Gent

By dorine on December 27th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Gent

Hallo allemaal,

Traditioneel ga ik in de kerstvakantie altijd een dagje op stap met Marieke, Paulien en Hessel. Deze keer voerde de auto van Pauliens vader ons naar Gent. Een prachtige stad. Ik was er ooit wel eens geweest, maar kon me niet erg veel meer herinneren. Als eerste hebben we de kathedraal bekeken. Een prachtige kerk, met daarin het zeer beroemde altaarschilderij het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, uit de vijftiende eeuw. De rest van de kathedraal was ook zeer indrukwekkend, alleen het koor was volledig dichtgetimmerd dus daar konden we niet in. In de crypte was er nog een heel oud romaans gedeelte.

Na de kathedraal hebben we een prachtige wandeling door de stad gemaakt. De wandeling voerde ons ook langs het Gravensteen, een prachtig middeleeuws kasteel midden in Gent.

pc270326_klein.jpg

Dit kasteel moest natuurlijk bewonderd worden, want we zijn allemaal een beetje kastelengek. Van binnen was alles nog redelijk intakt, uiteraard met de nodige harnassen en wapens in de grote zaal. Vanaf de toren hadden we een prachtig uitzicht over Gent

pc270305_klein.jpg

Na het kasteel uitgebreid bekeken te hebben, vervolgden we onze wandeling door Gent. Overal waren er takken van het riviertje de Leie, met aan het water prachtige huizen.

pc270331_klein.jpg

Dit is één van de beroemdste stukken, de graslei. Ook de zelfontspanner van mijn toestel moest natuurlijk geprobeerd worden

pc270329_klein.jpg

Na het centrum zijn we ook nog naar diverse abdijen gelopen, waar we helaas niet inkonden. Na een flinke wandeling waren we toen het begon te schemeren weer terug in het centrum. Daar hebben we nog heerlijk gegeten (ik uiteraard Gentse waterzooi) bij een leuk restaurantje. Een leuke dag in een prachtige stad!

groeten
Dorine