Zondag

By dorine on April 30th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Zondag

Ook in Sutton is zondag een rustige dag (er rijden namelijk minder auto’s door de straat en ik heb vanmorgen zowaar kerkklokken gehoord). Kerken hebben ze hier genoeg, maar de twee grote zijn van de baptisten en de methodisten en daar zal ik me denk ik niet zo snel laten zien. Ik ben nog op zoek naar een fatsoenlijke anglicaanse kerk, maar had daar vandaag nog even geen zin in.

Inplaats van kerkbezoek heb ik me vanochtend eens goed ingelezen op mijn nieuwe baan. Ik krijg steeds meer zin om te beginnen! Als ik een paar weken bezig ben, zit ik er iets meer in, dan zal ik eens uitgebreid beschrijven wat ik ga doen.

Vanmiddag heb ik de omgeving eens verkend. Ik ben eerst naar het centrum van Sutton gegaan. Sutton is een voorstad van Londen met een erg dorps karakter. In feite bestaat het uit een stuk of acht dorpen die aan elkaar gegroeid zijn. Ik zit in het hoofddorp, Sutton zelf. Ook Sutton bestaat weer uit een aantal wijken, maar voor nu zal ik het houden op Sutton-Centrum (het gedeelte dat ten noorden van het spoor ligt) en Sutton-Zuid (waar ik woon). Sutton-centrum bestaat grotendeels uit gebouwen die zo te zien in de jaren zeventig en tachtig zijn neergezet. Volledig niet interessant dus. Ik was daar al snel uitgewandeld toen ik toch nog iets leuks ontdekte. Midden tussen de grote kantoren en hotels stond een oud victoriaans kerkje met daaromheen een nog ouder kerkhofje (de jongste graven waren zo’n hondertvijftig jaar oud). Dit kerkhofje fungeert als een soort klein parkje en het is een oase van rust in het drukke centrum. Ik heb er in de paar minuten dat ik er was zeker zes soorten vogels gezien (roodborstjes, koolmeesjes, duiven, merels, pimpelmeesjes en kauwtjes en nog wel meer geloof ik) en over de onleesbare grafstenen huppelde eekhoorntjes. Het was erg jammer dat ik mijn fototoestel niet meehad, maar ik zal er vast nog wel eens heengaan om een en ander te vereeuwigen.

Verder is dit gedeelte van Sutton zoals gezegd totaal niet interessant, tenzij je wilt winkelen, dat kun je er redelijk goed doen. Er zitten twee extreem grote supermarkten en de nodige ketens die we ook in Nederland kennen. Ik weet er inmiddels redelijk goed de weg, nadat ik de afgelopen dagen zo ontzettend veel spullen moest inslaan. Ik ben dan ook snel teruggegaan naar Zuid-Sutton

Zuid-Sutton is heel anders. Het bestaat voornamelijk uit brede lanen met bomen aan weerszijden waaraan grote vrijstaande huizen staan (ik woon in zo’n vrijstaand huis dat is onderverdeeld in een aantal appartementen). Tot zover de voortuinen niet als oprijlaan fungeren (het is betaald parkeren op straat) zijn de tuinen op z’n Engels onderhouden, overal staan bloemen! Gek genoeg staan er ongeveer alleen maar huizen, er is geen enkele winkel of officieel gebouw te vinden, alleen een paar kleine kerken. De wijk is duidelijk ingericht op autobezitters. Ik woon redelijk aan de noordkant van zuid-Sutton. Verder naar het zuiden, aan de rand van Sutton bevindt zich mijn toekomstige werk. Ik ben verder die kant opgelopen,want naast mijn werk is een klein natuurgebiedje, de Banstead Downs. Het bestaat voornamelijk uit dicht loofbos met een hoop klimop op de grond, afgewisseld met grasvelden. Die grasvelden waren erg mooi op het moment, ze stonden vol met sleutelbloemen en vergeetmijnietjes, bloemsoorten die je in Nederland nauwelijks in het wild meer vindt. Door het natuurgebied liep welgeteld 1 breed wandelpad en daarop ben ik niemand tegengekomen. Waarschijnlijk is iedereen in de auto gestapt en naar de grotere natuurgebieden in Surrey gereden. Die wil ik ook nog gaan onderzoeken, maar pas als ik een fiets heb.

Morgen wil ik nog een en ander gaan verkennen, dus dan meer nieuws.

groeten
Dorine

De derde dag

By dorine on April 29th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on De derde dag

hoi allemaal,

Een beetje een afgezaagde titel, maar ik kon niets originelers bedenken. Er zijn vandaag ook niet echt bijzondere dingen gebeurd. Ik heb vanochtend het huis eens goed opgeruimd, mijn koffer helemaal leeggemaakt en flink met de meubels geschoven. Ik begin nu eindelijk een beetje het gevoel te krijgen dat het thuis is. Ook heb ik weer de nodige keukenartikelen ingeslagen. Het koken was gisteren zo rampzalig, dat ik eerst maar eens pannenlappen, vergiet en nog veel meer heb gehaald. Vandaag ging het ook een stuk beter. Ook heb ik allerlei artikelen voor het schoonmaken e.d. gehaald. Dat was weer een flinke sjouw, zometeen ga ik thuis met mijn voeten omhoog.

Ik mis op het moment vooral een fiets, de supermarkt waar ik de meeste spullen koop is 2 kilometer van mijn huis, en als je dat een aantal keren per dag moet lopen, wordt je toch goed moe. Volgende week op mijn werk wil ik eens informeren hoe ik het beste aan een tweedehands fiets kan komen, waarschijnlijk via een variant van marktplaats, mogelijk ebay.

Verder weinig nieuws. Ik geloof dat morgen dit internetcafe ook open is dus waarschijnlijk zal ik wel weer wat te melden hebben.

groeten
Dorine

De tweede dag

By dorine on April 28th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on De tweede dag

Hoi allemaal,

Vandaag was de tweede dag en de eerste volle dag in Sutton. Vannacht heb ik geslapen als een blok en vanochtend ben ik goed uitgerust weer vanalles gaan regelen. Ik moest me om 11.00 uur melden bij de personeelsafdeling van mijn toekomstige werk. Deze zit op de andere lokatie van het instituut, in hartje Londen (Chelsea). In principe moest ik alleen mijn paspoort laten zien, maar toen ik er was bleek dat er allang een national insurance number (soort sofi-nummer) aangevraagd had moeten worden. Ik had daar al eerder voor gevraagd, maar toen werd gezegd dat dat niet nodig was. Gelukkig heb ik meteen een aanvraagformulier meegekregen en was het verder voor mijn aanstelling nog geen probleem dat dat nummer er niet was. Wel zal ik waarschijnlijk geen huisarts kunnen vinden totdat dat nummer er is, maar voorlopig heb ik er ook nog geen gevonden in de buurt.

Na mijn bezoekje aan het instituut kon ik het natuurlijk niet laten om even een stukje te lopen. Bovendien bleek de Nederlandse ambassade in de buurt, dus ben ik maar eens gaan informeren hoe ik me moet laten registreren om volgend jaar te kunnen stemmen. Dat blijkt alleen per internet te kunnen. Verder hoefden ze daar ook geen gegevens te hebben, maar het is in ieder geval goed om te weten dat de ambassade binnen drie kwartier reizen te bereiken is mocht er iets zijn. Daarna ben ik nog een eind door Hyde park gelopen, langs Kensington Palace.

Er was echter nog veel te regelen in Sutton, dus al redelijk snel ben ik weer teruggegaan. Eerst ben ik langs de woningbouwcorporatie gegaan, want gisteren bleek er in mijn huis nog een hele stapel onbetaalde gasrekeningen van de vorige huurder te liggen. Gelukkig konden ze dat daar verder afhandelen. Verder informeerde ik voorzichtig eens hoe ik aan een telefoonaansluiting kon komen. Daar waren ze me direkt mee bereid te helpen, en na een kwartier telefoneren met british telephone werd gemeld dat de aansluiting nog dezelfde dag voor elkaar zou komen. Natuurlijk ben ik meteen achter een telefoon aangegaan, en hoera! het werkt!. Het is wel erg prettig om weer wat beter bereikbaar te zijn.

Verder heb ik vandaag voor het eerst gekookt in mijn nieuwe huis. Dat was nogal bewerkelijk want ik heb slechts twee kampeerborden, twee pannetjes, wat bestek, een paar keukenmesjes en mijn zakmes mee. De nieuwgekochte blikopener bleek niet te werken op het blikje tonijn dat ik open moest maken. Gelukkig ben ik met mijn zakmes een heel eind gekomen en uiteindelijk heb ik toch lekker gegeten. De komende maanden zal het nog wel behelpen blijven, maar daarna hoop ik dat al mijn keukenspullen uit Nederland er zijn. Verder is de keuken nog erg vies, ik weet niet wat er uitgespookt is, maar overal ligt een soort fijn zaagsel en het keukenblad kleeft. Morgen ga ik eerst goede schoonmaakspullen kopen en de keuken (en de rest van het huis) een grote beurt geven, ik kan niet zo goed tegen viezigheid ik de keuken. Gelukkig heb ik deze dagen nog flink de tijd om te poetsen en doen.

Verder is het redelijk stil in huis, ik heb nog geen mogelijkheid om een muziekje op te zetten. Op de twee TV zenders die ik heb zijn voornamelijk talkshows en soaps te zien, niet echt mijn ding. Ook mis ik de echte contacten met mensen. Dat zal de komende tijd wel gaan komen, als ik aan het werk ben, maar voorlopig is het nog erg stil. Gelukkig is dit internetcafe vlakbij, zodat ik ‘s avonds nog even kan lezen wat jullie allemaal in mijn gastenboek geschreven hebben. Geweldig dat jullie allemaal reageren! Nu mijn telefoon geregeld is, zal ik ook wel redelijk snel internet kunnen krijgen. Ik ga dus heel snel achter een computer aan, zodat ik straks lekker thuis achter het internet kan.

Voor nu welterusten en ik hoop dat jullie morgen een fijne koninginnedag hebben!

groeten
Dorine

In Sutton

By dorine on April 27th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on In Sutton

Beste allemaal,

Vandaag ben ik aangekomen in Sutton, en hoera, er zit een internetcafe vlak bij mijn huis! Vanochtend ben ik door mijn ouders naar Schiphol gereden. Het afscheid van hen was toch best wel zwaar, ook al ga ik ze over vier weken weer zien. Om 13.00 uur ging mijn vliegtuig de lucht in, om een uur later om 13.00 uur weer aan te komen. De reis ging verder voorspoedig, maar mijn bagage was best zwaar (bij elkaar meer dan 30kg). Ik was ook erg blij toen in bij de woningbouwcorporatie aankwam. Aldaar moesten natuurlijk de nodige paperassen doorgelezen en getekend worden. Nadat dat gedaan was ben ik naar mijn huis gereden.

Mijn huis ziet er uitstekend uit. Ik had het natuurlijk al wel even gezien, maar er waren toch weer een hoop verrassingen, zoals een enorme breedbeeldtelevisie in de kamer. Helaas is er geen afstandsbediening bij en staan er maar twee netten geprogrammeerd (alleen BBC1 en ITV, ik verwacht dat ik er nog wel een paar meer kan ontvangen). Daar moet ik dus nog achteraan. Ook zijn er allerlei schoonmaakmiddelen, strijkijzer, stofzuiger en waterkoker aanwezig, erg fijn, want dan hoef ik dat niet meer te kopen. Die schoonmaakmiddelen kan ik overigens goed gebruiken, want ze zijn met het plafond bezig geweest voordat ik erin kwam, dus het is allemaal goed stoffig.

Nadat ik even had rondgekeken moest ik eerst achter slaapspullen aan, er staat namelijk een prachtig tweepersoons bed, maar dekbed, kussens e.d. ontbraken. Gelukkig had ik een paar weken terug al een grote supermarkt (ASDA) ontdekt waar ze ook dit soort dingen verkopen. Daar heb ik dus eerst een tochtje naartoe gemaakt (25 min lopen). Vervolgens ben ik nog een keer op en neer geweest (en ben ondertussen even neergestreken bij de MAC, ik was flauw van de honger en had nog niks om te koken). Inmiddels heb ik flink ingeslagen bij de supermarkt.

Dat was het nieuws voor vandaag! Ik ga zo met mijn boodschappen naar huis, eens goed uitrusten want van al dat gesjouw met bagage ben ik goed moe geworden.

groeten
Dorine

Bijna weg

By dorine on April 26th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Bijna weg

beste allemaal,

Nog een heel kort berichtje voordat ik echt vertrek. Mijn koffer is gepakt (19.5 kg, erg netjes) en mijn handbagage zit ook vol (zeker 10 kg, niet zo netjes maar gelukkig toegestaan bij easyjet). Morgen om 13.00 vlieg ik. Ik kom dan om 13.00 uur aan in Londen, mag vervolgens met de trein naar de buurgemeente Croydon, alwaar ik me met de tram van het ene station naar het andere kan verplaatsen, om vervolgens de trein te pakken naar Sutton. Een heel gedoe met zo’n zware koffer, maar het zal wel lukken. In Sutton mag ik me melden op het kantoor van de woningbouwvereniging, 50 meter vanaf het station en vanaf daar krijg ik een lift naar mijn nieuwe optrekje. Ik ben erg benieuwd. Ik heb het natuurlijk al gezien, maar dat was zo kort dat er vast nog een hoop verrassingen gaan zijn. De komende dagen is er dan erg veel geregel (arbeidsvoorwaardengesprek in het centrum van Londen op de andere locatie van het instituut) en geloop naar de winkel (in mijn huisje staat wel een bed, maar de aankleding daarvan ontbreekt, dus ik mag eerst achter dekbed, slopen, kussens ed aan). Op dinsdag 2 mei ga ik dan definitief beginnen. Ik hoop de komende dagen nog even het locale internetcafé binnen te kunnen lopen om jullie op de hoogte te houden. Het volgende berichtje gaat dus uit Engeland komen!

groeten
Dorine

Naar Engeland

By dorine on April 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar Engeland

Beste familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden,

Ik ga verhuizen naar Engeland! Ik wist al een aantal jaar dat ik na mijn promotie onderzoek wilde gaan doen in Engeland of Schotland, maar het was lastig om daar ook daadwerkelijk een baan te vinden. Uiteindelijk is het gelukt! Per 1 mei ga ik starten aan the institute of cancer research in Sutton, een voorstad van Londen. Ik ga daar drie jaar lang onderzoek doen naar de biologie van een bepaald soort hersentumoren bij kinderen.

De afgelopen tijd ben ik ontzettend druk geweest met het regelen van de oversteek. Daar komt nog best veel bij kijken: een huis vinden, bankzaken regelen, nieuwe verzekeringen vinden en nog veel meer. Begin april ben ik met mijn zusje (Renske) twee dagen naar Sutton geweest om daar een aantal huurflatjes te bekijken. De meeste waren erg klein en duur, maar uiteindelijk heb ik toch een leuke tweekamerflat gevonden, op tien minuten lopen van mijn werk. De flat is gedeeltelijk gemeubileerd, dat scheelt een hoop verhuiswerk.

Mijn huisje in Dordrecht is inmiddels helemaal leeg, alleen de vloerbedekking moet er nog uitgehaald worden. Bijna al mijn spulletjes zijn opgeslagen, want in eerste instantie vertrek ik met slechts 20kg bagage naar Engeland. Op donderdag 27 april ga ik vertrekken.

Omdat ik jullie veel minder zal zien de komende tijd, wil ik jullie via deze blog op de hoogte houden van mijn belevenissen in Sutton. Ik hoop snel over een internetverbinding te beschikken in mijn nieuwe huisje, zodat ik regelmatig iets kan melden.

Rest mij nog om een aantal mensen te bedanken die mij de laatste tijd heel veel hebben geholpen. Ten eerste mijn ouders, voor alle hulp de laatste tijd, Jeroen en Anne voor het helpen met het maken van deze blog, de verhuisploeg die mijn huis heeft leeggehaald: mijn ouders, Jan, Jeroen, Anne, Hessel en Paulien, iedereen die met een gedeelte van mijn spulletjes opgescheept zit: mijn ouders (waar het huis nu echt volledig volgestapeld is), mijn tante Lia (voor het gebruiken van haar garage) en mijn oma (voor het mogen neerzetten van een aantal spulletjes op haar zolder).

De komende tijd zal ik jullie veel minder gaan zien, maar ik zou het toch wel heel leuk vinden om van jullie te blijven horen. Jullie kunnen hier een berichtje achterlaten, maar emailen mag natuurlijk ook! Helemaal verdwenen uit Nederland ben ik natuurlijk niet, Londen is maar een uur vliegen dus ik zal nog regelmatig in Hendrik-Ido-Ambacht of omstreken te vinden zijn.

groeten
Dorine