Vogelfeest

By dorine on January 31st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Vogelfeest

Hallo allemaal,

Vanochtend wachtte er achter de gordijnen voor de verandering eens een strakblauwe lucht. Altijd prettig! Ook de vogeltjes buiten hadden het naar hun zin, het was een waar vogelfeest. Overal waren de beestjes aan het fluiten en het fladderen. Een greep uit de collectie: zwarte kraaien (die hielden gelukkig hun mond), eksters, tortelduiven, merels, spreeuwen, heggemussen, koolmezen, pimpelmezen, een andere mees die in groepen rondtrekt en waarvan ik vermoed dat het een staartmees is, een roodborstje en natuurlijk de pluimstaartvogel die slechts van tak naar tak vliegt en geen noten zingt, maar ze kraakt. Ik blijf ervan genieten!

groeten
Dorine

maandag

By dorine on January 29th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on maandag

Hallo allemaal,

De eerste dag van de week zit er weer op. Het is verbazingwekkend hoeveel je op een maandag kan doen: 9 uur werken (en dan ook echt hard werken), bijna 2 uur yoga, koken, eten, afwassen, twee wassen van het rek afhalen en opvouwen, 2 nieuwe wassen draaien en ophangen en vooral niet te vergeten schoenen poetsen (mijn rode schoenen, velen welbekend, waren al een jaar niet meer gepoetst, omdat ik pas onlangs de rode schoenpoets heb geimporteerd vanuit Nederland). En dan is het nog maar kwart over tien, nog niet eens bedtijd.

Overigens valt er over deze dag verder weinig bijzonders te vertellen. Op mijn werk ben ik weer druk bezig, mijn monsters blijken op de andere vestiging van het instituut weer langzaam verwerkt te worden, dus ik heb vandaag maar meteen weer nieuwe gestuurd. De yoga sessie was weer behoorlijk zwaar, maar deze keer bleven de kakkerlakken gelukkig weg. Wel had ik, toen ik van de sporthal terugliep naar mijn gebouw, nog bijna een botsing met een vos, die opeens vlak voor mijn voeten de weg overstak. De laatste tijd zie ik weer veel vossen, het schijnt paartijd te zijn, dus dan laten ze zich wat meer zien. Overigens vertonen ze zich niet als ik mijn fototoestel bij de hand heb…

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

droog

By dorine on January 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on droog

Hallo allemaal,

Het is hier het hele weekend droog geweest, dat heb ik al weken niet meer meegemaakt. De temperatuur is ook weer een eind omhoog, de opleving van de winter afgelopen week was blijkbaar zeer tijdelijk.

Afgelopen zaterdag was er zowaar zelfs wat zon. Ik ben ‘s middags eens stuk door Londen gaan lopen met Robert, die inmiddels een goede vriend aan het worden is. We hebben Battersea park verkend, een park waar ik nog niet eerder geweest was. Ook hebben we nog een poosje schilderijen gekeken in Tate Britain, een museum waar ik nog niet eerder geweest was. Zelfs na negen maanden Londen zijn er hier nog nieuwe dingen te doen! ‘s Avonds zijn we naar de film Pan’s Labyrinth (El laberinto del fauno) geweest (het was een soort deal, ik wilde naar zwartboek, hij naar Pan’s labyrinth, dus hebben we ze maar allebei gedaan). Deze film draaide echter alleen in Londen Centrum. Het is een spaanse film over een meisje die in een fantasiewereld beland waar ze opdrachten moet uitvoeren om aan te tonen dat ze prinses van de onderwereld is. Naast de fantasiewereld is er de harde realiteit van de spaanse burgeroorlog in 1944. Dit levert heel heftige scenes op, die qua shock-effect en bloederigheid niet onderdoen voor Zwartboek (speelde die film ook niet in 1944?). Een vreemde combinatie van oorlogs- en science-fiction film dus, maar toch heel indrukwekkend. Net als zwartboek een aanrader!

Vanochtend ben ik, na een week afwezigheid, weer naar de kerk gegaan. Halverwege had ik afgesproken met Albertha, een au-pair die nu in de familie werkt waar Diny ook au-pair was. Ze ging voor het eerst naar de Nederlandse kerk. Na een goede dienst en het koffiedrinken was er nog een orgelconcert van één van onze organisten. Die toonde aan dat op het orgel van de Nederlandse kerk best modernere muziek dan Bach gespeeld kan worden zonder dat het raar gaat klinken. Hierna heb ik met Albertha nog wat rondgekeken in de stad.

Inmiddels ben ik weer lekker thuis, heb ik gekookt en opgeruimd, en ga ik nog even lekker relaxen voordat morgen weer een nieuwe drukke werkweek begint.

groeten
Dorine

einde sneeuw

By dorine on January 25th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on einde sneeuw

Hallo allemaal,

Vanochtend constateerde ik bij het opendoen van de gordijnen dat er wel 2 millimeter sneeuw gevallen was ‘s nachts. Een grote teleurstelling. Het was zelfs niet genoeg om mijn fiets thuis te laten staan. Overigens was het ook wel fijn om snel op mijn werk te komen, want er was een ongelooflijke lading werk te doen voor tien uur ‘s ochtends. Om tien uur was er namelijk een sollicitatiegesprek van een meisje dat kwam solliciteren naar een postdoc functie (in de niertumor groep). Ze moest een presentatie houden en daar waren wij allemaal bij. Het was een beetje een déja-vu voor mij. Ruim tien maanden geleden zat ik daar ook op die manier. Zelfs het weer was hetzelfde als toen: natte sneeuw.

Toen ik tien maanden geleden door de natte sneeuw langs de bijzonder oninteressante doorgaande weg richting snelweg naar het instituut liep, had ik geen bijzonder goede indruk van Sutton en had ik bijzonder weinig zin om er te gaan wonen. Nu, nog geen jaar later, heb ik een compleet leven opgebouwd hier en woon ik met veel plezier in Sutton (mijn verhaal van gisteren illustreert dat wel denk ik). Dingen kunnen raar lopen.

Anyway, het is weer gedaan met de sneeuw. De weermannen voorspellen hogere temperaturen en geen neerslag. Met dat laatste ben ik niet ongelukkig, sneeuw is leuk maar zon is ook erg fijn!

groeten
Dorine

IKEA

By dorine on January 24th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on IKEA

Hallo allemaal,

Vanochtend wachtte me achter de gesloten gordijnen een grote verrassing: het had gesneeuwd! Er lag maar liefst vier centimeter van het witte spul. Volgens het nieuws heeft het sinds 2003 niet meer zo heftig gesneeuwd hier. Ik ben natuurlijk beter gewend, vorig jaar hadden we in dordrecht zo’n vijftien centimeter. Het was een prachtig excuus om niet te gaan fietsen. Fietsen tegen de storm in, dat is één ding, maar fietsen in de sneeuw, daar heb ik echt een hekel aan. Zeker hier, waar ik voornamelijk over binnenweggetjes ga die niet gestrooid worden (daar ging ik terecht van uit). Ik heb mijn bergschoenen aangetrokken en mijn fototoestel gepakt en ben al fotograferend naar mijn werk gelopen. Dat is geen vervelend stuk lopen. De binnenwegen waren stevig besneeuwd, maar door verse sneeuw is het goed stappen. Overal kon ik mooie foto’s maken. Een aantal hiervan zijn er te zien in mijn fotoalbum.

Verder was het een normale werkdag waarop ik weinig van de sneeuw heb gemerkt. Toen ik rond half zes het pand weer verliet, bleek zo’n beetje al het wit weggesmolten te zijn.Na mijn werk ben ik naar de IKEA gegaan. Die is niet zo ver weg, in de naastliggende gemeente, 20 minuten met het OV. Ik had voor de kerst al een aardig boodschappenlijstje liggen, en ik vond het nu hoog tijd om maar eens te gaan shoppen. Zo’n beetje alles wat ik nodig had heb ik gevonden en natuurlijk kom je altijd met meer thuis dan je eigenlijk had gepland. Het is er wel heerlijk rustig op woensdagavond rond etenstijd, moet ik onthouden.

De engelse weervrouwen en mannen voorspellen voor vannacht nog meer sneeuw in Zuid-Londen, maar een blik uit het raam leert dat er voorlopig alleen maar witte stipjes in de lucht (in de vorm van Orion) te zien zijn.

groeten
Dorine

Attack of the Cockroach

By dorine on January 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Attack of the Cockroach

Hallo allemaal,

Ik heb vandaag weer een enerverende yoga sessie gehad. Bij het aankomen was ik überhaupt al verbaasd dat de sporthal niet weggewaaid was, het is een nogal krakkemikkig gebouw. De storm was echter genadig geweest, bij ons op het terrein, en eigenlijk in heel Sutton was er niet al te veel schade. In de sporthal bleek het overigens wel de nodige graden kouder te zijn dan normaal, er bleken een aantal ruiten verdwenen te zijn. Natuurlijk was ik net vandaag een trui vergeten dus tijdens de relaxoefeningen had ik het behoorlijk koud. Overigens werd er vandaag wel gezorgd dat we het warm kregen, ik moest me in alle bochten wringen en heb geloof ik elke spier die ik heb wel gestrekt. Aan het eind moesten we zoals gewoonlijk tien minuten liggend op de grond relaxen. Helaas was dat nu niet zo relaxed. Er liep namelijk opeens een kakkerlak over me heen! Ik ben over het algemeen toch niet zo bang uitgevallen wat betreft insecten, maar op kakkerlakken heb ik het niet zo. Ik bleek niet de enige te zijn die last had van beesten, diverse collega’s hadden ook hun relaxfase abrupt onderbroken. We hebben de nodige kakkerlakken naar buiten gejaagd, en daarna heb ik het pand snel verlaten.

Iets anders: afgelopen vrijdag is de film Zwartboek in Engeland in première gegaan (hier uiteraard Blackbook geheten). Rond kerst was ik er in Nederland niet aan toegekomen om voor deze film naar de bioscoop te gaan, dus nu moest ik er natuurlijk heen. De onderbuurman, Robert, wilde wel mee. We hoefden er nieteens zo heel ver voor weg. In Sutton draaide die helaas niet (Sutton heeft ook maar één bioscoop met zes zalen en daar draaien alleen Hollywoodkrakers). Gelukkig bleek Wimbledon (een kwartiertje met de trein vanaf Sutton) een grote bioscoop te bezitten waar de film draaide in een klein zaaltje. Dat kleine zaaltje zat trouwens behoorlijk vol, en er waren niet alleen Nederlanders (dat was te merken aan het niet reageren op onvertaalde vloeken). De film was gelukkig Nederlands gesproken en Engels ondertiteld, aan nasynchroniseren blijken ze hier niet zo te doen. Ik vond de film absoluut indrukwekkend en het verhaal bleef nog een poos naspelen in mijn hoofd (ik heb dus niet zo best geslapen). Het was trouwens wel bijzonder om te ontdekken dat de film gedeeltelijk in Dordrecht is gefilmd. De scenes in de Biesbosch kwamen sowieso bekend voor, maar ik meende op een gegeven moment ook de grote kerk en de Pottenkade, waar ik zo’n beetje elke week liep, te herkennen.

Verder heb ik het afgelopen weekend heerlijk rustig aangedaan. Ik vond dat ik de afgelopen weken wel genoeg naar de kerk was gereisd, dus ik ben nu maar eens een zondag thuisgebleven. Van diverse kanten werd mij een trilogie aangeraden (His Dark Materials van Philip Pullman) en die ben ik nu heerlijk aan het lezen. Voor mensen die benieuwd zijn waarover dit boek gaat, Anne heeft op haar blog verslagen over de drie delen, Northern Lights, The Subtle Knife en The Amber Spyglass geschreven. Absoluut een aanrader om te lezen!

Volgende keer meer

groeten

Dorine

storm

By dorine on January 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on storm

Hallo allemaal,

Het waait een beetje hard hier vandaag. Toen ik vanochtend wakker werd, raasde wind om het dak heen. Het besluit om maar niet te gaan fietsen was snel genomen, nadat ik uit het raam had gekeken. Op mijn werk kwam ik op de nieuwswebsites die ik altijd raadpleeg als ik niet al te druk ben, de nodige weerwaarschuwingen tegen, zowel voor Engeland als Nederland. Op het lab staat altijd de radio aan, en daar werden de fileberichten steeds langer. Overal zijn er in de loop van de dag wegen afgesloten, en tegen de avondspits waren er op alle trein en metrolijnen hier in de buurt ernstige vertragingen. Als ik zo’n filebericht hoor, ben ik altijd erg blij dat ik op slechts 25 minuten lopen van mijn werk woon.

Ik heb deze week mijn werktempo wat afgezwakt. Het laatste gedeelte van mijn proeven moet namelijk ergens anders gedaan worden (dat doe ik niet zelf), en daar bleken mijn monsters in een enorme wachtrij terecht te zijn gekomen. Al dat overwerken heeft dus helemaal niet zoveel zin. Inmiddels heb ik de eerste resultaten terug, wat er op het eerste gezicht redelijk uitziet, maar de echte analyse moet ik nog gaan doen. Overigens  heb ik volgens mij nog niet uitgelegd wat het doel van al deze werkactiviteit is: ik ben van 60 hersentumormonsters en 12 cellijnen de DNA-code aan het bepalen voor 11 verschillende stukken DNA (voor de insiders:exons van het EGFR gen). Veel werk dus, met zo’n 100 monsters ben ik twee dagen bezig en het totaal is dus 72 x 11 x 2 (alles wordt dubbel gedaan) = 1584 reacties. Ik ben ongeveer op éénderde en zoals het er nu naar uitziet moet ik aan het eind nog wel het nodige overdoen.

Dat was wel weer genoeg over het werk. Wat verder nog leuk is om te melden is dat ik gisteren een dineetje van de kerk bleek te hebben met alle vrijwilligers en vaste medewerkers. We hebben elkaar ontmoet in de kerk, waar er al het nodige te drinken klaar stond. Na een uurtje zijn we naar een chinees restaurant vlak bij de kerk geweest, waar we heerlijk hebben gegeten. Ik heb zelfs jacobsschelp gegeten! Het was erg gezellig en ik heb veel mensen gesproken.

Ik hoop dat jullie in Nederland niet te veel last hebben van de storm!

groeten

Dorine

zondag

By dorine on January 14th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Beste allemaal,

Het is nog altijd rustig hier. Dit weekend had ik wederom weinig te doen. Ik heb veel gelezen, een DVDtje gekeken en een strooptocht langs diverse supermarkten gedaan, op zoek naar echt hollandse groenten. Het is vreemd, in Nederland was ik helemaal niet zo dol op de combinatie groente met aardappels, maar nu was ik toch erg blij witlof en boerenkool te vinden. Ik moest er wel Sutton voor uit. Sutton bezit slechts supermarkten van het kaliber Bas van der Heyden (Dirk vd Broek voor de Noordhollandse lezers) en Edah. Goed, maar qua assortiment groenten niet uitmuntend. Ik ben dus op zoek gegaan naar de equivalent van Albert Heyn, hier vertegenwoordigd door Sainsbury’s en Waitrose. De laatste supermarkt heeft een vestiging in het dorpje ten zuiden van Sutton. Nadat ik eerder de Sainsbury’s in het dorp ten oosten van Sutton niet kon vinden, ben ik lekker op de bus gestapt en heb eens goed groenten ingeslagen. De witlof met ham en kaas ging er uitstekend in dit weekend, en voor komende week staat stamppot boerenkool met (geimporteerde) rookworst op het menu. Heerlijk!

Verder heb ik vandaag voor het eerst dienst gehad als ambtsdrager in de kerk. Dat ging prima, ik vergat maar één ding te melden. Na de dienst was er koffie met snert, alweer zo’n echt hollands gerecht. Ook daar was ik nooit zo dol op, maar tegenwoordig gaat het er best in. Engeland heeft een goede invloed op mijn eetpatroon!

Dat was het wel weer!

groeten

Dorine

donderdag

By dorine on January 11th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Ik munt de laatste tijd uit in het niet elke dag schrijven van een berichtje. Dat komt omdat ik niet elke dag meer nieuwe dingen te melden heb. Met mijn verkoudheid gaat het de goede kant op, het warme huis werkt waarschijnlijk mee daaraan.

Ik las vandaag op de NOS website berichten over storm en weeralarmen. Hier heeft het ook fors gestormd vannacht, maar vanmorgen kon ik gelukkig fatsoenlijk op de fiets naar mijn werk komen. Op mijn werk is het heel druk (dat doe ik overigens wel helemaal zelf). Vandaag heb ik elf uur gewerkt met één heel kwartier pauze waarin ik snel mijn boterhammetjes naar binnen gewerkt heb. Deze keer wel met mijn collega’s in de kantine, wat er afgelopen dagen bij was ingeschoten. Ik ben bezig met heel saai werk, maar uiteindelijk gaat het hopelijk wel leuke resultaten opleveren.

Gisteravond was er een bijeenkomst van de Vierseizoenenkring in de kerk, de gespreksgroep voor iedereen die jong is of zich jong voelt. We waren zowaar met z’n achten! We hebben het gehad over de opkomst van de weblog als alternatief voor de gevestigde media. Een heel interessant onderwerp, omdat ik natuurlijk zelf ook het één en ander wereldkundig maak via deze site, al is dat natuurlijk niet heel opzienbarend nieuws. Het was leuk om daar met elkaar over te praten. Als afsluiting van deze moderne bijeenkomst hebben we nog heel ouderwets een potje gesjoeld, dat blijft leuk!

Dat was het wel weer geloof ik,

groeten

Dorine

warm

By dorine on January 8th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on warm

Hallo allemaal,

Hoera, de verwarming is gemaakt! Het is uiteindelijk nog best snel gegaan. Gisteravond belde er een monteur, dat hij deze ochtend langs kon komen. Dat gebeurde en toen was alles eentweedrie gefikst. het probleem zat bij een pin in de boiler, die te ver in was gegaan bij het opnieuw aansteken.

Vervolgens heb ik nog een aantal uren gewerkt, mijn baas heeft opeens haast gekregen en wil het project waar we mee bezig zijn snel afhebben. Dat stimuleert mij wel weer om er eens lekker tegenaan te gaan.

Inmiddels zit ik naast een heerlijk warme radiator. Hopelijk gaat, nu het huis weer een aangename temperatuur heeft, mijn verkoudheid ook snel verdwijnen…

Overigens, ik heb een aantal foto’s van mijn bezoek aan ‘s Hertogenbosch, met Marieke, Paulien en Hessel, in mijn fotoalbum gezet, alsmede de beloning voor een keertje vroeg mijn bed uitgaan om op tijd op mijn werk te zijn…

groeten

Dorine