Londen in Utrecht

By dorine on December 30th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Londen in Utrecht

Hallo allemaal,

Op zondag had ik een afspraak in Utrecht. Niet met vrienden uit Nederland, maar met mensen uit de Nederlandse kerk in Londen. We hadden met z’n allen afgesproken in een bruine kroeg in het centrum van utrecht. Er waren ook veel mensen die ik niet kenden, mensen die ooit een aantal jaar in Londen hadden gewoond, maar die nu weer in Nederland waren. Ook de vorige predikant van onze kerk, die ik ook nog nooit had ontmoet was er, net als één van onze consulenten. Ik heb weer eens goed bijgepraat met deze mensen, en leuke andere mensen ontmoet. Net als in Londen eindigde ook deze bijeenkomst weer in een restaurant. Erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

groeten
Dorine

Blijdorp

By dorine on December 29th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Blijdorp

Hallo allemaal,

De volgende dag voerde me weer naar Rotterdam. Deze keer naar Jeroen en Anne. Met z’n drieen zijn we naar Blijdorp geweest. Ik vind dit toch één van de mooiste dierentuinen van Nederland (al mag het Noorderdierenpark er toch ook zijn). Er waren weer een hoop dieren te zien, al was het olifantenverblijf helaas dicht in verband met de bevalling van één van de olifanten (de baby is er volgens mij nog steeds niet). Uiteraard hebben we ook hét dier van 2007, Bokito, nog even begroet. Ik was al diverse keren in het gorillaverblijf van Blijdorp geweest, maar ik heb het er nog nooit zo druk gezien, Bokito is duidelijk hot. Meneer zelf scharrelde overigens rustig door zijn verblijf heen. Verder hebben we nog genoten van de tijgers die gevoerd werden en van tal van andere beesten.

‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten, Anne had gekookt. Ook hebben we de film Stardust bekeken, enorm over the top fantasy maar erg grappig.

groeten
Dorine

surrealisme

By dorine on December 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on surrealisme

Beste allemaal,

Na het dagje Gent ben ik met Fenneke Rotterdam in geweest. Niet zo’n mooie stad, maar er gebeurt wel veel. Na bij Fenneke thuis thee gedronken te hebben, zijn we naar een tentoonstelling over het surrealisme in het Boymans van Beuningen museum geweest. Een hele leuke tentoonstellingen, met onder andere werken van Dali, Miró, en Henry Moore. De tentoonstelling was heel goed opgezet, en we hebben er dan ook wel even rondgelopen. Hierna hebben we ook nog stukken van de vaste collectie van het museum bekeken. De dag eindigde met een etentje in een turks restaurant.

groeten
Dorine

Gent

By dorine on December 27th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Gent

Hallo allemaal,

Traditioneel ga ik in de kerstvakantie altijd een dagje op stap met Marieke, Paulien en Hessel. Deze keer voerde de auto van Pauliens vader ons naar Gent. Een prachtige stad. Ik was er ooit wel eens geweest, maar kon me niet erg veel meer herinneren. Als eerste hebben we de kathedraal bekeken. Een prachtige kerk, met daarin het zeer beroemde altaarschilderij het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, uit de vijftiende eeuw. De rest van de kathedraal was ook zeer indrukwekkend, alleen het koor was volledig dichtgetimmerd dus daar konden we niet in. In de crypte was er nog een heel oud romaans gedeelte.

Na de kathedraal hebben we een prachtige wandeling door de stad gemaakt. De wandeling voerde ons ook langs het Gravensteen, een prachtig middeleeuws kasteel midden in Gent.

pc270326_klein.jpg

Dit kasteel moest natuurlijk bewonderd worden, want we zijn allemaal een beetje kastelengek. Van binnen was alles nog redelijk intakt, uiteraard met de nodige harnassen en wapens in de grote zaal. Vanaf de toren hadden we een prachtig uitzicht over Gent

pc270305_klein.jpg

Na het kasteel uitgebreid bekeken te hebben, vervolgden we onze wandeling door Gent. Overal waren er takken van het riviertje de Leie, met aan het water prachtige huizen.

pc270331_klein.jpg

Dit is één van de beroemdste stukken, de graslei. Ook de zelfontspanner van mijn toestel moest natuurlijk geprobeerd worden

pc270329_klein.jpg

Na het centrum zijn we ook nog naar diverse abdijen gelopen, waar we helaas niet inkonden. Na een flinke wandeling waren we toen het begon te schemeren weer terug in het centrum. Daar hebben we nog heerlijk gegeten (ik uiteraard Gentse waterzooi) bij een leuk restaurantje. Een leuke dag in een prachtige stad!

groeten
Dorine

kerst

By dorine on December 25th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on kerst

Hallo allemaal,

De dag voor kerst was heerlijk rustig. Ik heb voornamelijk met mijn boek op de bank gehangen, en met mijn fototoestel voor het raamkozijn. Achter allel planten van mijn moeder heb ik een prima schuilhut om de vogels in de tuin te bekijken. Nu doet mijn moeder er ook wel veel voor om de vogels juist naar onze tuin te halen

pc240189_klein.jpg

Later op de avond waren ook Renske en Gijs er weer.

Op kerstochtend ben ik met mijn ouders mee naar de kerk geweest. Ik merk nu toch dat het daar heel anders is dan in mijn eigen kerk, ik denk niet dat ik me er nog thuis zou kunnen voelen. Uit de kerk kwamen ook Judit, Bart en mijn oma’s en hebben we met elkaar geluncht.

Na de lunch gingen mijn ouders ergens anders heen en waren we gezellig met ons eigen gezin. ‘s Avonds hebben we gegourmet.

pc250213_klein.jpg

Speciaal een foto hier om aan mijn engelse collega’s te laten zien, van gourmetten hebben ze daar nog nooit gehoord.

‘s Nachts bleef iedereen slapen, met wat extra matrassen lukte dat. De volgende ochtend hebben we nog samen ontbeten, en hierna zijn Gijs, Renske, Bart en Judit naar de familie van Gijs en Bart gegaan.

groeten
Dorine

Bergen op Zoom

By dorine on December 23rd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Bergen op Zoom

Hallo allemaal,

Op zaterdagavond ben ik aangekomen bij mijn ouders, en op zondag ben ik van daar naar Bergen op Zoom gegaan, bij Judit en Bart op visite. Bergen op Zoom is een prachtige stad, voordat ik bij Judit aanbelde, heb ik daarom eerst nog snel zelf even rondgekeken.

pc230142_klein.jpg

Dit is het markiezenhof, midden in de oude stad. Het was overigens niet heel warm, dus ik ben al snel naar Judit en Bart-Jans huis gelopen. Ik had ze al sinds mei niet meer gezien, dus het was goed om weer eens bij te praten, bij een heerlijke lunch.

Ik liet vallen dat ik nog nieuwe bergschoenen nodig heb, omdat ik mijn oude paar kapot heb gelopen op Iona. Judit en Bart zijn vaste klant bij een bergsportzaakje in Bergen op Zoom, dus daar werd ik meteen mee naartoe genomen. Veel keus was er niet, omdat ik kleine voeten heb, maar ik heb toch een goed paar gevonden, waar ik zowaar nog korting op kreeg (waarschijnlijk omdat Judit en Bart zulke goede klanten zijn). We hebben nog een beetje verder rondgekeken en zijn daarna teruggegaan naar Judit en Barts huis, waar we een film over hun vakantie in Tibet hebben gekeken. Hele indrukwekkende beelden, het is een prachtig land.

Ik ben nog gebleven voor het avondeten, maar bij het toetje werd er opeens gebeld dat mijn andere zus, Renske bij mijn ouders op me zat te wachten. Toen ben ik maar snel naar huis gegaan, waar ik ook Renske en Gijs weer zag.

groeten
Dorine

FJT

By dorine on December 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on FJT

Hallo allemaal,

Op mijn eerste dag in Nederland mocht ik meteen vergaderen. Overigens is vergaderen met de Franciscaans Jongerentreffen (FJT) organisatie helemaal niet vervelend, zeker niet als het over een zeer geslaagd FJT gaat. Er was een zeer ontspannen sfeer. Het was echter wel mijn laatste FJT vergadering: ik ga er nu definitief mee stoppen. Het werk voor de Nederlandse Kerk kost veel tijd en bovendien begin ik tegen de FJT-leeftijdsgrens aan te komen, jongere mensen mogen het nu overnemen. Als afscheid kreeg ik nog een mooi kettinkje dat ik zeker nog vaak zal dragen als herinnering aan acht hele mooie FJT’s.

groeten
Dorine

Naar Nederland

By dorine on December 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar Nederland

Hallo allemaal,

Op vrijdagmiddag ben ik naar Gatwick airport gereisd. In Sutton was het prima weer, maar zodra de trein de tunnel door de North Downs (de heuvelrug ten zuiden van Sutton) doorkwam, was er buiten niets te zien dan mist. Foute boel, vermoedde ik toen al. Bij de incheckbalies en security was het nog redelijk rustig, maar in de vertrekhal bleek het inderdaad foute boel te zijn. Alle stoelen bezet, overal mensen die op de grond zaten en mijn vlucht die in ieder geval al twee uur vertraagd was. Het kon echter nog veel erger. Na een poosje met mijn boek gezeten te hebben, constateerde ik dat mijn vlucht van de borden was verdwenen. Bij de informatiebalie stond een enorme hoeveelheid mensen, en uiteraard hadden ze daar geen microfoon. Niet dat dat veel hielp, want ze wisten niets en konden niets. Om vooral geen informatie te missen ben ik toen maar daar in de buurt blijven staan, zitten kon niet. Twee uur lang kwam er geen informatie door, anders dan dat negen andere easyjet vluchten gecancelled waren. Na twee uur was er eindelijk iemand die dacht dat mijn vlucht misschien toch zou vliegen. Nog een uur later verscheen de vlucht ook weer op de borden, en nog eens een uur later werden we naar de gate geroepen was, waar nog geen personeel was. Toen dat een kwartier later aankwam, zat iedereen al achter de gate. We moesten er dus weer uit, weer een half uur vertraging. Uiteindelijk vlogen we om kwart voor negen, waar het vijf over vier had moeten zijn. Gelukkig had ik van te voren al een overnachtingsplek in Amsterdam geregeld, omdat ik daar de volgende dag moest vergaderen voor het franciscaans jongerentreffen. Even voor twaalven kwam ik eindelijk aan bij het klooster op de Jodenbreestraat. Daar werd ik meteen zeer hartelijk ontvangen.

groeten
Dorine

hollandse pot

By dorine on December 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on hollandse pot

Hallo allemaal,

Over een aantal uur vertrekt mijn vliegtuig naar Nederland, ik heb nog net genoeg tijd om hier even iets te schrijven. Ook de laatste week hier in Engeland was weer buitengewoon druk. Dat had alles te maken met de christmas lunch op mijn werk. Elk jaar verzorgd de catering een christmas lunch, en ik zou dit jaar de kaartjes voor onze afdeling regelen. Ik was daar vrij laat mee, en toen bleek opeens dat de plaatsen heel beperkt waren, en dat er geen plek meer was voor ons. Ik heb al mijn collega’s toen maar bij me thuis uitgenodigd voor een alternatieve christmas lunch, met hollandse pot. Woensdagavond heb ik flink staan koken: Erwtensoep, stoofpeertjes (met Rocha peertjes, een goed uitgepakt gokje, want de giesser-wildeman kennen ze hier niet), gehaktballen en appeltaart. Op donderdag heb ik eerst een uur gewerkt (had een bespreking), heb daarna thuis alles opgeruimd en het eten opgewarmd. Om half één stonden er zeven collega’s voor de deur. Alles was op tijd klaar, ik heb zelfs nog spek-kaas pannenkoeken staan bakken. Iedereen vond het eten heel erg lekker (en ik geloof dat ze het meenden). Het recept voor stoofpeertjes is van hand tot hand gegaan, daar waren ze nog nooit opgekomen, dat je peertjes ook kunt koken.

Een paar collega’s hebben me nog geholpen met afwassen en opruimen, en om half vier was ik weer terug op mijn werk, waar ik nog tweeenhalf uur dingen opgeruimd heb, en op een rijtje gezet heb wat ik volgend jaar ga doen.

Inmiddels is mijn koffer gepakt en vertrek ik zometeen naar Nederland!

groeten
Dorine

gelegenheidskerstkoor

By dorine on December 18th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on gelegenheidskerstkoor

Hallo allemaal,

Vanochtend had ik een goed excuus om allerlei karweitjes, waar ik nog niet aan toe was gekomen, op te knappen onder werktijd: de loodgieter kwam. Geen ernstig probleem deze keer, slechts een pijp die al maandenlang lekt op het dak van de onderbuurvrouw. Van buiten leek het of de pijp uit mijn flat kwam, maar bij nadere inspectie bleek het lekkende water van de algemene watertank op de vliering te zijn. Juist toen de loodgieter dat ontdekt had, ging z’n zaklamp kapot. Geen probleem in de kersttijd, ik heb hem gewoon met een kaars naar boven gestuurd. Als het goed is is het euvel nu verholpen. De loodgieter was deze keer wel netjes op tijd en om tien uur kon ik naar mijn werk.

Daar moest er vandaag gezongen worden in het gelegenheidskerstkoor. Eens per jaar wordt er van mensen uit het instituut en het ziekenhuis een koor gevormd, en er worden christmas carols ingestudeerd. Erg leuk om te doen, net als vorig jaar. Veel mensen die meezingen hebben een hoop koorervaring dus er wordt heel gemakkelijk vierstemmig gezongen. Vandaag was de Christmas carol service in de kapel van het ziekenhuis. Een aantal collega’s waren komen luisteren. We hebben lekker gezongen, maar aangezien mijn stem nog steeds niet helemaal OK is, ben ik dus nu weer flink aan het hoesten. Het waren mijn laatste carols dit jaar in het Engels, ik mag over een week omschakelen naar het Nederlands. Dat zal nog moeilijk genoeg worden, want O come all ye faithfull ligt gewoon wat lekkerder in de mond dan komt allen tezamen…

groeten
Dorine