weekend

By dorine on February 25th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Het weekend is weer (bijna voorbij). Dit weekend geen visite, maar toch had ik weer de nodige dingen te doen. Vrijdagavond heb ik gewijd aan mijn boek, ik ben behoorlijk leesverslaafd op het moment. Het desbetreffende boek was het eerste deel van een trilogie van de schrijfster Trudi Canagan, ik had het voor mijn verjaardag gekregen. Inmiddels is dat boek uit en ben ik al aardig gevorderd in een volgend boek, het derde deel uit de Boudica-serie van Manda Scott.

Ik heb gelukkig ook nog wel andere dingen gedaan dit weekend. Ik had afgesproken om gisteren te gaan wandelen met Robert. Het weer was niet geweldig en vlak voordat we weg zouden gaan begon het zelfs te hozen. We hebben het er toch maar op gewaagd en hebben er geen spijt van. Onze bestemming was Leith Hill, een plek waar ik met het openbaar vervoer lastig kan komen, maar Robert heeft een auto, dus we zijn erheengereden. Al rijdende werd het weer steeds beter. Toen we aankwamen scheen zelfs de zon! Leith Hill is het hoogste punt van zuid-west Engeland. Boven op de heuvel staat een 250 jaar oude uitzichtstoren en die hebben we natuurlijk beklommen. Bovenop de toren sta je op 329 meter boven zeeniveau, hoger dan het hoogste punt in Nederland (maar een molshoopje in vergelijking met de alpen)!

leith-hill-tower_klein.JPG

Van bovenop de toren hadden we een fantastisch uitzicht, richting het noorden konden we op zo’n 30 kilometer afstand de wolkenkrabbers van de City of London en de Docklands zien. De andere kant op zagen we zo’n 40 kilometer verder de South Downs heuvelrug liggen, direkt daarachter ligt de zee. We hebben ruim een half uur genoten van het uitzicht. Daarna hebben we in het piepkleine kioskje (één raam met uitgestalde waren) een kop thee en sandwiches gekocht. Die hebben we heerlijk opgegeten op een bankje. Helaas niet in de zon, want die was inmiddels weer achter flink wat wolken verdwenen. Toen we het te koud kregen zijn we gaan wandelen. De omgeving was nu al heel mooi, en moet prachtig zijn aan het eind van de lente. We hebben veel vogels gezien, en er waren ook al bloeiende struiken zoals de brem. Na een flinke wandeling waren we precies op tijd terug bij de auto voordat het weer begon te regenen. Goede timing dus! Er staan een paar foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze wandeling in mijn fotoalbum.

Vanochtend ben ik naar de kerk gegaan, ik had dienst als ouderling. Voor de dienst heb ik nog even geoefend met de cantorij, omdat er in het kader van het veertigdagentijdproject een aantal onbekende liederen werden gezongen. Na de dienst moesten we ook weer repeteren met de cantorij. Uiteindelijk heb ik van tien tot drie in de kerk gezeten, het wordt bijna mijn tweede thuis.

Morgen mag ik weer hard aan het werk, ik ga nu dus nog even relaxen.

groeten
DorineBy ineke on 28-02-07 12:53

Leuk altijd om van je bezigheden te lezen.
Het is waarschijnlijk levensgevaarlijk wat ik nu ga doen,” een bioloog”verbeteren, maar volgens mij hebben jullie geen bloeiende brem gezien, maar een gaspeldoorn.

Kleinigheidje….
Groeten, Ineke, de moeder van fen