hatsjoe!

By dorine on November 28th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on hatsjoe!

Hallo allemaal,

Ik ben aan het begin van deze week geveld door een flinke verkoudheid. Een hele flinke verkoudheid waarvoor ik zelfs twee dagen thuis moest blijven van mijn werk, wat me nog niet eerder overkomen was.

Robert had precies dezelfde symptomen een week eerder, dus het werd flink duimen, eerst dat hij mij niet zou aansteken, en toen ik vervolgens toch klachten kreeg, hopen dat de zware verschijnselen weg zouden blijven totdat ik een aantal leuke dingen achter de rug had.

Die leuke dingen waren in Nederland. Mijn zusje studeerde afgelopen vrijdag af, ze is nu een echte dokter! Daar moest ik natuurlijk bij zijn dus zijn Robert en ik afgelopen donderdag afgereisd naar Nederland. De vrijdag was geheel gewijd aan mijn zusje, we hebben de afstudeerzitting gezien, heerlijk gegeten op het Westelijk handelsterrein en vervolgens stevig geborreld in een ander cafe eveneens op het westelijk handelsterrein. Zaterdag zijn we met Marieke, Paulien en Hessel Leiden gaan verkennen. Ik heb nog nooit zulk slecht weer gezien in Nederland! Elke vijf minuten een hagelbui. Gelukkig hebben we tussen de hagel door toch wel veel moois gezien.

Zondagochtend merkte ik dat mijn verkoudheid nu echt opkwam. Helaas moesten we later op de dag op de trein. Een eurostartrip met verstopte oren is bepaald geen pretje (maar dat is vliegen ook niet). In Londen kwamen we ook nog eens vast te zitten in een bomvolle, warme metro dus toen ik met een uur vertraging eindelijk thuis kwam was ik goed beroerd.

Woensdag ben ik voorzichtig weer aan het werk gegaan, inmiddels gaat het weer prima, al blijf ik niesen.

groeten
Dorine

gas

By dorine on November 13th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on gas

Hallo allemaal,

Na alle drukte en emoties rond het overleiden van Roberts moeder gaan dingen hier inmiddels z’n gangetje. Tenminste, bijna altijd. Deze week hadden waren er wat problemen in huis. Op dinsdagavond roken twee van mijn buren gas in de hal van het huis. Natuurlijk werden er meteen technici bijgehaald die dat op moesten lossen, die waren er redelijk snel bij. Helaas konden ze maar niets vinden. Ze roken gas, maar hun meters gaven het niet aan. Ondertussen moesten alle bewoners wakker blijven voor het geval dat de flats zelf onderzocht moesten worden. Rond 1 uur ‘s nachts was er nog steeds geen lek gevonden en werd besloten de stoep voor het huis op te breken. Meer heb ik niet meegekregen, ik had die dag 11 uur gewerkt en was zo moe dat ik niet meer wakker kon blijven. Voor Robert was er weinig keus, ze waren onder zijn slaapkamerraam aan het graven. Rond een uur of drie hoorde hij een hoop gevloek (en toen is hij naar de bank in de huiskamer verhuisd).

De volgende ochtend werd langzaam duidelijk waar dat gevloek voor was. Toen ik met mijn slaperige hoofd de douche aanzette kwam er geen water uit. Ook in de keuken bleek ik geen water te hebben, alleen in de badkamer had ik een beetje water uit de watertanks. Ook het gas bleek het nog niet te doen. Toen ik buiten kwam bleken we opeens een fontein te bezitten! Midden in de nacht hadden de werkmannen de waterleiding (die in de verkeerde kleur was geverfd) doorgezaagd.

Ik ben gewoon naar mijn werk gegaan, maar Robert is de hele dag thuisgebleven om een oog in het zeil te houden. Ergens in de middag hadden we weer water. Toen ik ‘s avonds thuis kwam hadden we nog geen gas. We hebben maar een salade in elkaar gedraaid want zonder gas kan er bij mij weinig gekookt worden. Er waren wel straalkacheltjes gebracht inmiddels, al was het niet extreem koud en had ik ook wel zonder gekund. Laat in de avond is het gas weer aangesloten.

Inmiddels werkt bij mij alles weer naar behoren. Voor twee flats heeft dit avontuur nog een staartje, in hun huizen werden illegale boilers gevonden. Die zijn direkt weggehaald omdat ze een groot risico vormen op het vrijkomen van koolstofmonooxide. Een duur grapje, boilers kosten hier een paar duizend pond, CV ketels zijn nog veel duurder. Bovendien zitten ze nu nog steeds zonder gas en gaan hun keukens overhoop. Ik ben erg blij dat mijn boiler goed was (Robert had ook geen problemen).

Ik hoop dat we voorlopig niet meer van deze grappen krijgen.

groeten
Dorine