woensdag

By dorine on February 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on woensdag

Hallo allemaal,

Het had een enorm drukke week moeten worden, maar tot nu toe is het best rustig. Afgelopen maandag zou ik ‘s avonds misschien naar de vergadering van één van de andere organen van de kerk, de trustees, gaan. Ik was alleen niet helemaal fit uit het weekend gekomen, dus toen bleek dat er ook twee andere kerkenraadsleden zouden gaan, heb ik afgezegd. Achteraf bleek dat geen slechte beslissing. Ik moest sowieso eerst naar een lezing op mijn werk en die liep enorm uit dus ik had nooit op tijd in de stad kunnen zijn. Die lezen was wel bijzonder. Het was de inaugurele rede van de jongste (denk ik) professor van het instituut. Ze is vrouw en allochtoon en op haar 36ste professor. Daar heb ik best veel respect voor, al ben ik, eerlijk gezegd, blij dat ik niet voor haar werk (ze heeft de reputatie mensen erg hard voor zich te laten werken). De lezing was erg goed.

Op mijn werk wordt het weer drukker. De sequencer was al even kapot, maar gisteren zijn mijn monsters op een andere universiteit gerund, dus vanmiddag had ik de resultaten terug. Dat wordt hard analyseren morgen. Volgende week moet ik een presentatie geven, en dan wil ik graag alles geanalyseerd en op een rijtje hebben.

Vanavond had ik eigenlijk moeten oefenen met David op het conservatorium, maar had niet in zijn agenda gekeken en bleek een andere afspraak te hebben. Lekker rustig dus.

Vanaf morgen is het gedaan met de rust schat ik, Paulien komt dan logeren en we gaan allemaal leuke dingen doen! Daarover binnenkort meer!

groeten
Dorine

weekend

By dorine on February 25th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het weekend is weer (bijna voorbij). Dit weekend geen visite, maar toch had ik weer de nodige dingen te doen. Vrijdagavond heb ik gewijd aan mijn boek, ik ben behoorlijk leesverslaafd op het moment. Het desbetreffende boek was het eerste deel van een trilogie van de schrijfster Trudi Canagan, ik had het voor mijn verjaardag gekregen. Inmiddels is dat boek uit en ben ik al aardig gevorderd in een volgend boek, het derde deel uit de Boudica-serie van Manda Scott.

Ik heb gelukkig ook nog wel andere dingen gedaan dit weekend. Ik had afgesproken om gisteren te gaan wandelen met Robert. Het weer was niet geweldig en vlak voordat we weg zouden gaan begon het zelfs te hozen. We hebben het er toch maar op gewaagd en hebben er geen spijt van. Onze bestemming was Leith Hill, een plek waar ik met het openbaar vervoer lastig kan komen, maar Robert heeft een auto, dus we zijn erheengereden. Al rijdende werd het weer steeds beter. Toen we aankwamen scheen zelfs de zon! Leith Hill is het hoogste punt van zuid-west Engeland. Boven op de heuvel staat een 250 jaar oude uitzichtstoren en die hebben we natuurlijk beklommen. Bovenop de toren sta je op 329 meter boven zeeniveau, hoger dan het hoogste punt in Nederland (maar een molshoopje in vergelijking met de alpen)!

leith-hill-tower_klein.JPG

Van bovenop de toren hadden we een fantastisch uitzicht, richting het noorden konden we op zo’n 30 kilometer afstand de wolkenkrabbers van de City of London en de Docklands zien. De andere kant op zagen we zo’n 40 kilometer verder de South Downs heuvelrug liggen, direkt daarachter ligt de zee. We hebben ruim een half uur genoten van het uitzicht. Daarna hebben we in het piepkleine kioskje (één raam met uitgestalde waren) een kop thee en sandwiches gekocht. Die hebben we heerlijk opgegeten op een bankje. Helaas niet in de zon, want die was inmiddels weer achter flink wat wolken verdwenen. Toen we het te koud kregen zijn we gaan wandelen. De omgeving was nu al heel mooi, en moet prachtig zijn aan het eind van de lente. We hebben veel vogels gezien, en er waren ook al bloeiende struiken zoals de brem. Na een flinke wandeling waren we precies op tijd terug bij de auto voordat het weer begon te regenen. Goede timing dus! Er staan een paar foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze wandeling in mijn fotoalbum.

Vanochtend ben ik naar de kerk gegaan, ik had dienst als ouderling. Voor de dienst heb ik nog even geoefend met de cantorij, omdat er in het kader van het veertigdagentijdproject een aantal onbekende liederen werden gezongen. Na de dienst moesten we ook weer repeteren met de cantorij. Uiteindelijk heb ik van tien tot drie in de kerk gezeten, het wordt bijna mijn tweede thuis.

Morgen mag ik weer hard aan het werk, ik ga nu dus nog even relaxen.

groeten
Dorine

Fiets total-loss

By dorine on February 21st, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Fiets total-loss

Hallo allemaal,

Slecht nieuws vandaag. Mijn fiets stond al even stil met een losgeraakte ketting. Vandaag had ik eindelijk tijd om richting fietsenmaker te gaan. Daar werd het oordeel al snel geveld: total loss. De ketting was erg verroest en zou vervangen moeten worden, net als de tandraden van het versnellingswerk. Veel te duur voor een afgetrapte fiets zoals die van mij. De ketting is wel geolied en teruggezet, en voor noodgevallen fietst het geheel wel weer, maar schakelen lukt niet echt meer, wat lastig is in een heuvelachtig gebied als Sutton. Ik ben nu dus op zoek naar een nieuwe fiets. Tweedehands fietsen verkopen ze hier niet in winkels, dus ik ga komende dagen Ebay (het engelse marktplaats) maar eens goed in de gaten houden.

Verder is er hier weinig bijzonders te melden. Op mijn werk is het weer eens rustig omdat de sequencer (het apparaat waarmee de DNA code bepaald wordt) kapot is.

Anne heeft inmiddels in haar blog inmiddels ook één en ander geschreven over afgelopen weekend. Ook staan er foto’s van dat weekend in haar fotoalbum.

groeten
Dorine

druk weekend

By dorine on February 18th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het weekend was weer heerlijk druk. Vrijdagavond heb ik mijn verjaardag hier thuis gevierd. Naast Jeroen en Anne waren ook Steffen en Robert er. Het was erg gezellig, al waren er natuurlijk een hoop vrienden uit Nederland niet.

Gisteren hebben Jeroen en Anne me mee uit ontbijten genomen. In een klein zaakje vlak bij het station in Sutton hebben we een echt engels ontbijt op. Vervolgens had ik de eerstvolgende acht uur geen honger meer, ideaal zo’n engels ontbijt. Daarna zijn we op de trein gestapt en zijn we naar Hester, de zus van Anne gegaan. Jeroen en Anne gingen daar ook verder logeren. Hester woont erg leuk, in het centrum van Londen. Lang zijn we er niet gebleven, want het weer werd steeds mooier. Daarvan hebben we genoten langs de Thames, bij Richmond. Je hebt daar helemaal niet het idee dat je in Londen bent, het is er groen met overal mooie buitenverblijven. We hebben heerlijk gewandeld en van de vele vogeltjes die overal rondvlogen genoten. Vervolgens zijn we naar Kew Gardens gegaan. Dat zijn de belangrijkste botanische tuinen van Londen. Het was er erg mooi, zelfs in de winter. In de kassen was er natuurlijk het nodige te bewonderen, maar ook buiten bloeide er al één en ander. Ik heb de nodige foto’s geplaatst in mijn fotoalbum. Toen de tuinen dicht gingen, zijn we teruggegaan naar het centrum waar we op Butler’s warf (bij de Towerbridge) gegeten hebben.

Vanochtend zijn we naar het science museum geweest. Daar hebben we de nodige wetenschapsafdelingen bekeken en zijn we naar een 3D film geweest over het leven in zee, in het Imax theater in het museum. Daarna zijn we nog naar deTaizé dienst geweest in st James church, Piccadilly. Hierna hebben we nog snel wat gegeten en vervolgens heb ik afscheid genomen van Jeroen, Anne en Hester.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

verjaardag

By dorine on February 16th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Na een relatief rustige week zijn gisteravond Jeroen en Annemarie gearriveerd, rond half negen stonden ze voor de deur. Het was meteen erg gezellig. Toen ik vanochtend de woonkamer in kwam, was deze versiert met slingers. Niet zonder reden, ik ben jarig vandaag. Bij het ontbijt waren er al de nodige cadeaus.

Ik ben vandaag wel gewoon gaan werken, ik wil mijn vrije dagen wat sparen voor later in het jaar. Ook op mijn werk was er een verrassing, op mijn bureau stonden er een prachtige chocoladetaart en een bos bloemen. De chocoladetaart was gebakken door Olga. Hij is inmiddels grotendeels op, we hebben er tijdens de koffiepauze van genoten.

Ook was er nog een onverwachts verjaardagscadeautje: er is hier op de afdeling een artikel geaccepteerd waar ik als derde auteur op sta. Dat is niet een heel belangrijke plek, maar ik had er ook niet erg veel voor gedaan. Toch ben ik er blij mee, ik had niet verwacht na negen maanden al een naam op een artikel hier te hebben.

De afgelopen dagen lagen er ook al de nodige kaarten en zelfs cadeaus in de brievenbus. Vandaag had ik ook de nodige digitale kaarten. Alle zenders van harte bedankt!

Vanavond ga ik mijn verjaardag met Jeroen en Anne en nog een aantal mensen thuis vieren. Dat wordt vast heel gezellig, maar daarover de volgende keer meer!

groeten
Dorine

dinsdag

By dorine on February 13th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on dinsdag

Hallo allemaal,

Het is hier gedaan met het mooie winter/lenteweer. Sinds gisterochtend regent het. Ik werd midden in de nacht wakker van de regen die op mijn dakkapel neerstortte en de wind die tegen de ramen blies. Daarna ben ik niet meer in slaap gevallen. Het gevolg: de rest van de dag was ik niet meer voorruit te branden. Dat begon al met het uit het bed komen. Dat is op maandagochtend toch altijd al lastiger dan op andere dagen, maar met de regen die nog steeds gestadig op het dak tikte, was het helemaal moeilijk. Op het moment dat ik naar buiten ging om naar mijn werk te fietsen was het net even droog. Ik dacht snel droog over te komen, dus ik had mijn regenkleding niet aan. Natuurlijk begon het binnen vijf minuten te storten zodat ik de rest van de ochtend met een natte spijkerbroek rondliep. ‘s Middags bleek dat de yoga-les was afgelast, de ongediertebestrijding moest in de sporthal zijn, om de Blatella downsis (zo is de kakkerlak van de downshall, zoals de sporthal heet, gedoopt) te verwijderen. Daardoor werkte ik wat langer door, zodat ik weer in de regen belandde op weg naar huis. Al heel vlot liep de ketting van mijn fiets. Na diverse pogingen om hem terug te zetten, waarbij hij er binnen een minuut weer afliep, ben ik maar gaan lopen. Ik hoop dat ik binnenkort tijd heb om naar de fietsenmaker te gaan. Vandaag had ik gelukkig iets minder pech (al ben ik op weg naar huis wel weer goed natgeregend).

Ik hoop dat de zon de komende dagen wat beter zijn best gaat doen.

groeten
Dorine

Vos

By dorine on February 10th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Vos

Hallo allemaal!

vos.JPG

Ik zat zojuist lekker schaatsen te luisteren, dat wordt via een soort internetradio uitgezonden, loopt er opeens iets bruins door te tuin van de buren. Het was een vos, zomaar op klaarlichte dag! Meneer (gok ik) besloot lekker in het zonnetje te gaan liggen, zoals jullie op de foto kunnen zien. Mijn eerste vossenfoto’s! Ik hoop dat er nog veel mogen volgen. De vos is inmiddels weer vertrokken, dus racen de eekhoorns weer door de bomen en vliegen er overal verliefde vogeltjes. Dierenfeest!

groeten
Dorine

Weer sneeuw

By dorine on February 8th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal

Het was weer zover. Vanochtend werd ik wakker in een witte wereld. Deze keer geen grote verrassing, het was voorspeld en er was uitgebreid voor gewaarschuwd. De fiets is thuisgebleven en ik ben met fotocamera in de aanslag richting werk gegaan

huis.JPG

Er zijn veel van dit soort huizen op de route die ik naar mijn werk loop. Geen vervelend stuk dus. Overigens sneeuwde het nog behoorlijk door, dus uiteindelijk heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Jullie moeten het verder doen met de foto’s die ik twee weken geleden in mijn album heb geplaatst. Het pak sneeuw was vandaag wat dikker dan twee weken terug, ik heb plaatsen gezien waar er zeker tien centimeter lag. Heel bijzonder hier, dat was al tientallen jaren niet meer voorgekomen hier. Bij mijn werk stond er een enorme sneeuwpop met labjas aan (al viel dat door de sneeuw niet zo op) en een beschermmasker tegen koude vloeistoffen (die wij voor de vloeibare stikstof gebruiken) op….

Inmiddels is de sneeuw een aardig eind weggesmolten en is het een blubberzootje buiten. Ik ben blij dat ik er niet meer uit hoef.

Afgelopen dagen waren op mijn werk behoorlijk druk. Dinsdag heb ik zelfs tot acht uur doorgewerkt om nog iets af te krijgen. Inmiddels begint het einde van dit project wel in zicht te komen, de rustigere tijden komen eraan dus.

Dat was het wel weer,

groeten
Dorine

deadline

By dorine on February 5th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on deadline

Hallo allemaal

‘T was weer een lekker hektisch dagje vandaag. Er was namelijk een deadline. Nu heb ik normaal niet zo’n probleem met deadlines, mijn werk is meestal wel ruim op tijd af. Deze keer betrof de deadline een samenvatting van mijn onderzoek. Die moest vandaag opgestuurd worden naar de organisatie van een congres in Amsterdam. De samenvatting had ik vrijdag al geschreven en vandaag heb ik nog wat suggesties van de baas verwerkt, dus dat was allemaal ruim op tijd af. Het probleem betrof mijn collega’s. Zonder samenvatting mag je niet naar het congres en per samenvatting mogen er twee mensen naar het congres. Mijn buurman, Richard, die ook een samenvatting schreef en ik hebben dus uitgedokterd wie op welke samenvatting moest, zodat we met vier mensen kunnen gaan. Toen we daar mee klaar waren bleek er opeens een nummer vijf te zijn die mee wilde. Dat was een probleem. Chris, mijn baas is zelf op een congres in amerika. We hebben hem nog gebeld, we belden hem duidelijk uit zijn bed (het was al ochtend in amerika) maar hij was zo ontzettend niet wakker dat hij totaal niet door had wat we wilden. Richard, die meer senior is dan ik riep: “I don’t care” en dus mocht Dorine alles gaan regelen. Ik geloof dat het min of meer gelukt is, al weet ik niet of ze in Amsterdam de constructie die we verzonnen hebben, gaan accepteren. Mijn proeven zijn ondertussen allemaal blijven liggen, zodat ik om half vijf nog aan een grote proef moest beginnen, terwijl even na vijven mijn yoga-les zou beginnen. Ik heb het gehaald, al was het niet de ideale yoga-voorbereiding (wel een nieuw record PCR-en). Na de yoga-les moest ik de samenvatting van het congres nog daadwerkelijk wegsturen via internet, waarbij tot overmaat van ramp bleek dat alle informatie die ik op de website had ingevuld en nagekeken, weer verdwenen was, waardoor ik alles over kon doen. Inmiddels ben ik thuis, heb gekookt, opgeruimd en zelfs afgewassen en heb daarnaast ook nog wat voor de kerk gedaan.

Dat laatste is wel heel leuk, we zijn namelijk bezig met het organiseren van een reis met mensen uit de kerk naar Iona, een oecomenisch klooster op een klein eilandje voor de kust van Schotland. Het is een beetje vergelijkbaar met Taizé, waar ik al vele keren geweest ben. Er zijn al veel enthousiaste reacties vanuit de kerk, dus ik denk dat het ons wel gaat lukken om een groep bij elkaar te krijgen.

Nog maar zevenenhalve maand wachten voordat ik er heen mag…

groeten
Dorine

zon!

By dorine on February 4th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on zon!

Hallo allemaal,

Wat een heerlijk rustig weekend had moeten worden, gewijd aan alle geleende boeken die nog uit moeten, werd weer eens goed druk. Dat was gedeeltelijk de schuld van de zon. Die scheen namelijk zo uitbundig dat ik eigenlijk niet binnen kon blijven. Andere mensen dachten daar ook zo over, dus belde gisteren Steffen, die ik van de Nederlandse kerk ken en die bij mij in de buurt woont. Hij zou sowieso al bij mij langs komen, maar had ook wel zin om eerst te wandelen en mijn oren stonden daar ook wel naar. We hebben dus de trein gepakt naar het zuiden. Zo’n twintig minuten treinen van Sutton liggen mooie natuurgebieden. Ik heb daar eerder al wel over geschreven, ik heb al een aantal keren gewandeld en gefietst bij Boxhill. Daar zijn we nu ook in de buurt geweest, maar tegen de tijd dat we bij Boxhill zelf aan kwamen, was het al te donker om de heuvel nog te beklimmen. Toch was het een heerlijke wandeling, ook in de winter zijn de bossen prachtig.

boxhill_klein.JPG

Met dit prachtige uitzicht op Boxhill kwamen we aan het eind van de wandeling. Er staan overigens nog meer foto’s van deze wandeling in mijn fotoalbum. Eenmaal thuis heeft Steffen hier nog gegeten, wat erg gezellig was.

Vanochtend was ik ouderling van dienst in de kerk. Deze keer ben ik geloof ik geen dingen vergeten. Na de dienst en het koffiedrinken (wat zoals altijd weer heel gezellig was), ben ik meegegaan met één van mijn medekerkenraadsleden naar haar huis, ze woont op loopafstand (wel een half uur) van de kerk. Er zijn een aantal projecten in de kerkenraad die wij samen van de grond proberen te krijgen, en daar hadden we nog wel wat over te bespreken. Verder was het ook gezellig en leuk om haar huis eens te zien.

Uiteindelijk heb ik zojuist toch nog mijn boek uitgelezen, het laatste deel van de ‘his dark materials’ trilogie van Philip Pullman. Prachtige boeken en jammer dat ze nu uit zijn. Gelukkig ligt er nog een hele stapel boeken die ook nog gelezen moet gaan worden…

groeten
Dorine