze Engelandreis, stuitte ik op jouw reisverslag. Ik vind het erg leuk te lezen dat je een paar van onze optredens in St Paul’s en Westminster Abbey hebt bijgewoond. Nog leuker natuurlijk om te horen dat je ervan genoten hebt. Ook voor ons was dit een heel speciale reis waar we erg veel goede herinneringen aan hebben overgehouden.
Groetjes Marcel B